Neler Yeni

Server Nasıl Kurarım? (OYUN)

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Serverlar ekran kartı kullanmaz. İşlemci ve RAM kullanır. Sorun yaşayacağını pek düşünmüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hazır serverlar var zaten. MC için düz server olmayacak ise yazılım bilgisine ihtiyacın var.
aslında çok yazılım bilgisine gerek yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Rahmi Atilla
Dahası  
Reaksiyon skoru
271
İsim
Yunus Kaplan
Discord
Sessiz#0307
Her şey sistem değil, Network olarak düşük kalacağından aşırı derecede ping olur. Ekstra olarak o bilgisayarı sadece sunucu için kullanabilirsin öyle bir şey yapmaya kalkışırken, aksi takdirde sen de oyun oynamaya çalışırsan sunucu çöker.

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Her zaman oyun sunucularının açıkları olur, internette gönüllü/prim üzerinden açıklarını kapatıp paketleştirmiş sunucular vardır muhakkak, sunucu kurabilmen için ip adresin üzerinden modeminin bazı portlarının serbest giriş çıkışa izin veriyor olması lazım. örn ip:150.xxx.xxx.19 rust genellikle 1999 portunu kullanıyorsa tcp udp üzerinden ip adresinin 1999 portunu açman gerekiyor, sonra bu ip adresini herkese vermen gerekiyor, modemin resetlendiğinde ip adresinde sıfırlanacak, ipni sabitlemek için internet sağlayıcına para ödemen gerekiyor

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Rahmi Atilla
Her şey sistem değil, Network olarak düşük kalacağından aşırı derecede ping olur. Ekstra olarak o bilgisayarı sadece sunucu için kullanabilirsin öyle bir şey yapmaya kalkışırken aksi takdirde sen de oyun oynaya çalışırsan sunucu çöker.
Anladım teşekkür ederim

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Rahmi Atilla
Her zaman oyun sunucularının açıkları olur, internette gönüllü/prim üzerinden açıklarını kapatıp paketleştirmiş sunucular vardır muhakkak, sunucu kurabilmen için ip adresin üzerinden modeminin bazı portlarının serbest giriş çıkışa izin veriyor olması lazım. örn ip:150.xxx.xxx.19 rust genellikle 1999 portunu kullanıyorsa tcp udp üzerinden ip adresinin 1999 portunu açman gerekiyor, sonra bu ip adresini herkese vermen gerekiyor, modemin resetlendiğinde ip adresinde sıfırlanacak, ipni sabitlemek için internet sağlayıcına para ödemen gerekiyor
Ve her oyuna özel ip mi yapmam gerekiyor?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Gerek yok aslında. 3.parti yazılımlar ile hem ip'ni gizliyorsun hem de sabit bir ip oluşturabiliyorsun.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Pluginleri nasıl ayarlayacak?
bunun için çok üst düzey bir yazılıma gerek yok ben 0 yazılım bilgim ile 3 ay kadar sunucu idare ettim ortalama 20 kişi sunucu da oynuyordu.daha fazla devam ederdim büyük ihtimalle ama hosting firması dolandırıp bütün makineleri kapattı bizim de pluginler vb gitti

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
bunun için çok üst düzey bir yazılıma gerek yok ben 0 yazılım bilgim ile 3 ay kadar sunucu idare ettim ortalama 20 kişi sunucu da oynuyordu.daha fazla devam ederdim büyük ihtimalle ama hosting firması dolandırıp bütün makineleri kapattı bizim de pluginler vb gitti
Kim üst düzey deki? 0 yazılım bilgisi ile adam akıllı ayarlamak mümkün değil.

Takahashi Ryosuke

80+ Bronze
Öncelikle selamlar, bilgisayar oyunları için oyun serveri kurmak istiyorum 30 kişiye kadar desteklese ve bende aynı pcden oynayabilmeliyim yeter bu oyunlar Rust, Fivem, minecraft vb. ama ne yapacağımı veya kurup kuramayacak mıyım bilmiyorum. Bu yüzden sizden destek almak istedim.
Sistemim:
AMD ryzen 5600x
Rtx 3060 ti
500 GB M2 2 GB yazma ve okuma
İyi bir sıvı soğutucu kullanıyorum
2*8 ram
hamachi ile local server kurun

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033