Yardım ASUS VG259QM Renk sorunu

sweett

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
296
Merhaba. VG259QM monitör kullanıyorum. Yaklaşık 2 ay oldu alalı. Şuanda kullandığım ayar şuan 240Hz 120 OverDrive. Normalde 280Hz 120 OverDrive kullanıyordum. Hiç böyle bir sorun yaşamıyordum. Sorunu sizlere özetleyeyim, mesela CS:GO oynuyorum rekabetçideyim. Alt+Tab atıyorum ekran pembe oluyor gibi pembe bir ton geliyor ekrana. Bir daha atıyorum yine aynı, tekrar atıyorum bu sefer pembe ton yerine sarı oluyor. Böyle renkler değişiyor, gerçekten psikolojim bozuldu. DP kablosunu çıkartıp taktım düzelmedi. Güç kablosunu çıkartıp taktım düzelmedi. Ekran kartından DP kablosunu çıkarttım 1 dakikalığına düzeldi ohh dedim yine bozuldu. Sebebi nedir arkadaşlar? Yardımcı olursanız sevinirim.

Başka bir DP kablosu veya hdmi denedin mi?
Başka bir DP kablom yok. Şimdi HDMI taktım. Bakalım olacak mı muhtemelen yine olursa servise götüreceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Başka bir DP kablosu veya hdmi denedin mi?
HDMI ile denedim şimdi hocam. Yine alt+tab falan attığımda kontrast değişiyor. Ama monitör ayarlarına veya herhangi bir NVIDIA Denetim Masasından ayar değişmemiş. Ayarlara bakınca her şey normal. Bana panel sorun çıkardı gibi geliyor.

Başka bir DP kablom yok. Şimdi HDMI taktım. Bakalım olacak mı muhtemelen yine olursa servise götüreceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

HDMI ile denedim şimdi hocam. Yine alt+tab falan attığımda kontrast değişiyor. Ama monitör ayarlarına veya herhangi bir NVIDIA Denetim Masasından ayar değişmemiş. Ayarlara bakınca her şey normal. Bana panel sorun çıkardı gibi geliyor.
O zaman tek seçenek servise götürmek kaldı

Enterasan gerçekten. Bende de aynı monitörden var ama böyle bir sorun ile karşılaşmadım. Driverı filan yüklü mü? Birde sadece CS de mi oluyor?

Enterasan gerçekten. Bende de aynı monitörden var ama böyle bir sorun ile karşılaşmadım. Driverı filan yüklü mü? Birde sadece CS de mi oluyor?
Sürücüsünü daha yüklemedim. Ama daha önceden 1-2 hafta sürücü yüklemeden kullandım hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Hayır sadece CS:GO'da değil. Size şöyle izah edeyim. Masaüstünde iken görev çubuğunda Google Chrome'nin renklerine bakarak bile anlayabiliyorum. Ayrıyeten Işık sızması gibi sorunlarda mevcut monitörde.

Sürücüsünü daha yüklemedim. Ama daha önceden 1-2 hafta sürücü yüklemeden kullandım hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Hayır sadece CS:GO'da değil. Size şöyle izah edeyim. Masaüstünde iken görev çubuğunda Google Chrome'nin renklerine bakarak bile anlayabiliyorum. Ayrıyeten Işık sızması gibi sorunlarda mevcut monitörde.
Bu sorunun yanında birde ışık sızması var ise iade talebiniz var ise iade edin derim. Ya da servis.

ekran karıtını sök tak belki düzelir

Geri