Yardım PSU'da Coil Whine Çıktı

KeReM 1963

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
8,759
Bütçe
500
FPS limiti olmayınca çok rahatsız edici bir Coil Whine sesi geliyor RTX 3060 ile kullanınca bı sorun yoktu ama sanırım RX 6700 XT daha fazla güç çektiği için bu sesi yapıyor , sorun çözülebilir mi yoksa psu değişimi şart mı

O PSU’dan değil karttan geliyordur. Amd RX 6000 serisinin tamamında Coil Whine var çok yüksek frekansda çalıştığı için

O PSU’dan değil karttan geliyordur. Amd RX 6000 serisinin tamamında Coil Whine var çok yüksek frekansda çalıştığı için
Hayır , karttan değil psu dan geliyor

ekran kartın dan geliyor dur rx6800xt vardi onda da cw sesi geliyor du

özellikle ağır oyunlarda olur bu ses gtx 1070 evga vardı ağır oyunlarda cw sesi geliyor du

özellikle ağır oyunlarda olur bu ses gtx 1070 evga vardı ağır oyunlarda cw sesi geliyor du
Assasin's Creed Odyssey oynadım hiçbir sorun yoktu ama CS ve VALORANT ta FPS limitini kaldırınca oluyor bu ses

PSU'dan da gelebilir GPU'dan da.
RX6000 serisinin frekansı yüksek olduğu için doğal olarak GPU'ya yöneldik.

Çözülebilecek bir şey değil. Bobinlerin kalitesiz üretimi sonucu arada kalan boşluklardan çıkan ses.
Değişim dışında yapabileceğiniz bir şey yok.

PSU'dan da gelebilir GPU'dan da.
RX6000 serisinin frekansı yüksek olduğu için doğal olarak GPU'ya yöneldik.

Çözülebilecek bir şey değil. Bobinlerin kalitesiz üretimi sonucu arada kalan boşluklardan çıkan ses.
Değişim dışında yapabileceğiniz bir şey yok.
Garantiye göndersem bobinleri sıkarak hallediliyormuş sanırım , yapılabilir mi ?

Garantiye göndersem bobinleri sıkarak hallediliyormuş sanırım , yapılabilir mi ?
Coil Whine hakkında çok fazla araştırma yapmıştım eski GPU'mda çıktığı için. Böyle bir şeyi ilk kez sizden duyuyorum.
Bilmiyor olabilirim ama öyle bir şey olduğunu cidden hiç sanmıyorum. Çünkü bobin dediğimiz "Choke" içinde bulunan bir yapı ve Choke cidden küçük bir yapı.

Coil Whine hakkında çok fazla araştırma yapmıştım eski GPU'mda çıktığı için. Böyle bir şeyi ilk kez sizden duyuyorum.
Bilmiyor olabilirim ama öyle bir şey olduğunu cidden hiç sanmıyorum. Çünkü bobin dediğimiz "Choke" içinde bulunan bir yapı ve Choke cidden küçük bir yapı.
Valla bende bi kere forumda görmüştüm birisi Coil Whine Fix diye bir video atmıştı , o zaman maks 500 e psu önerirmisin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,383
Üyeler
183,830
Son üye
tarzan19402
Geri