24TB çok büyük bir alan. SSD'lerin ömürleri yetmeyebilir. 1 tanesi kesin ömrünün sonunda elinde kalır 2. sini bilememSadece plot ederken kullanacağım plot yaptıktan sonra yenisini almam gerekir mi
24TB çok büyük bir alan. SSD'lerin ömürleri yetmeyebilir. 1 tanesi kesin ömrünün sonunda elinde kalır 2. sini bilememSadece plot ederken kullanacağım plot yaptıktan sonra yenisini almam gerekir mi
Tamam ömrünün yaklaştığnda bir tane ssd yi değiştirmem gerekiyor mu onu soruyorum o ssd yi sadece plot için kullanacağım başka hiçbir şey yapmayacağım plot ettikten sonra yük biniyor mu ssd ye24TB çok büyük bir alan. SSD'lerin ömürleri yetmeyebilir. 1 tanesi kesin ömrünün sonunda elinde kalır 2. sini bilemem
Plot ettikten sonra "plot yaptığın SSD"ye yük binmiyor. Plot'ların olduğu SSD'de veri akışı oluyor yine.Tamam ömrünün yaklaştığnda bir tane ssd yi değiştirmem gerekiyor mu onu soruyorum o ssd yi sadece plot için kullanacağım başka hiçbir şey yapmayacağım plot ettikten sonra yük biniyor mu ssd ye
ssd de chia mining yapmayacağım yine veri akışı oluyor mu ve attığınız ssd nin tbw si kaçPlot ettikten sonra "plot yaptığın SSD"ye yük binmiyor. Plot'ların olduğu SSD'de veri akışı oluyor yine.
Evet. Plot oluştururken, 1 plot için yaklaşık 1.6 TB yazma yapıyor.ssd de chia mining yapmayacağım yine veri akışı oluyor mu ve attığınız ssd nin tbw si kaç
güzel bir ssd alıp bir daha değiştirmeyeceğim var mıEvet. Plot oluştururken, 1 plot için yaklaşık 1.6 TB yazma yapıyor.
Dostum 400TBW'a yakın destek sunan var mı bilmiyorum ki varsa da ya alanı yüksektir ya çok pahalıdır.güzel bir ssd alıp bir daha değiştirmeyeceğim var mı
Daha yüksek sunan da var. Dediğin gibi yüksek kapasiteleri disklere sunuyorlar genellikler.Dostum 400TBW'a yakın destek sunan var mı bilmiyorum ki varsa da ya alanı yüksektir ya çok pahalıdır.
@keremcnsz24 @Emirhandkee @fluci1
36tb hdd için ne kadar tbw gerekir ve sonradan değiştirmem gerekir mi?Daha yüksek sunan da var. Dediğin gibi yüksek kapasiteleri disklere sunuyorlar genellikler.
Mesela PNY CS3030'un TBW değerleri.
Alıntıyı görüntüle
Ben 500 GB'ı 180TBW sunuyor sanıyordum. Nereden kalmışsa aklımda pardonDaha yüksek sunan da var. Dediğin gibi yüksek kapasiteleri disklere sunuyorlar genellikler.
Mesela PNY CS3030'un TBW değerleri.
Alıntıyı görüntüle
Farming aşamasında ne kadar veri yazıldığını bilmediğim için bu soruya cevap veremem.36tb hdd için ne kadar tbw gerekir ve sonradan değiştirmem gerekir mi?
SSD olarak bir sürü var 400TBW veya daha fazlasını sunan. FireCuda 120 500GB modeli 700TB sunuyor mesela. 400TBW bile çok zaten, o kadar yazabileceğini sanmıyorum normal kullanıcının.Dostum 400TBW'a yakın destek sunan var mı bilmiyorum ki varsa da ya alanı yüksektir ya çok pahalıdır.
farming için kullanıyor. benim kafam karıştı yaSSD olarak bir sürü var 400TBW veya daha fazlasını sunan. FireCuda 120 500GB modeli 700TB sunuyor mesela. 400TBW bile çok zaten, o kadar yazabileceğini sanmıyorum normal kullanıcının.