İşlemci Sıcaklığı Dalgalanıyor

snowfoxstache

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,035
ekran kartım genelde sabit 60-70 arası oyuna göre değişiyor ama işlemci bi 60 olup bi 80 oluyor kullanım anlık arttığı için mi oluyor nöyle?

ekran kartım genelde sabit 60-70 arası oyuna göre değişiyor ama işlemci bi 60 olup bi 80 oluyor kullanım anlık arttığı için mi oluyor nöyle?
evet kullanım arttığı için oluyor 80 in üzerine çıkmıyorsa ve boşta dalgalanmıyorsa sıkıntı yok

FPS drop oluyor mu yada işlemci frekansı birden artıp azalıyor mu?

İşlemci voltajıyla alakalı olabilir(frekans da olabilir). Bende R5 3600 var, bi 1.1V bi 1.4 allah ne verdiyse. Bazen bakıyorum 59-60 bazen anlık 75 sıçrıyor

İşlemci voltajıyla alakalı olabilir(frekans da olabilir). Bende R5 3600 var, bi 1.1V bi 1.4 allah ne verdiyse. Bazen bakıyorum 59-60 bazen anlık 75 sıçrıyor
hocam laptop olduğu için voltaj ilerine girmiyorum zaten biostan ayarlanmıyor voltajı sanırım laptopta.

Laptop/Masaüstü? Laptop ise değerler ideal, masaüstü ise fanının tam oturup oturmadığını kontrol et ve PC alalı çok oluyorsa termal macunu yenile.

Geri