Babam işlemci soğutucularına düşman gibi bakıyor

Samaeldrazi

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,540
5600X işlemcim var soğutucu almaya ne gerek var bilgisayardaki fanlar soğutmuyor mu diyor.Nasıl çözerim ben AIO alıcam ama galiba o custm soğutma olarak anlıyor

Dostum kule tipi ucuz bir soğutucu alsanız yeterli olacaktır

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX
Stok soğutucu mu var elinde ?

Öncelik şu konuya atılan tüm mesajları okut . Ve ısının işlemciye zarar verdiğini ömrünü kısalttığını söyle daha fazla böyle giderse işlemcinin bozulup daha fazla masraf çıkaracağını söyle

200 250 TL'lik bir soğutma işi çözecektir.

Babana işlemci ısındığı için tam performansını veremediğini söyle.

İkna etmek açısından söylüyorum . Kule tipi bir soğucu işini görecektir

Eğer ısınıyorsa çok ısındığını ve işlemcinin uzun vadede problem çıkarabileceğini ayrıca işlemciye verilen paranın da boşa gideceğini söyle babana

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX
Öncelik şu konuya atılan tüm mesajları okut . Ve ısının işlemciye zarar verdiğini ömrünü kısalttığını söyle daha fazla böyle giderse işlemcinin bozulup daha fazla masraf çıkaracağını söyle
85 derecenin üstüne çıkması zararlı diyorum ama kasa fanalrı soğutmuyor mu diyor ve bilgisayar toplayan kimse sıvı soğutucu almıyor diyor savunması bu

4.6 ghz çalışıyormuş otomatik o hızda çalıştıracağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

evet başka yok
Stok fan takılı iken Aida64 testi yap (6-7 dakika) , işlemci max kaç derece görüyor ona bak yüksek ihtimalle 90 üstü görecektir. Bu değerlerin yüksek olduğunu söyle , bu değerlerin uzun sürede işlemciye zarar verebileceğini söyle

Sıcı soğutmaya gerek yok bence. SE234 fazlasıyla yeterli olur

85 derecenin üstüne çıkması zararlı diyorum ama kasa fanalrı soğutmuyor mu diyor ve bilgisayar toplayan kimse sıvı soğutucu almıyor diyor savunması bu
Babana bunun bir pazarlama hilesi olduğunu söyle . Eğer sıvı soğutma takarsa sistem zaten daha da pahalı olacak ucuz olması alınabilirliğini artırır ve bu sayede satar . Yoksa o adamlarda sıvı soğutma takar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,956
Üyeler
185,007
Son üye
RyaeN
Geri