Rassberry Pi Zero Adaptör

HanSoloQ

80+
Reaksiyon skoru
26
Merhaba, projelerimde kullanmak
ve akılı ev gibi projelerde kullanmak için hem bilgisayar olabilen hem mikro kontrolcü olarak kullanılabilen bir kart arıyordum rassberry pico yu buldum sonra kazayla benzer diye zerosunu araştırmışım baktım pico pc olmuyor zero daha iyi falan onu seçtim fiyatıda uygundu, soruları yazıyorum

Soru 1: https://market.samm.com/raspberry-pi-zero bu siteden alacağım güvenli midir?

Soru 2: Samsung hızlı şarz adaptörü ile çalıştırsam bir sıkıntı olur mu risk falan.

Soru 3: Kodlamak için falan klavye mouse gerek bende bir usb hub kullanacağım fazla akım çeker mi acaba? Risk yaratır mı?

1) Güvenilir
2) sanmam.
3) usb zaten 5V veriyor. sıkıntı olmaz.

Arduino modellerine de bakabilirsin. Daha kolay bir başlangıç olur.

1) sammarket raspberry resmi distribitörü yanlış hatırlamıyorsam. yani tahmin edemeyeceğin kadar güvenilir diyebiliriz :D
2) 5v 1a şarj aleti ile kullanırsan daha iyi ancak 5v herhangi bir şarj aleti de kullanabilirsin. ihtiyacı kadar amperi zaten kedisi çekiyor. benim evde eski kullanmadığım orijinal iphone şarj aleti vardı onu kullanıyorum. yaklaşık 6-7 aydır hiç kapanmadan çalışıyor hiç bir sıkıntı yok.
3)microusb otg kablosu ile istediğin donanımı bağlayabilirsin. bir sıkıntı olmuyor. ancak ssh üzerinden yapmak daha kolay. onun da ayrıca bilgisini vereyim. evde yoksa microusb otg ve usbhub alma.

1) sammarket raspberry resmi distribitörü yanlış hatırlamıyorsam. yani tahmin edemeyeceğin kadar güvenilir diyebiliriz :D
2) 5v 1a şarj aleti ile kullanırsan daha iyi ancak 5v herhangi bir şarj aleti de kullanabilirsin. ihtiyacı kadar amperi zaten kedisi çekiyor. benim evde eski kullanmadığım orijinal iphone şarj aleti vardı onu kullanıyorum. yaklaşık 6-7 aydır hiç kapanmadan çalışıyor hiç bir sıkıntı yok.
3)microusb otg kablosu ile istediğin donanımı bağlayabilirsin. bir sıkıntı olmuyor. ancak ssh üzerinden yapmak daha kolay. onun da ayrıca bilgisini vereyim. evde yoksa microusb otg ve usbhub alma.
Anlayamadım ne yoksa neyi almayayım neden.

Anlayamadım ne yoksa neyi almayayım neden.
klavye ve mouse gerek demişsin ya. onu bağlamak için de usb hub kullanacağım demişsin. ondan bahsediyorum. ssh ile klavye mouse bağlamadan kendi bilgisayarın üzerinden komut yazabilirsin.

Çok teşekkürler
klavye ve mouse gerek demişsin ya. onu bağlamak için de usb hub kullanacağım demişsin. ondan bahsediyorum. ssh ile klavye mouse bağlamadan kendi bilgisayarın üzerinden komut yazabilirsin.
dc vewrsem ordan yardım eder misin arduino gibi şeyleri çok kullandım rassberry pide yeniyim ssh gibi şeyleri bilmiyorum

Çok teşekkürler

dc vewrsem ordan yardım eder misin arduino gibi şeyleri çok kullandım rassberry pide yeniyim ssh gibi şeyleri bilmiyorum
şu anda çalışıyorum o yüzden görüşme yapamam. buradaki bilgisayarlara discord yüklemem de mümkün değil. istersen sana şöyle bir kaynak vereyim. bir bak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,178,315
Üyeler
187,025
Son üye
gokturkgksu
Geri