(Çözüldü)Beyler Babamın Kalbi Sıkışıyor Korkuyorum Ne Yapmalıyım ?

Çağrı Yılmaz

80+ Silver
Reaksiyon skoru
10,664
Babamın çok üzüldüğünde yada kötü bir şey olduğunda kalbi sıkışır,bu aylardır olmamıştı ama bugün daha yeni tekrar oldu,kardeşimin lgsden düşük aldığı için olduğunu düşünüyorum.Korkmaya başladım kötü bir şey olacak diye.Bu kalp sıkışıklığına ne iyi gelir bilen biri yazabilirmi ?,Sigara falan hiç bir şey içmez.

Baban çok fazla çay kahve tüketiyor mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Doktors görünmesinde fayda var
Bir de akşam saatleri mi oluyor bu çarpıntılar?

Kalp doktoruna görünsün. Eğer yakın zamanda kalbinden başlayıp tüm heryerine yayılan bir sıcaklık hissederse kesinlikle doktora gitmeli.

Baban çok fazla çay kahve tüketiyor mu?

Doktors görünmesinde fayda var
Bir de akşam saatleri mi oluyor bu çarpıntılar?
Babam çok çay içer,
Akşam,gece saatleri oluyor genellikle

Kalp doktoruna görünsün. Eğer yakın zamanda kalbinden başlayıp tüm heryerine yayılan bir sıcaklık hissederse kesinlikle doktora gitmeli.
Yarın gidebilirsem onla işyerine gideceğim,
Belki o zaman bir bahaneyle doktora götürmeye çalışırım.

Babam önemli bir şey değil diyor gitmiyor,kaç kere denedim.
Bir kandırmacayla doktora götürmeye çalışacağım ama nasıl kandıracağım bilmiyorum.
acile gitseniz en azından makine ile kablolara bağlayıp teste sokuyorlar. Muhtemelen baban doktordan korkuyor

İnsanların büyük bir kısmı gece gece yatağa uzandığında çarpıntı hissetmeye başlar. Kalp atışlarını büyük bir basınçla kafa içinde, boyunda, karında hissederler.

Bu durumlarda sebep genellikle ritim bozukluğu değildir. Şöyle açıklayayım:
Gün boyu ayakta kalan, suyu yetersiz tüketen ama bolca çay, kahve ve kola tüketen birinde sıvı açığı/dehidratasyon dediğimiz durum ortaya çıkar.

Kalbimiz gün boyu daha güçlü ve hızlı kasılarak bunu tolere eder. Burada kalbin en büyük amacı beyne yeterli kanı gönderebilmektir.

Uzun geçen bir günün ardından kalp kendini yeterince dinlenmeye alamazsa yatağa yattığımızda beyin ve kalp aynı yerçekimi mesafesine geldiğinde bu güçlü ve hızlı kalp atışları tüm vücutta hissedilmeye başlar.

Kişi korkup heyecan yapınca atışlar hızlanır ve kısır döngü gelişir.
Bu çarpıntı hissi huzursuzluğa/uykusuzluğa neden olur.

Kişi heyecan nedeniyle durumu ritim bozukluğu veya panik atakla karıştırır. Halbuki bu süreçte kalp yapması gerekeni yapmış ve gün boyu temponuza ayak uydurmanızı sağlamıştır.

Burada çarpıntı sebepleri kalbin dışındadır.
Suyu bolca için, ayakta uzun kalıyorsanız gün içinde 15-20 dk yürüyüş yaparak bacaklarda göllenen kanı dolaşıma kazandırın. Kafeini azaltın, uykuda önce istirahat halinde 15 dk kitap okuyun, uykudan önce ılık duş alın.

Çarpıntının sebepleri ortadan kaldırınca rahatlayacaksınız.

( Çok değerli bir hocadan alıntıladım büyük kısmını)

Ama kesinlikle doktora gitmesini öneririm hem de çok hızlıca.

Babam çok çay içer,
Akşam,gece saatleri oluyor genellikle

Yarın gidebilirsem onla işyerine gideceğim,
Belki o zaman bir bahaneyle doktora götürmeye çalışırım.
Ben kalp hastasıyım. Bende kalp şıkışmasından sonra süphelendim gittim. bende yanmada vardı aslında. vucudum tamamen yanıyordu. özellikle kostuğum veya yorulacağım bir şey yaptığım zaman.

İnsanların büyük bir kısmı gece gece yatağa uzandığında çarpıntı hissetmeye başlar. Kalp atışlarını büyük bir basınçla kafa içinde, boyunda, karında hissederler.

Bu durumlarda sebep genellikle ritim bozukluğu değildir. Şöyle açıklayayım:
Gün boyu ayakta kalan, suyu yetersiz tüketen ama bolca çay, kahve ve kola tüketen birinde sıvı açığı/dehidratasyon dediğimiz durum ortaya çıkar.

Kalbimiz gün boyu daha güçlü ve hızlı kasılarak bunu tolere eder. Burada kalbin en büyük amacı beyne yeterli kanı gönderebilmektir.

Uzun geçen bir günün ardından kalp kendini yeterince dinlenmeye alamazsa yatağa yattığımızda beyin ve kalp aynı yerçekimi mesafesine geldiğinde bu güçlü ve hızlı kalp atışları tüm vücutta hissedilmeye başlar.

Kişi korkup heyecan yapınca atışlar hızlanır ve kısır döngü gelişir.
Bu çarpıntı hissi huzursuzluğa/uykusuzluğa neden olur.

Kişi heyecan nedeniyle durumu ritim bozukluğu veya panik atakla karıştırır. Halbuki bu süreçte kalp yapması gerekeni yapmış ve gün boyu temponuza ayak uydurmanızı sağlamıştır.

Burada çarpıntı sebepleri kalbin dışındadır.
Suyu bolca için, ayakta uzun kalıyorsanız gün içinde 15-20 dk yürüyüş yaparak bacaklarda göllenen kanı dolaşıma kazandırın. Kafeini azaltın, uykuda önce istirahat halinde 15 dk kitap okuyun, uykudan önce ılık duş alın.

Çarpıntının sebepleri ortadan kaldırınca rahatlayacaksınız.

( Çok değerli bir hocadan alıntıladım büyük kısmını)

Ama kesinlikle doktora gitmesini öneririm hem de çok hızlıca.
Daha yeni babam çağırdı çayını yenilememi istedi,
Spor yapamaz 95 kilo falan koşmayı sevmiyor,
Yarın doktora götürmeye çalışacağım.

Ben kalp hastasıyım. Bende kalp şıkışmasından sonra süphelendim gittim. bende yanmada vardı aslında. vucudum tamamen yanıyordu. özellikle kostuğum veya yorulacağım bir şey yaptığım zaman.
Bendede koştuktan sonra yanma oluyor,geçmiş olsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,130
Üyeler
185,029
Son üye
yüzbaşıero
Geri