Yanlış Kesilmemesine Rağmen Oluşan Tırnak Batması

Hafif bir şişlik var.
Tırnağın biraz uzasın bence doktora git sonra. Kısa hali ile gidersen bir şey yapmayıp uzamasını bekle deyip kendin kaldırmanı isteyebilir.(Aynısı başıma geldi)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O zaman sıkıntı etmez.Dediğim yöntemi uygularsan geçer.Ama yinede doktor her zaman en iyisi.
Usta senin yöntem pek iyi değil normalde habire çekersen tırnak yatağını bozarsan enfeksiyon kapması daha kolay olur. o.O2

Durumun ciddiyetini bilemiyoruz, aile hekimine danışman en iyisi olacaktır.
Aile hekimine gitsem ne olacak hocam ya? Bakıcak ne olduğunu bile doğru düzgün teşhis etmeden bir tane merhem hadi geçmiş olsun.

Tırnağın biraz uzasın bence doktora git sonra. Kısa hali ile gidersen bir şey yapmayıp uzamasını bekle deyip kendin kaldırmanı isteyebilir.(Aynısı başıma geldi)

Usta senin yöntem pek iyi değil normalde habire çekersen tırnak yatağını bozarsan enfeksiyon kapması daha kolay olur. o.O2
Usta en fazla keserler

Tırnak batması öyle "Aile hekimine gitsem ne olacak ya" diye geçiştirilecek basit bir olay değildir. Yanlış kesilen tırnak sebebiyle olan batmalar tırnak uzadığında devam edecektir. Ameliyat gerektirir ve gayette basit bir ameliyattır. Dermatolojiye randevu alın. Bekletirseniz şişer morarır ve üzerine basamayacak duruma gelirsiniz. Tırnağı kesseniz bile tekrar edecektir.

yalan yok düşünüyorum arada varya kesip atsam parmağı bi daha da uğraşmasam diye

U-usta parmak parmak gitti o.O2
Usta bak şimdi iki baş parmağınıda keserseler ne olur şaak ayakkabı küçülmesi diye bi olay kalmıyor 15-20 gün daha geç küçülecek.

Kardeşim o bikere bende de vardı. Çok kısa kestim yanlışlıkla, sol ayak baş parmağının sağ tarafı. Baya kısa kesmiştim ben tırnak aşağı doğru kavislenmişti hafiften ete doğru. Halısahaya falan gidemez oldum. Sonra kızarıyor üstüne basamıyorsun şişiyor tırnağımla et arasında kanıyor iltihap akıyor falan sıkıntılı durum. Sonra bem artık kısa kesmemeye başladım bi sıkıntı olmuyor bayadır. Bidaha uzadığında uzun kes kısa kesme.

Tırnak batması öyle "Aile hekimine gitsem ne olacak ya" diye geçiştirilecek basit bir olay değildir. Yanlış kesilen tırnak sebebiyle olan batmalar tırnak uzadığında devam edecektir. Ameliyat gerektirir ve gayette basit bir ameliyattır. Dermatolojiye randevu alın. Bekletirseniz şişer morarır ve üzerine basamayacak duruma gelirsiniz. Tırnağı kesseniz bile tekrar edecektir.
Aile hekimi hiçbirşey yapmıyor hocam bizim buradaki. Adam akıllı ilgilenen bile yok. Lisans için sağlık kontrolü gerekli adam eline steteskop alıp 2 yerime bakıyor. Soru bile sormuyorlar. Çok ilgisizler.

Aile hekimi hiçbirşey yapmıyor hocam bizim buradaki. Adam akıllı ilgilenen bile yok. Lisans için sağlık kontrolü gerekli adam eline steteskop alıp 2 yerime bakıyor. Soru bile sormuyorlar. Çok ilgisizler.
Aile hekimine gitmeyeceksin zaten.Tırnak batmasıyla Dermatoloji ilgileniyor. Okuyun yazdığımı dostlar.

Kardeşim o bikere bende de vardı. Çok kısa kestim yanlışlıkla, sol ayak baş parmağının sağ tarafı. Baya kısa kesmiştim ben tırnak aşağı doğru kavislenmişti hafiften ete doğru. Halısahaya falan gidemez oldum. Sonra kızarıyor üstüne basamıyorsun şişiyor tırnağımla et arasında kanıyor iltihap akıyor falan sıkıntılı durum. Sonra bem artık kısa kesmemeye başladım bi sıkıntı olmuyor bayadır. Bidaha uzadığında uzun kes kısa kesme.
Eee eskiden acıyan tırnak nasıl düzeldi peki?

Tırnağın uzamasını bekleyip altına pamuk koyup o tırnağı kaldıracaksınız dua edin de enfeksiyon kapmasın. Ben bu illeti 1.5 yıldır çekiyorum yakında ameliyatını olacağım.
Hocam ciddi misiniz ya :(
Ben de bu dediğiniz şeyi yapmak istiyorum fakat enfeksiyon kapıp durumu kötüye sokarım diye çok korkuyorum :(
Doktor bana dediğiniz tedaviyi uygulamamı söylüyor fakat ben korkuyorum

Selamlar. 1 hafta önce ayak tırnaklarımı kesmiştim. Sağ ayak başparmağı keserken yanlış kestim ve dolama dediğimiz şey oldu. 1 haftadır geçmedi. Sporumu yapamaz hale geldim. Koşarken vs rahatsız ediyor. Doktora gitmeden nasıl bir çözüm yolu uygulamalıyım?
Ben kendim yaşadım iltihap (yanlış yazmış olabilirim) falan oluyor sonra illaha doktora ilaha gödürtürüyor içinde ki tırnığı almaları lazım yoksa kemiğe kadar gidebilir ve parmaktan olabilirsin

Selamlar. 1 hafta önce ayak tırnaklarımı kesmiştim. Sağ ayak başparmağı keserken yanlış kestim ve dolama dediğimiz şey oldu. 1 haftadır geçmedi. Sporumu yapamaz hale geldim. Koşarken vs rahatsız ediyor. Doktora gitmeden nasıl bir çözüm yolu uygulamalıyım?
Ayağını yukarida tut ve soğuk suya ayağını sok. İlerlediyse doktora gitmen gerekir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,592
Üyeler
185,130
Son üye
mamiaga03
Geri