Neler Yeni

Yanlış Kesilmemesine Rağmen Oluşan Tırnak Batması

Mustifa

80+ Bronze
Eee eskiden acıyan tırnak nasıl düzeldi peki?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ciddi misiniz ya :(
Ben de bu dediğiniz şeyi yapmak istiyorum fakat enfeksiyon kapıp durumu kötüye sokarım diye çok korkuyorum :(
Doktor bana dediğiniz tedaviyi uygulamamı söylüyor fakat ben korkuyorum
BEnimki enfeksiyon kapmıştı galiba ve baya kötü olmuştu

Mustifa

80+ Bronze

Squex

80+ Silver
Eee eskiden acıyan tırnak nasıl düzeldi peki?

Hocam ciddi misiniz ya :(
Ben de bu dediğiniz şeyi yapmak istiyorum fakat enfeksiyon kapıp durumu kötüye sokarım diye çok korkuyorum :(
Doktor bana dediğiniz tedaviyi uygulamamı söylüyor fakat ben korkuyorum
Hocam işte bu işlemi parmak enfeksiyon kapmadan yapmak lazım kaptıktan sonra işler çok kötüye gidiyor zaten yapmaya çalışınca aşırı acıyor ve kanıyor o yüzden yapamıyosun enfeksiyon kaparsan ameliyata kadar yolu var ve ben o yoldağım enfeksiyon var ve kaldıramıyorum uzayınca daha da acıyor enfeksiyondan o yüzden kesmek zorunda kalıyorum doktorun verdiği kremler etki etmedi ayağıma o yüzden annem hemşire onun bir arkadaşı var cerrah ayağımı ona ameliyat ettirmeyi düşünüyoruz.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Baş parmağımın yanında hafif bir morluk oluştu. Kendi kendine geçmesini mi beklemeliyim?
Geçeceğini sanmam. Sorun büyümeye devam edecektir.
Yarın bir bakarsın ayağına değen her şey ayağını acıtmaya başlar.

Hocam işte bu işlemi parmak enfeksiyon kapmadan yapmak lazım kaptıktan sonra işler çok kötüye gidiyor zaten yapmaya çalışınca aşırı acıyor ve kanıyor o yüzden yapamıyosun enfeksiyon kaparsan ameliyata kadar yolu var ve ben o yoldağım enfeksiyon var ve kaldıramıyorum uzayınca daha da acıyor enfeksiyondan o yüzden kesmek zorunda kalıyorum doktorun verdiği kremler etki etmedi ayağıma o yüzden annem hemşire onun bir arkadaşı var cerrah ayağımı ona ameliyat ettirmeyi düşünüyoruz.
Peki enfeksiyon nasıldı? Görünüşü, rengi vs.

Trabzonlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
391
İsim
Ömerfaruk
Size pek anlatamam çok uzun bir işlem çünkü ve anlatılması imkansız gibi bir şey.Bendede çok oluyor çünkü çok üşengeç biri olduğum için kesmek yerine elimle kopartıyorum ben.Dolama olduğu zaman (çok acıtan bir işlem) sağ veya sol hangi parmağımsa deriyi yatırıp arasındaki küçük tırnağı elimle kaldırıp çok kuvvetli bir şekilde çekiyorum.Bu sayede her seferinde doktora falan gitmedim,annemler bile gel gidelim diyor ama ameliyatla uğraşamayacağım ve yapabildiğim bir şey olduğu için kendim hallediyorum.Sana tavsiyem bir doktora görünmen.
arkadaşım ameliyat oldu uzadığı gibi tekrar battı

Natsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
Emrullah Baykan
Ben kendim yaşadım iltihap (yanlış yazmış olabilirim) falan oluyor sonra illaha doktora ilaha gödürtürüyor içinde ki tırnığı almaları lazım yoksa kemiğe kadar gidebilir ve parmaktan olabilirsin
Bu bir şehir efsanesi yanlış bilgi verip korkutmayalım lütfen. Tırnak kemiğe gelecek kadar büyümez, büyüse bile biyolojik olarak bu mümkün değildir. Fakat eğer diyabet hastasıysanız kan akışınıza zarar vericek bir tırnak batması sizin için oldukça tehlikeli olabilir. Parmağınızı kaybedebilirsiniz

EgoistmanTR01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,733
İsim
Egemen Toz
Uzamasını beklemek yada direk doktora görünmek

Squex

80+ Silver
Geçeceğini sanmam. Sorun büyümeye devam edecektir.
Yarın bir bakarsın ayağına değen her şey ayağını acıtmaya başlar.

Peki enfeksiyon nasıldı? Görünüşü, rengi vs.
Benim ayak hala enfeksiyonlu resim atardım ama forumun midesini kaldırmak istemem. Betimlemem gerekirse
tırnağın batık olduğu tarafta parmakta bir yara oluştu ve bu şişti sonra bu yara arada kabuk gibi oluyor sonra yıkayınca kabuk gidiyor ama zamanla tekrar bir kabuğumsu bir şey oluyor. Ama bu kabuk sert bir şey değil eliniz ile oyulabilen bir şey.
edit: kanama ve bir sıvı da çıkıyor eğer bastırırsam

Mustifa

80+ Bronze
banada krem vermişlerdi banada etki etmemişti sonra benimki ameliyatsız parmağı uyuştup aldılar 1-2 gün parmağım sarıılı durdu sonra biz evde kendimiz ılık suyun içinde sargıyı açtık

Umut0526

80+ Silver
Benim de elimde olmuştu. Her sıktırdığımda sıvı çıkıyordu. Biraz büyük oluyor dolama diye biliyorum. Resim koyardımda forumdan uyarı yiyebilirim, biraz miğde bulandırıcı bir şey

Squex

80+ Silver
banada krem vermişlerdi banada etki etmemişti sonra benimki ameliyatsız parmağı uyuştup aldılar 1-2 gün parmağım sarıılı durdu sonra biz evde kendimiz ılık suyun içinde sargıyı açtık
Bana da öyle bir şey yapacaklardı ama dermatolog bunu ben yapamam cerrah lazım dedi normalde ameliyat olmam lazım ama üşeniyorum gitmeye zaten evden fazla dışarı da çıkmıyorum koşmadığım sürece fazla da acıtmıyor. Ama çorap ile uzun süre kalınca kanıyor.

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hocam tırnak sadece çektir 3 haftada tırnak kendini yeniliyor.
İlk 5 gün çorapsız sargılı geziyorsun. Sonra sargı değiştirip ince sargı yapıyorlar çorap giyip ayakkabı giye biliyorsun 1ayda tırnak yatagı komple sıfırlanıyor .
Bu işlem toplam 1 ay sürüyor sanki hiç tırnak çekilmemiş gibi o acıyı çekme hemen git bir hastaneye.
1623176504570.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,728
Üyeler
168,487
Son üye
SamMobile
Top Bottom