Çözüldü✓ B450m s2h pentium inside işlemci takabilir miyim ? İdarelik.

JackieTR

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
521
Sistem yükseltme yapsam işlemciyi daha sonra alsam olur mu ?? Aklımda ki b450m s2h anakart alıp ddr4 ram takıp eski pentium işlemci ona taksam idarelik kullanır mı ? Yani pinler uyumlu olup destekler mi ..?
Pentium inside işlemci pinleri uyumlu olur mu ?

Sanırım işlemci inside pentium g3250 pin sayısı 1150 yazıyor google dan baktım kadarı ile ne kadar doğru bilmiyorum.

Hayır takamazsınız. B450 serisi anakartlar intel işlemci desteklemez.
Desteklicek anakart önerin var mı hocam ? Diğer konuda yazdım gibi RX570 tam perfonmans göstere miyor anakart + ram değiştirmem şart ancak işlemci bekletmem lazım.

Desteklicek anakart önerin var mı hocam ? Diğer konuda yazdım gibi RX570 tam perfonmans göstere miyor anakart + ram değiştirmem şart ancak işlemci bekletmem lazım.
İlerde hangi işlemciyi almayı planlıyorsunuz? ona göre bir öneri yapacağım

İlerde hangi işlemciyi almayı planlıyorsunuz? ona göre bir öneri yapacağım
Eğer intel amd desteklerse 2600 + 3600 düşünüyorum eğer desteklemezse intel den devam etmek zorundayım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer intel amd desteklerse 2600 + 3600 düşünüyorum eğer desteklemezse intel den devam etmek zorundayım.
Bir de şuanlık elimde ki işlemciyi desteklemesi lazım

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de şuanlık elimde ki işlemciyi desteklemesi lazım
intel işlemciniz elinizdeyse ilerisi için sıkıntınız var demek. 1150 soket ölü bir soket.

intel işlemciniz elinizdeyse ilerisi için sıkıntınız var demek. 1150 soket ölü bir soket.
Peki tam tersi ilerlesem önce işlemci alıp kullandım anakart taksam yine pin sorunu oluyor demi.. 2600 işlemci alsam bu sefer eski anakart olduğu için pin uyum sorunu çıkıyor

Sistem yükseltme yapsam işlemciyi daha sonra alsam olur mu ?? Aklımda ki b450m s2h anakart alıp ddr4 ram takıp eski pentium işlemci ona taksam idarelik kullanır mı ? Yani pinler uyumlu olup destekler mi ..?
Pentium inside işlemci pinleri uyumlu olur mu ?

Sanırım işlemci inside pentium g3250 pin sayısı 1150 yazıyor google dan baktım kadarı ile ne kadar doğru bilmiyorum.
Takamazsınız o işlemciyi satın ve başka bir şey alın bence.

Peki tam tersi ilerlesem önce işlemci alıp kullandım anakart taksam yine pin sorunu oluyor demi.. 2600 işlemci alsam bu sefer eski anakart olduğu için pin uyum sorunu çıkıyor
Yapacağınız şey bence pentium satıp anthlon almak olmalı

Yapacağınız şey bence pentium satıp anthlon almak olmalı

Böylelikle b450 anakart geçiş yapabilirim demi ?

Geri