~1 tllik termal macun iş görürmü?

Amazon ve teknobiyotik. Şu poşet gibi olanların alayi sahte
1626767629179.png

Peki :confused:

Emin ol dediğim gibi olmuyor bizzat eski bilgisayarımda şahit oldum.
İşlemcimin ısısı stok fandaki macun ile gayet iyiydi ama bir kaç zaman sonra yenilemek için bilgisayarcıdan aldığım ucuz bir macun sürdüm ve işlemci ciddi şekilde ısınmaya başladı,kasaya dokununca bile fark ediyordum ısındığını.
Yanlış sürme ihtimaliniz de var. Şahsen ben bir sorun yaşamıyorum

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pahalı kaçar ama şunuda ekleyim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

^^
10 TL den fazla kargo parası vermen peki?

Bazı arkadaşlar diş macunu sür demiş de olmaz sakın sürme

15 liraya macun almıştım bir kaç sene önce. Düşük bütçe de çok olsun diye kalitesiz macun almanızı asla önermiyorum. Yarısı su :D
1TL'lik macundan da hayır geleceğini sanmıyorum.

Yanlış sürmediğimi biliyorum ve kaliteli bir macun kullanıp aradaki derece farkına bakmalasınız,dediğimi daha net anlarsınız.
MX4 Mastergel pro da kullandım, 10 15 liralık macunda 2 3 liralık macun da. Kullandığınız işlemciye göre de değişiklik gösterir.

MX4 Mastergel pro da kullandım, 10 15 liralık macunda 2 3 liralık macun da. Kullandığınız işlemciye göre de değişiklik gösterir.
Tamam da sana anlatmak istediğim kaliteli,kalitesiz macun arasındaki farkı gözlemlemek.
Zaten ısınmayan bir işlemciye kalitesiz macun sürsen bile belli bir süre ısınma sorunu yaşayacağını veya ısınma problemi olduğunu fark edeceğini sanmıyorum.
(Tabi bir zaman sonra hemen kurudukları için sıkıntı yaratabilir,şahsi düşüncem bütçe varsa işlemci ne olursa olsun kalitelisini almak lazım)

Son düzenleme:
Tamam da sana anlatmak istediğim kaliteli,kalitesiz macun arasındaki farkı gözlemlemek.
Zaten ısınmayan bir işlemciye kalitesiz macun sürsen bile belli bir süre ısınma sorunu yaşayacağını veya ısınma problemi olduğunu fark edeceğini sanmıyorum.
(Tabi bir zaman sonra hemen kurudukları için sıkıntı yaratabilir,şahsi düşüncem bütçe varsa işlemci ne olursa olsun kalitelisini almak lazım)
Şu duruma katılmiyorum. Termal macunun görevi fan ve işlemci arasında isi yalitimi yapmaktır. Şahsen stok fan ve 90w bandında bir işlemci ile 15 liralık macun gayet iyi bir şekilde çalışıyor

1tl ye ne mesir macunu be dis macunu alabiliyorken nasil termal macun alacaksin :D

Şu duruma katılmiyorum. Termal macunun görevi fan ve işlemci arasında isi yalitimi yapmaktır. Şahsen stok fan ve 90w bandında bir işlemci ile 15 liralık macun gayet iyi bir şekilde çalışıyor
Dediğin şey saçma,15 liralık kalitesiz bir macunu 65w değerinde 5600x veya 3600'e sürsem o işlemciler gereksiz derecede fazla ısınır ve uzun vadede sıkıntı yaratabilir.
Screenshot_20210721-103655~2.png
Konuyu daha fazla uzatmayalım,uzatalım dersen özelden yazabilirsin.

Dediğin şey saçma,15 liralık kalitesiz bir macunu 65w değerinde 5600x veya 3600'e sürsem o işlemciler gereksiz derecede fazla ısınır ve uzun vadede sıkıntı yaratabilir.
Alıntıyı görüntüle
Konuyu daha fazla uzatmayalım,uzatalım dersen özelden yazabilirsin.
Kaliteli macun yıllarca falan kullanılmaz. Normalde de minimum 6 al maksimum 1 yıl içinde termal macununu değiştirilmesi ve kasanın temizlenilmesi tavsiye edilir. Ömrü biterden bahsedilen kısım ise kurumasıdır. Üst düzey işlemcilerde mx4 gibi macunlar kullanılabilir fakat ben gidişte 50 60 liralık veya 100 200 liralık işlemciye 100 liralık macun surmem. Eğer hala diretirim dersen kendi sistemimde 15 liralık macun kullanıyorum test edebilirim senin için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,096,934
Üyeler
174,465
Son üye
KartalDursunYILMAZLAR
Geri