8 RAM i 16RAM yaparsam FPS Artar Mı ?

rookie27

Cezalı
80+ Gold
Reaksiyon skoru
7,067
Bütçe
400
Merhabalar iyi forumlar şu anki sistemimde 8 GB 3200 MHZ ram mevcut anlık takılmalar gibi problemler için +8RAM daha alacağım ama 400 TL para vereceğim sizce gerek var mı ?
2.sorum sistemim AMD şu an single channel dual channel yaptığım zaman FPS artışı görür müyüm Forza Horizon 4 ETS2 ve Valorant oynuyorum FPS artışı olmayacak ise almaya gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü 🤔

Maks 20fps olur tahminim 5-10 civarı ama 2x8 yapmak her zaman mantıklı
10 FPS artması bile yeterli olacaktır. Teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

AMD Ryzen tabanlı bir sisteminiz varsa fark olacaktır.
Teşekkürler evet AMD tabanlı bir sistemim var Ryzen5 3500X

FPS artışı tabii ki olur. Donma takılmalar da geçer. Forza gibi RAM isteyen (?) oyunlar da ciddi fark olur gibi.
Teşekkürler hocam alayım o zaman.👍

Maks 20fps olur tahminim 5-10 civarı ama 2x8 yapmak her zaman mantıklı
max 20 fps dediğin şey %10-15 den fazla performans farkı demek. İnsanlar ekran kartının üst modelini almak için 2000 tl veriyor o da %10-15 fark ediyor

ucuz yoldan fps demek 8 gb dan 16 ya geçiş

Merhabalar iyi forumlar şu anki sistemimde 8 GB 3200 MHZ ram mevcut anlık takılmalar gibi problemler için +8RAM daha alacağım ama 400 TL para vereceğim sizce gerek var mı ?
2.sorum sistemim AMD şu an single channel dual channel yaptığım zaman FPS artışı görür müyüm Forza Horizon 4 ETS2 ve Valorant oynuyorum FPS artışı olmayacak ise almaya gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü 🤔
2X8 Ram Yapın . Fps'Niz Artacaktır Kesinlikle Değer.

Buradan Farkı Görebilirsiniz .

2X8 Ram Yapın . Fps'Niz Artacaktır Kesinlikle Değer.
Tamam hocam herkes önerdiğine göre yapacağım.
Umarım FPS artar. :blobdance:

Buradan Farkı Görebilirsiniz .
Teşekkürler hocam.

AMD - Intel fark etmeksizin bant genişliği direk 2 katına çıktığı için aşırı fark yaratır.
Tabii anakartın Dual Channel desteği olması gerekiyor.
Teşekkürler hocam bu arada anakartım B450M var diye biliyorum

Tamam hocam herkes önerdiğine göre yapacağım.
Umarım FPS artar. :blobdance:

Teşekkürler hocam.

Teşekkürler hocam bu arada anakartım B450M hocam var diye biliyorum
Rica Ederim

Geri