Aldığım monütör soluk renk veriyor.

Ulaş_

80+
Reaksiyon skoru
188
Aldığım monütör bu, kendisini leptopuma HDMI ile bağladım Ve belirgin bir şekilde soluk görüntü veriyor.
Normal bilgisayara bağladığımda böyle olur mu?

ilk önce şuna açıklı getirilerim, bir ekranı başka bir ekrana bağlamak için olsun yada kasaya bağlamak için olsun DP kablosu yada HDMI kablosu kullanmak parlaklık konusunda hiç bir değişime sebep olmaz DP ile bağlamak yüksek hertz ve sync teknolojilerini kullanmak için gerekli.
ikinci olarak tabii ki sen hp ekranı laptopa bağlar isen laptop ekran parlaklık değeri kendi aldığının ekranın parlaklığı ile değişir büyük ihtimal siz monitör menüsünden ekran ayarlarını yapmamışsınız. Bir SS atın bakalım.

Aldığım monütör bu, kendisini leptopuma HDMI ile bağladım Ve belirgin bir şekilde soluk görüntü veriyor.
Normal bilgisayara bağladığımda böyle olur mu?
TN panel monitör ips ile veya evindeki televizyon ile karşılaştırırsan tabikide soluk olucaktır

ilk önce şuna açıklı getirilerim, bir ekranı başka bir ekrana bağlamak için olsun yada kasaya bağlamak için olsun DP kablosu yada HDMI kablosu kullanmak parlaklık konusunda hiç bir değişime sebep olmaz DP ile bağlamak yüksek hertz ve sync teknolojilerini kullanmak için gerekli.
ikinci olarak tabii ki sen hp ekranı laptopa bağlar isen laptop ekran parlaklık değeri kendi aldığının ekranın parlaklığı ile değişir büyük ihtimal siz monitör menüsünden ekran ayarlarını yapmamışsınız. Bir SS atın bakalım.
Nası ayarlayabilirim benim bir bilgim yok.

Ekler

• IMG_1838.JPG
    IMG_1838.JPG
    1.9 MB · Hit: 38
bir tanesi parlaklık ayarları diğeri renk ayarları ''cool'' ayarını seçtiğimde daha çok benziyor leptopa, daha canlı duruyor.
Sormak istediğim bir şey daha var, çözünürlük düşük yani kalitesiz görünüyor bu leptoptan bağladığım için mi?
bariz olarak laptoptan daha canlı ama size parlaklık az geliyorsa ayrı konu tabi ekranın altında tuşlar vardır ilkine tıklayın açılan menüyü SS atın bakalım.

Ekler

• IMG_1842.JPG
    IMG_1842.JPG
    2.5 MB · Hit: 24
  • IMG_1843.JPG
    IMG_1843.JPG
    1.8 MB · Hit: 20
Geri