Hiç sülük yaptırmış olan var mı?

UzunKing

80+ Silver
Reaksiyon skoru
3,038
Babam bana sülük yaptıracakmış bende ne olduğunu bilmiyorum olan var mı nasıl oluyor? acıyor mu?

Benim babam yaptırmıştı kendine. Sülüklerin olduğu bir kaba ayaklarını sokuyorsun. Vücudundaki pis kanı emiyorlar.

Taa galen tıbbından kalma bir uygulama. Hiçbir bilimsel temeli yok, şimdiden geçmiş olsun enfeksiyonlara dikkat et.

Babam bir şey olmaz diyor.
Eskiden vücut 4 sıvı dengesi üzerine kurulu sanıyorduk (4. Ve 10. Yüzyıl arasında) bu yüzden sülüğün de kötü sıvıyı irini aldığını düşünüyorlarmış. Bu yüzden de uygulamışlar. Neden bilmiyorum bizim toplumda hala yaygın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Enfeksiyon falan bahsetmedi
Evet nadirdir ama sonuçta steril olmayan bit yerde yapacaksınız. Hiçbir faydası da yok.

Ayrıca Peygamber'in yaptığını söyleyenleri de anlamıyorum, o dönemin en modern tıbbı oymuş yapmış; şimdi olsa yine modern tıbbı uygulayacak. Ben önermiyorum size sülük tedavisini. Hiçbir kanıtlanmış faydası yok.

Ayrıca Peygamber'in yaptığını söyleyenleri de anlamıyorum, o dönemin en modern tıbbı oymuş yapmış; şimdi olsa yine modern tıbbı uygulayacak. Ben önermiyorum size sülük tedavisini. Hiçbir kanıtlanmış faydası yok.
Birde bazıları diyor ki hatta göze bile faydalı.

Geri