Üniversite sınavına hazırlık hakkında

Reaksiyon skoru
91
Bu yıl 12. Sınıfa geçtim ve sayısal bölümündeyim. Sınava hazırlanmaya nasıl ve nerden başlayacağımı bilmiyorum ve buda strese neden oluyor. Zaten okula gidiyorum hocalar yaparsınız kazanırsınız diyeceklerine çok zor çok çalışmanız lazım diyerek moral bozuyor. Evet biliyorum çok çalışmak lazım ama bunu çok duyunca stresle baş edemiyosun çok fazla konu var. zaten 11. Sınıfı okulların kapalı olması nedeniyle hiç bi konu bilmiyorum. kendimide hiç çalışmak için hazırlamadım bi öneriniz varmı?

Aynı durumdayım. 2 senedir okula gitmiyoruz, hiçbir şey hatırlamıyorum. Üstüne bu sene stajım var. 1 sene mezuna kalmayı düşünüyorum.

Bu yıl 12. Sınıfa geçtim ve sayısal bölümündeyim. Sınava hazırlanmaya nasıl ve nerden başlayacağımı bilmiyorum ve buda strese neden oluyor. Zaten okula gidiyorum hocalar yaparsınız kazanırsınız diyeceklerine çok zor çok çalışmanız lazım diyerek moral bozuyor. Evet biliyorum çok çalışmak lazım ama bunu çok duyunca stresle baş edemiyosun çok fazla konu var. zaten 11. Sınıfı okulların kapalı olması nedeniyle hiç bi konu bilmiyorum. kendimide hiç çalışmak için hazırlamadım bi öneriniz varmı?
Çok zor çalışman lazım. Çalış çalış sadece çalış. Ben lanet olası bir öğretmenim sana çalışmanı söylerim ama nasıl çalışman gerektiğini söylemem. Sınav çok zor çalış.

Aynı durumdayım. 2 senedir okula gitmiyoruz, hiçbir şey hatırlamıyorum. Üstüne bu sene stajım var. 1 sene mezuna kalmayı düşünüyorum.
Ben mezuna kalmak istemiyorum evde zaten sıkıyolar ders çalışasım falan gelmiyo. Baktım puanım kötü bi yere gidip orda üniye falan gitmeyip orda çalışırım

Dürüst konuşmak gerekirse 11'i bilmiyorsan ya mezuna kalırsın ya da okumak yerine çalışmaya başlarsın. AYT konuların eksik, üstüne TYT var ki bitmiş olması gerekiyordu. 1 yılda hepsini bitiremezsin. Realistik olalım ve bu mesajın altına "mOraL boZmA çoK çaLışıRsA yaPaBiLir" gibi şeyler yazmayalım.

Ben mezuna kalmak istemiyorum evde zaten sıkıyolar ders çalışasım falan gelmiyo. Baktım puanım kötü bi yere gidip orda üniye falan gitmeyip orda çalışırım
öncelikle ben de bu dönemi yeni atlattım bizim dönem pandemiler olsun okuldaki arkadaşlarından ayrı olmak olsun ve ben fen lisesinde okuğudum için oradaki denemelerin rekabeti olsun onlardan faydalanamadım ama bu seneki 12lerin daha rahat bir 12.sınıf geçirceğine inanıyorum sana önerim çalışmak ve hiçbir zaman çalışmanı yeterli bulmamak .Çok kilit noktalar var ilk aylar bazı kişiler erken başladığı için tyt de yüksek netler yapıyo sonradan sabit kalıyo veya düşüyorlar ilk zamanlar denemelerinin sonuçlarını çok takamaman ve sadece tyt anlamında eksiklerini halletmek. 12.sınıfı da birlikte götürürsün tabi... ben günde minimum 8 saat çalışabilen veya masada oturabilen biriydim sen de ilk 10k fln istiyorsan senin de o saatlerde çalışman senin adına iyi olur. Ve biz pandemide okuduğumuz için çok fazla boş zaman vardı ve sürekli sistemi ve hayatı eleştrip sorguluyordum (Felsefe dersinin ve paragraf sorularının da etkisi var) çok zordu umarım çok fazla boş zamanın olmaz ve sürekli bir şeylerle uğraşmak zorunda kalırsın çünkü hızlı anlamak bazen tehlikeli olabiliryor daha birsürü tavsiye verilebilir tabi de izlersin zaten bazı malum youtuberlerdan :D

Dürüst konuşmak gerekirse 11'i bilmiyorsan ya mezuna kalırsın ya da okumak yerine çalışmaya başlarsın. AYT konuların eksik, üstüne TYT var ki bitmiş olması gerekiyordu. 1 yılda hepsini bitiremezsin. Realistik olalım ve bu mesajın altına "mOraL boZmA çoK çaLışıRsA yaPaBiLir" gibi şeyler yazmayalım.
Ne alakası var kardeşim yetiştirebilenler nasıl yetiştiriyor git herhangi bir 12. Sınıf öğrencisine sor 9 10 u hatırlıyormu. baştan başlıyorlar.

Uygunsuz davranış
Hahahahahahah. Hedefi olan öğrenciler TYT'yi 12. sınıfa kadar bitiriyorlar.
Bence sen çalışmayıp hiçbiyer kazanamamışsın ve herkesi kendin gibi olmasını istiyosun. Sen bencilsin ve egoistsin. Ne kadar embesil olduğun yazdığın yazıdan belli

bende bu sene girdim sana tavsiyem ilk önceliğin matematik olsun özellikle ayt çalışmanı öneririm fizik de aynı şekilde önemli ders. türkçe de konu eksiğin çok ise ve zorlanacağını düşünüyorsan paragraf çalış bende matematik vardı ama türkçe yoktu paragraf ile kurtardım türkçeyi 27-28 paragraf oluyor zaten gerisini de çok tekrar ile çözebilirsin

Bence sen çalışmayıp hiçbiyer kazanamamışsın ve herkesi kendin gibi olmasını istiyosun. Sen bencilsin ve egoistsin. Ne kadar embesil olduğun yazdığın yazıdan belli
Hahahahah daha hiçbir yer yazmayı bilmeyen biri söylüyor bana bunu. Aklın başına hala gelememiş anlaşılan. Pohpohlanmak için konu açıp ağlayacağına oturup ders çalışsaydın belki okulumun önünden geçerdin.

Hahahahah daha hiçbir yer yazmayı bilmeyen biri söylüyor bana bunu. Aklın başına hala gelememiş anlaşılan. Pohpohlanmak için konu açıp ağlayacağına oturup ders çalışsaydın belki okulumun önünden geçerdin.
Sanırım sen daha çocuksun hahaha yazdığından belli dostum sana hayatta başarılar. Pek başaramassın ama

Sanırım sen daha çocuksun hahaha yazdığından belli dostum sana hayatta başarılar. Pek başaramassın ama
Türkçe çalışmaya başla sen bence ya. A2 Türkçe ile gelip burada yazı yazman bile utanç verici. TYT'de Türkçe netin 5'in üstünde olur umarım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,188,010
Üyeler
188,510
Son üye
efebesen
Geri