7/24 sürekli yorgunum

Enivici Vokke

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,369
4 saat uyuyorum yorgunum, 8 saat uyuyorum yorgunum, 12 saat uyuyorum yorgunum...
Ne yaparsam yapayım 7/24 yorgunum. Eskiden bir ara kan tahlilinde demir eksikliği çıkmıştı diye hatırlıyorum.
Tekrar sağlık ocağına gidip kan tahlili yaptırayım mı? Demir eksiliğim varsa ondan kaynaklanıyor olabilir mi?
İştahım olmadığından sağlıklı beslenen biri de değilim, çok az yemek yiyorum.

besin olmadan enerji olmaz zaten nereden üreticen enerjini git kan tahliline bak ilaç verir belki doktor

Aynı sorun bendede vardı 1 Sene önce gittim Demir+D3 eksikliği çıktı İlaç Verdi Tam kullanmadim şimdi yine gitmeyi düşünüyorum tahlil vericem

Aynı sorun bendede vardı 1 Sene önce gittim Demir+D3 eksikliği çıktı İlaç Verdi Tam kullanmadim şimdi yine gitmeyi düşünüyorum tahlil vericem
Bu demir, d12 vitaminlerini falan veriyorlarmış galiba eksik çıkarsa. Peki bu ilaçların bir yan etkisi var mıdır acaba?
Bir de geçici olarak etki etmiyor mu bunlar? 1 ay kullandım diyelim, kullanmayı bırakınca gene demir eksikliği başlayacak.

Şekerine baktır kan tahlili yap veya uzun süredir hareketsiz bir yaşam geçirdiysen vücudunu hareketli yaşama alıştır

Şekerine baktır kan tahlili yap veya uzun süredir hareketsiz bir yaşam geçirdiysen vücudunu hareketli yaşama alıştır
2 yıldır yatıştaydım, okullar açıldı şimdi. Eve gelir gelmez ölü gibi yatıyorum ama.
Millet kütüphanelere gezmelere falan gidiyo. Ben markete gitmeye bile yeterli enerjiyi bulamıyorum.
8 saat uyuyup uyanıyorum, 2 saat sonra sanki 2 gündür uyumuyormuşum gibi esnemeye başlıyorum.

2 yıldır yatıştaydım, okullar açıldı şimdi. Eve gelir gelmez ölü gibi yatıyorum ama.
Millet kütüphanelere gezmelere falan gidiyo. Ben markete gitmeye bile yeterli enerjiyi bulamıyorum.
8 saat uyuyup uyanıyorum, 2 saat sonra sanki 2 gündür uyumuyormuşum gibi esnemeye başlıyorum.
Kaç kilosun. Çoğu karantinada falan geziyordu zaten senin benim gibilerde evdeydi. Halısahalar açıldıktan sonra çıkmaya başladım 1-2 ay böyleydim alıştım sonra

Dostum merhabalar. Tıp 2. Sınıf öğrencisiyim ve az biraz bilgim var.
Rahatlıkla söyleyebilirim ki yorgunluğun demir eksikliği kaynaklı. Tekrar bir doktora görün, aneminin sebibini ortaya çıkardıktan sonra tedavi uygulanır sana. Doktora görünmen gerek.
Tahlil sonuçların varsa atar mısın?

Dostum merhabalar. Tıp 2. Sınıf öğrencisiyim ve az biraz bilgim var.
Rahatlıkla söyleyebilirim ki yorgunluğun demir eksikliği kaynaklı. Tekrar bir doktora görün, aneminin sebibini ortaya çıkardıktan sonra tedavi uygulanır sana. Doktora görünmen gerek.
Tahlil sonuçların varsa atar mısın?
Eskidendi o tahlil, elimde mevcut değil. Sağ olun cevabınız için, yarın gideyim sağlık ocağına o zaman.
Peki bu demir ilaçları geçici olarak etki etmiyor mu? 1 ay kullandım diyelim, bitince tekrar demir eksikliği başlamayacak mı?
İştahsızlık nedeniyle yemek yemiyorum çünkü.
Bir de bu ilaçların herhangi bir zararı var mı?

Bu demir, d12 vitaminlerini falan veriyorlarmış galiba eksik çıkarsa. Peki bu ilaçların bir yan etkisi var mıdır acaba?
Bir de geçici olarak etki etmiyor mu bunlar? 1 ay kullandım diyelim, kullanmayı bırakınca gene demir eksikliği başlayacak.
Demir eksikliği birçok farklı sebepten olabilir. Patolojşk sebeplerden genetiğe her şey olabilir. Asıl tedavi altında yatan nedeni bulmaktır ama büyük ihtimalle sen yeterince demir ve et yemediğinden bu sorundan muzdaripsin.

Hocam tahminimce geçici bu sadece destek veriyor vitamin bitince D3 ihtiyaçlarını yemeklerden,sebze vs den karşılayacaksin bide 1,2 kere gidip Yine devam ederse iğne veriyorlar

Geri