Anakart yükseltme için fikrinize ihtiyacım var. (Random steam key hediyeli)

Nyrxia

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
497
Elimde MSI B460M-A PRO 2933MHz DDR4 Soket 1200 M.2 ve i3 10100F modeli anakart var aktif olarak kullanıyorum.
2250TL'ye Asus Prime Z490-P ve i5 10400F işlemci buldum.

Bu fiyata bu yükseltme iyi olur mu? Değer mi?

Yardımcı olan arkadaslara elimde bulunan random steam oyun keylerinden veriyorum.

Bence değmez çünkü 12.nesil çıktı ve soketi farklı yani 12.nesile geçmek istediğinde tekrar anakart alman gerekicek yoksa değer anakartta işlemcide güzel

Son düzenleme:
10400F oyunda daha iyi 10100f'den, Z490 chipset de de 3200MHZ ram de kullanabileceksin, performansı artırıyor, elindekileri satıp alabilirsin bence makul fiyatlar, @crazyreign
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kü 11.nesil çıktı ve soketi farklı yani 11.nesile geçmek istediğinde tekrar anakart alman gerekicek yoksa değer anakartta işlemcide güzel
11.Nesil LGA 1200, 12.Nesil diyecektiniz sanırım.

11. nesil çıktığı için bunları alırsanız ileride de 11. nesil bir işlemci almak isteyeceksiniz. 11. nesil bir işlemci alırsanız da yeni soket tipine sahip yeni ve daha pahalı bir anakart almanız gerekecek. Kısacası şu anda bu yükseltmeleri yapmanızı önermem.

Bence değmez çünkü yeni nesil çıkacak yeniden yeni anakart ve işlemci bence değmez ama dediklerin iyi güzel işlemci ve anakart

Yanlış yazmışım* 12. nesil çıktığı için bunları alırsanız ileride de 12. nesil bir işlemci almak isteyeceksiniz. 12. nesil bir işlemci alırsanız da yeni soket tipine sahip yeni ve daha pahalı bir anakart almanız gerekecek. Kısacası şu anda bu yükseltmeleri yapmanızı önermem.

ileride de 11. nesil bir işlemci almak isteyeceksiniz. 11. nesil bir işlemci alırsanız da yeni soket tipine sahip yeni ve daha pahalı bir anakart almanız gerekecek. Kısacası şu anda bu yükseltmeleri yapmanızı önermem.
11.Nesil de LGA 1200, Z490-H470 11.Nesil destekli, soket 12 de değişti.

Bence değmez çünkü 11.nesil çıktı ve soketi farklı yani 11.nesile geçmek istediğinde tekrar anakart alman gerekicek yoksa değer anakartta işlemcide güzel

Bence değmez çünkü yeni nesil çıkacak yeniden yeni anakart ve işlemci bence değmez ama dediklerin iyi güzel işlemci ve anakart

Yanlış yazmışım* 12. nesil çıktığı için bunları alırsanız ileride de 12. nesil bir işlemci almak isteyeceksiniz. 12. nesil bir işlemci alırsanız da yeni soket tipine sahip yeni ve daha pahalı bir anakart almanız gerekecek. Kısacası şu anda bu yükseltmeleri yapmanızı önermem.
arkadaşlar ben upgrade pek fazla yapan biri değilim. Genelde sistem değiştiriyorum direkt olarak ama bu sefer upgrade yaparak değişikliğe gitmek istedim. 1660super satıp 200TL farkla rtx2060'a gectim mesela. Simdide bu işlemci ve anakart fiyar/performans olarak uygunmudur bunu merak ettim. 12. nesil işlemciye gececeğimde muhtemelen sistemi komple satmış olacagım. Ben sadece bu fiyata bu ikili değer mi diye düşünüyorum. 900tl gibi bir rakama elimdeki i3 ve anakartı satarsam 1400-1300 tl bandına böyle bir upgrade mantıklı mı ?

arkadaşlar ben upgrade pek fazla yapan biri değilim. Genelde sistem değiştiriyorum direkt olarak ama bu sefer upgrade yaparak değişikliğe gitmek istedim. 1660super satıp 200TL farkla rtx2060'a gectim mesela. Simdide bu işlemci ve anakart fiyar/performans olarak uygunmudur bunu merak ettim. 12. nesil işlemciye gececeğimde muhtemelen sistemi komple satmış olacagım. Ben sadece bu fiyata bu ikili değer mi diye düşünüyorum. 900tl gibi bir rakama elimdeki i3 ve anakartı satarsam 1400-1300 TL bandına böyle bir upgrade mantıklı mı ?
Eğer upgrade yapmadan direkt sistemi satarak geçiş yapacaksan uygun. Ama yine de bir düşün derim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,053
Üyeler
185,217
Son üye
Muhammed29
Geri