Furkan Karagülle
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 4
- Reaksiyon skoru
- 18,229
Evet, sürekli ağırlık kaldırdığın zaman maksimum 2 cm kadar kısalırsın. Ama bu dediğim ekstrem ağırlıklar.
Evde barfiks barı var barfiks 2-3Taneden fazlasını çekemiyorum. Ayaklarım havada olcak şekilde asılsam olur mu?4. 5. gün barfiks ekle hem sırtını, trapezlerini geliştirirsin hem boyunu desteklersin.
Onu da kaldırabilmesi en az 5-6 ay sürer.Evet, sürekli ağırlık kaldırdığın zaman maksimum 2 cm kadar kısalırsın. Ama bu dediğim ekstrem ağırlıklar.
Olur. Barfiks çekebilmen için kolunu güçlendirmen lazım. Asılı falan kal. Çekebildiğin kadar.Evde barfiks barı var barfiks 2-3Taneden fazlasını çekemiyorum. Ayaklarım havada olcak şekilde asılsam olur mu?
Fazla spor yapma yok olursun.15Yaşındayım 2Ay sonra 16ya gireceğim. 174Boyunda 63Kg yim şuan 1Aydır fitness yapıyorum. Yaptığım hareketler Bench Press Leg press Lep curl lep ex vs. Haftada 5-7gün gidiyorum. Baba boyu 175 anne boyu 160 artık fazla uzayacağımı düşünmüyorum. Ama bazı yerlerde boy gelişimini olumsuz yönde etkilediğini okudum hatta boy uzamasını yavaşlatmayı geçin boyunu kısaltır diyenler var. Biraz tedirgin oldum. Bilgisi olanlar varsa düşüncelerini paylaşabilir. Yaptığım hareketler:Alıntıyı görüntüle
Yanlış yapılan ağırlık çalışmalarının iskelet sistemine zararları vardır ama yaşına uygun yaparsan bir sorun olmaz.15Yaşındayım 2Ay sonra 16ya gireceğim. 174Boyunda 63Kg yim şuan 1Aydır fitness yapıyorum. Yaptığım hareketler Bench Press Leg press Lep curl lep ex vs. Haftada 5-7gün gidiyorum. Baba boyu 175 anne boyu 160 artık fazla uzayacağımı düşünmüyorum. Ama bazı yerlerde boy gelişimini olumsuz yönde etkilediğini okudum hatta boy uzamasını yavaşlatmayı geçin boyunu kısaltır diyenler var. Biraz tedirgin oldum. Bilgisi olanlar varsa düşüncelerini paylaşabilir. Yaptığım hareketler:Alıntıyı görüntüle
Hareketleri doğru yaptığın sürece boy uzamasını olumsuz etkilemez aksine boyunu uzatabilir15Yaşındayım 2Ay sonra 16ya gireceğim. 174Boyunda 63Kg yim şuan 1Aydır fitness yapıyorum. Yaptığım hareketler Bench Press Leg press Lep curl lep ex vs. Haftada 5-7gün gidiyorum. Baba boyu 175 anne boyu 160 artık fazla uzayacağımı düşünmüyorum. Ama bazı yerlerde boy gelişimini olumsuz yönde etkilediğini okudum hatta boy uzamasını yavaşlatmayı geçin boyunu kısaltır diyenler var. Biraz tedirgin oldum. Bilgisi olanlar varsa düşüncelerini paylaşabilir. Yaptığım hareketler:Alıntıyı görüntüle
kısaltmaz15Yaşındayım 2Ay sonra 16ya gireceğim. 174Boyunda 63Kg yim şuan 1Aydır fitness yapıyorum. Yaptığım hareketler Bench Press Leg press Lep curl lep ex vs. Haftada 5-7gün gidiyorum. Baba boyu 175 anne boyu 160 artık fazla uzayacağımı düşünmüyorum. Ama bazı yerlerde boy gelişimini olumsuz yönde etkilediğini okudum hatta boy uzamasını yavaşlatmayı geçin boyunu kısaltır diyenler var. Biraz tedirgin oldum. Bilgisi olanlar varsa düşüncelerini paylaşabilir. Yaptığım hareketler:Alıntıyı görüntüle
Hareketsiz kalırsan çok, kasların erir...Bu da aşırı yanlış. Ağırlık çalışmak kas kütlenin artmasına sebep olur, kas erimesi başka bir boyut.
Tamam hocam erir aynenHareketsiz kalırsan çok, kasların erir...
Tam tersi kasları. Eridiği için hareketsiz kalırsınTamam hocam erir aynen![]()
Kısalma olacağını çok düşünmüyorum yine de spor hocasından ziyade bir doktora danışırsan çok daha iyi olucaktirTam tersi kasları. Eridiği için hareketsiz kalırsın