Fitness boy kısaltırmı?

Evet, sürekli ağırlık kaldırdığın zaman maksimum 2 cm kadar kısalırsın. Ama bu dediğim ekstrem ağırlıklar.

4. 5. gün barfiks ekle hem sırtını, trapezlerini geliştirirsin hem boyunu desteklersin.
Evde barfiks barı var barfiks 2-3Taneden fazlasını çekemiyorum. Ayaklarım havada olcak şekilde asılsam olur mu?

Evde barfiks barı var barfiks 2-3Taneden fazlasını çekemiyorum. Ayaklarım havada olcak şekilde asılsam olur mu?
Olur. Barfiks çekebilmen için kolunu güçlendirmen lazım. Asılı falan kal. Çekebildiğin kadar.

15Yaşındayım 2Ay sonra 16ya gireceğim. 174Boyunda 63Kg yim şuan 1Aydır fitness yapıyorum. Yaptığım hareketler Bench Press Leg press Lep curl lep ex vs. Haftada 5-7gün gidiyorum. Baba boyu 175 anne boyu 160 artık fazla uzayacağımı düşünmüyorum. Ama bazı yerlerde boy gelişimini olumsuz yönde etkilediğini okudum hatta boy uzamasını yavaşlatmayı geçin boyunu kısaltır diyenler var. Biraz tedirgin oldum. Bilgisi olanlar varsa düşüncelerini paylaşabilir. Yaptığım hareketler:Alıntıyı görüntüle
Fazla spor yapma yok olursun.
Şaka bir yana boyunun kısalacağını zannetmiyorum

Şimdi vücut geliştirme sporu ile uğraşıyorsan eğer kas yapacağım diyorsan profesyonel vücut geliştirme sporcularının çok büyük kısmı kısa boylu oradan pay hiç ama eğer fitness dedikleri seni sadece fit tutmak amaçlıysa o boyunun kısa kalmasına sebep olmaz basketciler de fitness tarzı sporlar yapıyor kemik gelişimi ve boy uzamasına yardım için pilates öneririm

15Yaşındayım 2Ay sonra 16ya gireceğim. 174Boyunda 63Kg yim şuan 1Aydır fitness yapıyorum. Yaptığım hareketler Bench Press Leg press Lep curl lep ex vs. Haftada 5-7gün gidiyorum. Baba boyu 175 anne boyu 160 artık fazla uzayacağımı düşünmüyorum. Ama bazı yerlerde boy gelişimini olumsuz yönde etkilediğini okudum hatta boy uzamasını yavaşlatmayı geçin boyunu kısaltır diyenler var. Biraz tedirgin oldum. Bilgisi olanlar varsa düşüncelerini paylaşabilir. Yaptığım hareketler:Alıntıyı görüntüle
Yanlış yapılan ağırlık çalışmalarının iskelet sistemine zararları vardır ama yaşına uygun yaparsan bir sorun olmaz.

Hareketleri doğru yaptığın sürece boy uzamasını olumsuz etkilemez aksine boyunu uzatabilir

kısaltmaz

Tam tersi kasları. Eridiği için hareketsiz kalırsın
Kısalma olacağını çok düşünmüyorum yine de spor hocasından ziyade bir doktora danışırsan çok daha iyi olucaktir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,068
Üyeler
189,027
Son üye
Muhunet31212
Geri