Nasıl Matematik Çalışabilirim?

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Reaksiyon skoru
29,628
Selam arkadaşlar ilk matematik sınavlarına çalışamamıştım trigonometriyi hiç anlamadım ve 20 aldım. Bugün 2. Matematik sınavım vardı 3 trigonometri 5 analitik ve 2 fonksiyon sorusu vardı çalıştım ama 1 tanesini bile yapamadım.

Nasıl matematik çalışabilirim? Formüllerin bir kısmını biliyorum ama sorunun ne istediğini anlayamıyorum ne yapmam gerektiğini anlayamıyorum

Selam arkadaşlar ilk matematik sınavlarına çalışamamıştım trigonometriyi hiç anlamadım ve 20 aldım. Bugün 2. Matematik sınavım vardı 3 trigonometri 5 analitik ve 2 fonksiyon sorusu vardı çalıştım ama 1 tanesini bile yapamadım.

Nasıl matematik çalışabilirim? Formüllerin bir kısmını biliyorum ama sorunun ne istediğini anlayamıyorum ne yapmam gerektiğini anlayamıyorum
Valla hocam ben matematiği kendimden azad ettim.
Zor be.
Kurulu bir düzende çalışırsan belki

Formulleri bilip de soruları yapamıyorsan sen ezbercilik yöntemi ile halletmeye çalışıyorsun. Bu yanlış bir yöntem.
İşin mantığını kavrayacaksın. Bol bol soru çözeceksin. Soru tiplerinin her birini göreceksin.

Her gün bak biraz biraz.
Canın istemiyorsa zaten olmaz git kafanı iyicene boşalt biraz zorlanıcaksın ben mesela test kitabını açtım ve yapamadığım soruların çözümlerine hemen bakarım.
Sonra devam ederim böyle böyle anladım ben.

Bende bugün sınav oldum. Açıkçası eksiyi artıya çevirip eksili cevap buldular ben sadece izledim. 4 yıl oldu olacak matematikten hala bişi anlamıyorum adam akıllı.

Mesela nasıl çalıştın?

Bende hic anlamıyorum 10. sınıfım 1. sinavdan 10 aldim 2.den 20

Formüllerin bir kısmını biliyorum
olmaaaz trigo da formullerin hepsini bilmen lazım bütün formülleri bir kağıda yaz ve çalış daha sonra aç test kitabını formüller yanında olsun ve o soruları çözmeye çalış

Kardeşim ben ünideyken, hoca formülü verirdi hesap makinası da olurdu yanımız da yetmezdi bir de kitaptan da bakabilirsiniz derdi, ama hocanın dersinden okulun yarısından fazlası kalırdı. Matematik çok değişik bir şey kurtulduğum için seviniyorum.

Hocam alıştırma yapmalısınız. Soru çözümü dinleyin sonra sizde çözmeyi deneyin.
Bu sene olan analitik konusu falan basit. Bugün benim de matematik sınavım vardı 7 8 tane soru çözdüm 2 soru da kaldı.
En az 20 30 test çözmüşümdür gene hepsini yapamadım .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,691
Üyeler
184,204
Son üye
Sdem
Geri