Yardım 5500 xt msi 4gb bağlantı yeri sıcaklığı 104 derece

Cidden berbat bir değer. Bende SAPPHİRE Nitro+ var 1600 RPM fan hızında çok ciddi miktarda overclock yapmama rağmen 84 dereceyi geçmedi hotspot(Bağlantı yeri). Garantiye gönderin termal macununu yenilerler muhtemelen. En fazla 90' a falan düşecektir ama fan hızları da azalır muhtemelen. MSI neden bu kadar kötü bir model yapmış anlamadım. Geçiçi oalrak UV yapmanıza yardım edebilirim performansınızı kaybetmeden ısıyı azaltabiliriz.
UV ile düşürücem sanırım.
Bunun termal macunluk bir durum olduğunu sanmıyorum.
Bir çok kaynak msi küçük termal pad ve kötü macun kullanımından şikayetci olmuş. Belki bundan kaynaklıdır diye düşünüyorum.
Bende sanmıyorum ama yapacak başka bir şey yok UV veya macun dışında. Belki kasası çok çok çok kötüdür. İnşallah.
Kasam Trust 1110 ama ön paneli keserek çok daha iyi hale getirdim.
105 derecede sorun olacağını pek sanmıyorum. İnternet bu derecelerle dolu zaten.

5700XT için belki sorun olmayabilir lakin bahsi geçen kart düşük TDP' li 5500XT. Hotspot W ile doğru orantılı. Edge gibi yavaş artmaz. W arttıkça edge ile hotspot arası sıcaklık değeri artacaktır. Bu derece farkı 27-28 dereceyi geçerse muhtemelen bir sorun vardır.
Arada 30 derecelik bi fark var. Çoğu kaynak macun ve termal pad diyo. Garanti yolu göründü sanırım.

UV ile düşürücem sanırım.

Bir çok kaynak msi küçük termal pad ve kötü macun kullanımından şikayetci olmuş. Belki bundan kaynaklıdır diye düşünüyorum.

Kasam Trust 1110 ama ön paneli keserek çok daha iyi hale getirdim.

Arada 30 derecelik bi fark var. Çoğu kaynak macun ve termal pad diyo. Garanti yolu göründü sanırım.
UV deneyebiliriz müsaitsen

Bi gazla garantiyi hiç edip kartın içini açtım. MSİ macun yerine bi alçı sürmüşler. Aşırı katı ve fazlaydı çipin yer yerine tabaka olmuştu. Bildiğin alçı temizledim karttan. Allahtan termal padlar tam ideal şekildeydi. Gpu dış ısı 65C hotspot 104C olurken artık dış ısı 65C iç ısı ne kadar zorlarsam zorlayım 89C.

Bi gazla garantiyi hiç edip kartın içini açtım. MSİ macun yerine bi alçı sürmüşler. Aşırı katı ve fazlaydı çipin yer yerine tabaka olmuştu. Bildiğin alçı temizledim karttan. Allahtan termal padlar tam ideal şekildeydi. Gpu dış ısı 65C hotspot 104C olurken artık dış ısı 65C iç ısı ne kadar zorlarsam zorlayım 89C.
garantisi ne kadardı?

daha varmış hocam, neden garantiye göndermeyi düşünmediniz ?
ben 3 ay garantisi kalan kartımı kendim açmadım o sebepten
Msi garantisi hakkında çok şikayet duydum. Birde 20 gün kadar belenebiliyomuş 10 dakikalık iş diye direk açtım. Bazı şikayetlerde garanti olduğu halde ücret talep ettiklerini okudum. Yani elimde zaten mx 4 termal macun ve termal pad vardı. 250 tl + 20 gün bekleme bana daha büyük sorun geldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,043
Üyeler
184,881
Son üye
Korkuluk
Geri