Enerji Analizörü Nedir ?

Reaksiyon skoru
4
Bütçe
5
Bir Enerji Analizörü (aynı zamanda şebeke analizörü olarak da adlandırılır), bir bina/cihaz tarafından tüketilen elektrik miktarını ölçen bir cihazdır.
Kaynakların kaliteli kullanılabilmesi için gerekli noktalardan ölçülmesi ve anlık izlenmesi gerekmektedir. Enerji’nin tüm parametreleri ile ölçülmesi hususunda ise ENERJİ ANALİZÖR’leri ilk akla gelen ölçüm cihazıdır.

Enerji analizörü nedir ?​

Tesis, işletme, bina vb. elektrik giriş hatlarının, elektrikli cihazların birden fazla elektriksel değerleri ölçen ölçüm cihazlarına denir. Ölçülen parametrelerin sürekli olarak izlenmesi, gerektiğinde kayıtları uzak cihazlara aktarılması da mümkündür. Güç dağıtım sistemlerinden, ana panolarda, enerji izleme sistemlerinde sıklıkla karşımıza çıkar.

Enerji analizörü hangi değerleri ölçer ?​

1. Akım
  2. Gerilim ( 3 Faz için L-L Gerilimi ve L-N Gerilimi )
  3. Frekans
  4. Güç faktörü cos(φ)
  5. Aktif ( W ) – Reaktif ( Var ) – Görünün ( VA ) Güç
  6. Aktif (Wh ) – Reaktif ( VArh ) Enerji
Enerji analizörleri ölçülen değerleri, röle çıkışları ve haberleşme protokolleri ile uzaktan izlenesine olanak sağlar. Ray tipi enerji analizörü ve pano tipi enerji analizörü (Pano kapağına monte edilebilen) çeşitleri vardır.

Enerji analizörü çeşitleri nelerdir ?​

1. Tek fazlı enerji analizörü
  2. Üç fazlı enerji analizörü

Kaynak : https://witteh.com/enerji-analizoru-nedir/

Fotoğraf a da yer verebilirdin.
İlk defa duydum bu aygıtı

Fotoğraf a da yer verebilirdin.
İlk defa duydum bu aygıtı
Konuyu düzenlemeyi başaramadım ama buna benzer ürünler.
gggggggggg.png

Bir Enerji Analizörü (aynı zamanda şebeke analizörü olarak da adlandırılır), bir bina/cihaz tarafından tüketilen elektrik miktarını ölçen bir cihazdır.
Kaynakların kaliteli kullanılabilmesi için gerekli noktalardan ölçülmesi ve anlık izlenmesi gerekmektedir. Enerji’nin tüm parametreleri ile ölçülmesi hususunda ise ENERJİ ANALİZÖR’leri ilk akla gelen ölçüm cihazıdır.

Enerji analizörü nedir ?​

Tesis, işletme, bina vb. elektrik giriş hatlarının, elektrikli cihazların birden fazla elektriksel değerleri ölçen ölçüm cihazlarına denir. Ölçülen parametrelerin sürekli olarak izlenmesi, gerektiğinde kayıtları uzak cihazlara aktarılması da mümkündür. Güç dağıtım sistemlerinden, ana panolarda, enerji izleme sistemlerinde sıklıkla karşımıza çıkar.

Enerji analizörü hangi değerleri ölçer ?​

1. Akım
  2. Gerilim ( 3 Faz için L-L Gerilimi ve L-N Gerilimi )
  3. Frekans
  4. Güç faktörü cos(φ)
  5. Aktif ( W ) – Reaktif ( Var ) – Görünün ( VA ) Güç
  6. Aktif (Wh ) – Reaktif ( VArh ) Enerji
Enerji analizörleri ölçülen değerleri, röle çıkışları ve haberleşme protokolleri ile uzaktan izlenesine olanak sağlar. Ray tipi enerji analizörü ve pano tipi enerji analizörü (Pano kapağına monte edilebilen) çeşitleri vardır.

Enerji analizörü çeşitleri nelerdir ?​

1. Tek fazlı enerji analizörü
  2. Üç fazlı enerji analizörü

Kaynak : https://witteh.com/enerji-analizoru-nedir/
babam görüse alır bunu kimin ne kadar kullandığına bakar hemen sil bu şeyiiiii

Usta Tv de hiç bundan bahsetmediler. Bu cihazları daha çok bölgeye dağıtım sağlayan elektrik şirketlerinin kullandığını düşünüyorum
Evlerde kullanılabilir ama domestik ürünler değil, endüstriyel ürünler bunlar. Elektrik maliyetlerinin artması nedeniyle bu cihazlara oldukça talep artmakta, tabi ki yalnızca bu cihazla verimlilik sağlanamaz ama endüstriyel işletmelerde kurulan enerji takip sistemleri ile her makinenin elektrik girişine bu cihazdan takıp enerji izleme yazılımına dahil edilirse o makine de ne yapılırsa verimlilik sağlanır konusunda çok iyi bir izleme cihazı. Endüstriyel bir cihaz olması nedeniyle MODBUS haberleşme mevcut ayrıca şu özelliği çok hoşuma gitti; bölgedeki elektrik birim fiyatını cihaza yazıp gelecek olan faturayı görebiliyorsunuz bu harika bir şey.

Merak ederseniz diye fabrika enerji izleme yazılımının demosu şurada mevcut : https://witteh.com/enerji-izleme-ve-takip-sistemi/

Domestik yani evler için enerji izleme ve verimlilik konusunda da çok basit çözümler var. Resimdeki modülü prizinizin arkasına yerleştiriyorsunuz ve telefondan kullanımı vs izleyebiliyor ayrıca prize takılı olan alıcıları kontrol edebiliyorsunuz.
fox modül.png

Artan enerji maliyetleri sonrası verimlilik oldukça kritik bir konu haline geldi, talep olması halinde ilerleyen süreçte evlerde enerji verimliliği konusunda detaylı bir yazı yazabilirim :)

Abdullah Hacı Gül ev kullanıcıları için güneş paneli inverter,batarya sistemlerine indirim yaptırsa şu zamanda çok iyi olur . Benim anlamadığım standart ev kullanıcıları rüzgardan elektrik elde edemez mi niye hep güneş panelini duyuyoruz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,581
Üyeler
188,129
Son üye
uunalir
Geri