Yardım Elektrikli Araba Projesi için Sorular

d0stuz

80+
Reaksiyon skoru
43
Bütçe
99999999999
Projem tek kişilik elektrikli go-kart tarzı bir şey yapmak. Elektrik, elektrikli motorlardan fazla anlamadığım için sizlere birkaç soru sormak istedim.

İlk sorum motora seçimi hakkında amacım driftten ziyade uzun mesafe yani maksimum hızımın olması burdada ağırlık devreye giriyor 234V x 47A =11kW(15beygir) bir motor 110kg ağırlığında (fiyatı 4-5k) sizce abartı mı yoksa aküler için ideal mi? Yoksa o kadar gerek yok gücü düşürüp dişlilerle hız olayı çözülebilir mi ?

Bu soru motora bağlı şimdilik bu motoru seçtiğimi varsayalım bunu besleyecek aküyü nerden bulabilirim yada hangi özellikleri dikkate almalıyım
İnternetten baktığım çoğu akü yüksek amper düşük volta sahip işime yaramaları için fazla sayıda seri bağlamam lazım yanlış üreteç mi arıyorum ?
(Motoru şuradan bulabilirsin, istediğin üreteç şuradan rahatça bulabilirsin)

Her fikre açığım bütçeyi olabildiğince düşük tutmak istiyorum ama alternatif ürünler sunarsanız sevinirim
Hatta elektriği boşver içten yanmalı al fikri mantıklı olansa onu kullanırım

Kendiniz kullanmak için mi hazırladınız bu projeyi? Yoksa bı üretim planınız mı var?

Kendiniz kullanmak için mi hazırladınız bu projeyi? Yoksa bı üretim planınız mı var?
Kendim ufak bir ilçede gezmek için kullanacağım şu an sadece kağıt üzerinden bitirmek istiyorum eğer her şey tamam olursa üretime geçeceğim

Kendim ufak bir ilçede gezmek için kullanacağım şu an sadece kağıt üzerinden bitirmek istiyorum eğer her şey tamam olursa üretime geçeceğim
Bildiğimiz motorlu bı taşıt üreteceksiniz, en azından üretmek istiyorsunuz. Bunu kendiniz için yaptıktan sonra hukuki açıdan bi vergisi veya kullanim izni vs. var mi? Arastirdiniz mi

plan proje yaparsın ama fiyat pahalı ve sadece mahalle aralarında trafik olmayan yerlerde sürmene izin verirler. elektirikli bisiklet yapıp biliklet niyetine trafiğe çıkarsın ama 4 teker araç yaptın mı trafiği tehlikeye atmaktan başın belaya girebilir.
öncelikle controller(denetleyici), throttle(gaz kolu), şarj kablosu, 2 tane elektirikli teker, 2 tane normal teker,3 tane 12v 6ah veya gideceğin mesafeye göre 9ah bulman lazım, geriside demir kaynak yaparak yapabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yazmayı unuttum elektirikli tekerlekler pahalı olabiliyor bulabilirsen çamaşır makinesi motoru olur vb motor olur normal tekerleğe zincirle bağlayıp çevirebilirsin. burda anlatım var. youtube de bir çok video bulabilirsin

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,327
Üyeler
187,490
Son üye
candar
Geri