kadim döneme ait büyülü sözcükleri nasıl bulurum

Al bedavaya söyliyim bi tane sana. Abrakadabra.

Büyü değilde eski dönemlere ait cümle veya kelimeler var. Özellikle diziler ve filmlere senaristler etkileyiciliği artırmak için kullanabiliyor.

Bunun dışında büyünün dili olarak ibranice kullanıldığını duymuştum. Baştan söyleyeyim bu tür şeylere inanan bir insan değilim. Akademik boyutuyla bakıyorsan ibranice araştırmanı tavsiye ederim.

kadim döneme ait büyülü sözcükleri nasıl bulurum?
İKEA'daki mobilya isimlerini kullanabilirsin.
Edit: Yanlış anlamışım nasıl büyü sözü uydururum diye anladım. Fikrim yok o zaman.

Hocam etimolojik olarak öncelikle büyü kelimesinin kökenine inmek gerekiyor. Wikipedia'da şu şekilde.

Büyü (Büy/Büğ/Böğ) kökünden türemiştir. Etkileme, yayılma, örtme, kapatma anlamları bulunur. Büyük kelimesiyle aynı kökten gelir. Böğe (şaman) sözcüğü ile de alakalıdır. Büğü şeklindeki söylenişinin Moğolca Böge (şaman) sözcüğü ile bağlantısı vardır. Macarca büyücüye Büvesz/Büvös denir. Modern toplumda doğuştan gelen önderlik yeteneğine Batı dillerinde Karizma (Büyülenç, Büyüleyim) denmesi, insanların bu kavrama daima duyduğu ilgiyi gösterir.

Sihir (Arapça: سحر) sözcüğü, Türkçeye Arapçadan geçmiştir. Kelimenin Arapçadaki kökü ise s-h-r şeklindedir.

Şimdi ben niye boşu boşuna uyarı aldım, Moderatör beyefendi 👏👏
Bakın burada ne yazıyor eski çağ da kullanılan büyücü hekimlerin kullandığı söz 👏👏
Screenshot_2022-03-23-15-54-07-166_com.android.chrome.jpg

Ekler

• Screenshot_2022-03-23-15-54-07-166_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-03-23-15-54-07-166_com.android.chrome.jpg
    387.8 KB · Hit: 38
Şimdi ben niye boşu boşuna uyarı aldım, Moderatör beyefendi 👏👏
Bakın burada ne yazıyor eski çağ da kullanılan büyücü hekimlerin kullandığı kelime. 👏👏
Alıntıyı görüntüle
yalnız bana eski çağ değil kadim döneme ait sözcükler lazım sen benle dalga geçiyorsun benim olduğum durumu bilsen böyle konuşamazdın bile

yalnız bana eski çağ değil kadim döneme ait sözcükler lazım sen benle dalga geçiyorsun benim olduğum durumu bilsen böyle konuşamazdın bile
Ben senle dalga nerede geçtim, o senin varsayımın ben ortaya sadece espri olsun diye abrakadabra yazdım, insanlarla dalga geçmem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,186
Üyeler
185,234
Son üye
Aureus832
Geri