Öneri LAPTOP RAM ÖNERİSİ!!!!

SRooX

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
172
merhaba dostlar ,
ilk olarak ram yükseltmesi yapmak istiyorum 8 gb ram var şu an bilgisayarda bunu 16 yapmak istiyorum fakat laptopta ram konusunda biraz bilgisizim nasıl bir şey almam gerek
ikinci olarakta cpu-z de 4 slot olarak gözüküyor ram, ama arkadaşım lapopta 2 slot olabileceğini söylüyor bende söküp bakamıyorum garanti yüzünden bunu nasıl öğrenebilirim
laptop= msi gf66 katana
Ekran görüntüsü 2022-04-17 111434.png
Ekran görüntüsü 2022-04-17 111455.png

bunlada ramlerin değerleri

Kingston 3200 MHz SODIMM tercih edebilirsiniz. Bu RAM'le uyumlu çalışıyor.

Kingston 3200 MHz SODIMM tercih edebilirsiniz. Bu RAM'le uyumlu çalışıyor.
Peki bu 4 slot ram yazması hakkında bir bilgim varmı hem bu uygulamada hemde görev yöneticisinde 4 slot olarak gözüküyor ama 2 slottur diyorlar ,

2 slot olsa da ne farkedecek ki. Zaten 1'i boş biri dolu.
Direkt laptopta takılı olanla aynısını al .
fazla slot olması bana ekstra masraf yaptırmamak demektir yoksa 16 yaptıktan sonra rami 32 ye geçeken daha çok masraf demek.

peki slot konusunda bildiğin bir şey varmı kapağı açmadan nasıl öğrenirim kesin olarak, cpu-z de ve görev yöneticisinde 4 slot olarak gösteriyor ama laptopta 2 slot olur deniyor.
Bazı laptoplarda 4 slot oluyor ama baya nadir yani şu ana kadar modellerini bildiğim laptopların anca 1-2 tanesinde vardır o. Sen yine de CPU-Z ve görev yöneticisinin dediğine güven derim. Zaten RAM'i takacağın zaman kapağı illa sökeceksin ve laptop RAM slotu da 1 olamaz diye düşünüyorum. 2 olasılıkta da sorun yaşamazsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,465
Üyeler
186,895
Son üye
xOzy
Geri