Yardım Sizce Yenilenmiş Telefon Alınır Mı ?!

Necip5270392

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
114
Bütçe
15000
Merhabalar Hocam-/-Hocalarım Hali Hazırda Ülkedeki Durumu Ve Fiyatları Biliyorsunuz Bayağı Artmış Durumdalar Ve Bende Bu Sıralar Telefonumun (Vestel Venüs V5 En Son Ve 3-/-4'üncü Kullanıcısıyım) İyice Gitmesi Ve Artık Programlara Özelliklerinin Azar Azar Yetersiz Gelmeye Başlaması İle Birlikte Yeni Telefon Alsam Mı Konusu Dönmeye Başladı Aklımda Ve Bende Yenilenmiş Telefonlardan Mı Alsam Diye Düşünmeye Başladım Fakat İyi mi Olur kötü Mü olur Bilemedim O Yüzden Danışmak İstedim Ayrıca Bilgi De Almak İstedim Çünkü Gelen Cihaz Önceden Kullanılmış Bir Cihaz Ve Satışa Sunulmadan Önce Sıkıntılı Olan Yerlerin Yenilenmeye Gönderilerek Sonrasında Satışa Çıkan Bir Cihaz Olduğundan Dolayı İçerisine Zararlı Uygulamalar Yükelenebileceğini Düşünüyorum Ve Garanti Kapsamında Oluyor Diyenler Var olmuyor Diyenler Var EasyCep Diye Bir Siteyi Önerenler Var Sizce Ne Yapmalıyım Neresi Daha Güvenilir Olur Ve Nelere Dikkat Etmem Gerekir Falan Bunlar Ve Daha Fazlası Hakkında Bilgi Almaya Geldim Denebilir Açıkçası,

Ayrıca Tabiri caizse 10 Milyar Yıldır Almayı Düşündüğüm Ve Almak İçin Para Biriktirdiğim Fakat Her Biriktirdim Dediğimde Fiyatının Artmasından Dolayı Alamadığım Bir Laptop Bulunmakta Bu Telefonu Alırsam O Laptop'un Parasından Harcamış Olacağım Bir Yana Bunu'da Belirtmek İsterim Ayrıca

Bütçe Laptopun Bütçesinden Gideceği İçin 15K Fiyat Verebiliriz Ama Aklımda Olan Telefon "Redmi Note 8 Pro 64Gb" Neden Bu Diyecek olursanız Özellikle Gayet Benim Amaçlarım için Kendimce Uygun Diyebilirim Ayrıca Çok Fazla Telefonda Vakit Geçiren Biri Değilimdir Günlük Maximum 3 Saat Geçirdiğim Görünüyor İstatistiksel Olarak.

Note 8 Pro ne kadara alacaksınız, yenilenmiş telefonu ne kadara alacaksınız?

Bazı Siteler Baktım Yaklaşık Olarak 3K Fiyata Görünüyor Alabileceğim En İyi Durumda Olanları Tabikide

Genelde fiyatları mantıklı olmuyor. Ben olsam ikinci el temiz bir cihaz tercih ederdim.

Genelde fiyatları mantıklı olmuyor. Ben olsam ikinci el temiz bir cihaz tercih ederdim.
Bu Soruyu Sormadan Önce İkinci Ellere Baktım Ve Açıkçası birtakım Brogramlar İle Araştırma Da Yaptık Ayak Üstü orada Ve İçerisinde İnsanlara Ait o Kadar bilgi Gördüm Ki Saymakla Anlatama Ayrıca Bazılarında Zararlı Yazılım Bile Keşfettim Denebilir Ki Onlarda Da Fiyatlar 3,5K Dan Falan Başıyor Bahsetmiş olduğum Telefon İçin Ki Sıfırı 4K-/-4,5K Olmasına Rağmen Sen Düşün Gerisini Derim.

Bu Arada O Bilgiler, Programlar Ve Yazılımları Bulduğum Telefonların Hepsi Sözde Sıfırlanmış tamamıyla Temizlenmiş Telefonlar Ama Sözde Yani Görüldüğü Üzere.

Bu Soruyu Sormadan Önce İkinci Ellere Baktım Ve Açıkçası birtakım Brogramlar İle Araştırma Da Yaptık Ayak Üstü orada Ve İçerisinde İnsanlara Ait o Kadar bilgi Gördüm Ki Saymakla Anlatama Ayrıca Bazılarında Zararlı Yazılım Bile Keşfettim Denebilir Ki Onlarda Da Fiyatlar 3,5K Dan Falan Başıyor Bahsetmiş olduğum Telefon İçin Ki Sıfırı 4K-/-4,5K Olmasına Rağmen Sen Düşün Gerisini Derim.

Bu Arada O Bilgiler, Programlar Ve Yazılımları Bulduğum Telefonların Hepsi Sözde Sıfırlanmış tamamıyla Temizlenmiş Telefonlar Ama Sözde Yani Görüldüğü Üzere.
Hocam bahsettiğinizi tam olarak anlayamadım ancak sıfırladıktan sonra üstüne veri yazılmadıysa bilgilere zaten ulaşabilirsiniz?

Yenilenmiş telefon ile eski telefon arasında bir fark yok. Birisi cilalanmışı, diğeri makyajsızı. İkisi de eski. Al bir İphone 13 ve rahat et.

Hocam bahsettiğinizi tam olarak anlayamadım ancak sıfırladıktan sonra üstüne veri yazılmadıysa bilgilere zaten ulaşabilirsiniz?
Hocam Açıkçası Sözde Sıfırlanmış Yani Hiç İşlem Görmemiş Olduğu Gibi Kendi Bilgilerinin Alabildiğini Sİlebildiğini Telefondan Silip Temiz Diyerek Satışa Vermiş Ayrıca İçerisinden Bir Bilgi Sızıntı Durumu Olsa Sen Yaptın Sen Satın Aldın Diye Benim Üstüme Kalacak Kasalar Desen Yamuk Yumuk Boya Parçalanmış Çizik İçerisinde Ekran Falan E Tabi Garanti De Yok Ondan Dolayı Uğralmak İstemedim Kendin Al İşlem Yap Sıfırla Uğraşmak İstemezsen Tabi Telefoncuya Parayla Yaptırabilirsin Ama 3,5K Verip Üzerinde Tekrardan İşlem Yaptırmak İçin Para Vermek Ki Sorduğum Heryer Genelde Minimum 350 Kağıt Çekeriz Diyor sen Öğrencisindir 200 Olur Diyor Falan Yani Bide Buna Ğara Vermek İstemedim Laptop'un Parasından Fazla Gİtsin İstemiyorum Yani
Yeniye En Yakın Halinde Olsun Aldığım Gibi Kullanayım 1 Yıl Da olsa Garantisi olsun Vsr İstiyorum Hocam Kısacası Extra Bir Uğraş İstemiyorum Birazda Laptop'a kalsın İstoyrum Para (10-/-13 Yıllık PC Kullanmak Biraz Yorucu Geliyor Artıkda:confused:)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yenilenmiş telefon ile eski telefon arasında bir fark yok. Birisi cilalanmışı, diğeri makyajsızı. İkisi de eski. Al bir İphone 13 ve rahat et.
İphone Almayacağım Orası Kesin Bilader :D:p Ama Üstte De Bahsettiğim Gibi Extra Bir para Harcamak İstemiyorum Telefona Ayrıca İçerisinde Bozuk Olan Parça Falan Vardır Onunla Da İlgilenmeden Halletmek İstiyorum İşimi

Letgo üzerinden sürekli telefon kovalayacaksın. İlk sahibinden temiz telefon denk gelebiliyor. Bir de satan kişinin ne yaptığına bakacaksın. Benim Nokia 6 yı aldığım kişi öğretmen idi. Telefonun hızlı şarj özelliği,Dolby atmos desteği olduğunu bilmiyordu.(Yeni telefon aldık bu fazla diye satıyordu) Ön kamerası toz almış 50 tl fiyat düştü hemen. Birde satış sözleşmesi imzaladık. Karşılıklı olarak. Cihazı aldığın zaman full reset yaparsın.

Letgo üzerinden sürekli telefon kovalayacaksın. İlk sahibinden temiz telefon denk gelebiliyor. Bir de satan kişinin ne yaptığına bakacaksın. Benim Nokia 6 yı aldığım kişi öğretmen idi. Telefonun hızlı şarj özelliği,Dolby atmos desteği olduğunu bilmiyordu.(Yeni telefon aldık bu fazla diye satıyordu) Ön kamerası toz almış 50 TL fiyat düştü hemen. Birde satış sözleşmesi imzaladık. Karşılıklı olarak. Cihazı aldığın zaman full reset yaparsın.
Brom Onları Yapmasında yapılır Sıkıntı yok Ama Onlarla Uğraşmak İstemiyorum Olay O Zaten Yani Gidip Aldığında Sana İkinci El Temiz Fiyatına Satıcı " Full Reset Atılmış -/- İçerisindeki Dışarısındaki Bozukluklar Giderilmiş -/- Camı Çizikse O Giderilmiş -/- Ekranına koruyucu Geçirilmiş -/- Kılıflı Mılıflı Vsr" Artık Nasılsa O Şekilde Sana Veriyorlar Bozuk Sensörleri Vsr Varsa Falan Onları Onarıpta (Paket Seçeneğine Göre) Sözleşmeli Üstüne Bide Garanti Veriyor 1-/-2 Yıl Ve Sizin Demiş Olduğunuz O 2. El Sitelerine Baktığımda Sahıslarla Konuştuğumuzda Genelde Hepsinin Söylediği Önce Ben Onlara Parayı Yollarım Sonrasında Onlar Bana Kargoyu Alıcı Öder Biçimde Yollarlar İmiş Geri Kalan Hiçbirşeyine Karışmazlarlarmış Ve Fiyatı Sorduğumda Da Bana (Öğrenciyim Extradan Giderlerim Var Vsr Dediğim Yada Demediğim Halde) Bana Verdikleri Fiyat Yenilenmiş Telefon İle Aynı Fiyata Sunuyor Diyorum Abi Bu Ürün 2. El Diyorum Sıfırına Yakın Fiyat Veriyorsun Bak Olmaz Böyle Diyorum Ekonomi Böyle Yok Efendim Şimdilerde Dolar Arttı Şu Arttı Bu Arttı Diyerek Bahane Ediyorlar Ki Ben 1 Senedir Takip Ediyorum Bu Dediğiniz Siteleri Belkidee 1 Seneden Fazladır Ama Genel Durum Bu Yani Diğer Yazılarımda Anlamamış Olanlar İçin Tekrardan Anlatmak İstedim Durum Bu yenilenmiş Ürün Fiyatına Gelirken Ben Neden 2. Kaç Kişinin Elinden Geçtiğini Bilmediğim Bütün Teknik Zımbırtılarını Benim Halledeceğim Kargosunu Benim Ödeyeceğim Garantisiz Bir Telefonu Alayım..

Hee Garantili Birkaçtane Denk Geldi Onlar Sıfırla Aynı Fiyata Koymuşlar Max 100-/-200 ₺ Düşeriz Dediler kargoyu kabul Eden Falan da Geldi Ama Onlarda İşte sırf Kargo Ödüyolar Diye 150-/-250 Tl Fazla Para Alıcaklardı

Fiyat yenilenmiş Altı Gözükenlere Tmm Dedim Birkaç Kere Onlarda "Bak Kardeşim Fiyat X₺" Diye Yine Belirttiğinin Üstünde Bir Fiyat Gönderdi Dedim Burada Böyle Yazmıyor Onu Değiştiremedik, Bizim Oğlan Yaptı, Vsr Vsr Bişeyler uyduruyorlardı Bana

Son düzenleme:
Brom Onları Yapmasında yapılır Sıkıntı yok Ama Onlarla Uğraşmak İstemiyorum Olay O Zaten Yani Gidip Aldığında Sana İkinci El Temiz Fiyatına Satıcı " Full Reset Atılmış -/- İçerisindeki Dışarısındaki Bozukluklar Giderilmiş -/- Camı Çizikse O Giderilmiş -/- Ekranına koruyucu Geçirilmiş -/- Kılıflı Mılıflı Vsr" Artık Nasılsa O Şekilde Sana Veriyorlar Bozuk Sensörleri Vsr Varsa Falan Onları Onarıpta (Paket Seçeneğine Göre) Sözleşmeli Üstüne Bide Garanti Veriyor 1-/-2 Yıl Ve Sizin Demiş Olduğunuz O 2. El Sitelerine Baktığımda Sahıslarla Konuştuğumuzda Genelde Hepsinin Söylediği Önce Ben Onlara Parayı Yollarım Sonrasında Onlar Bana Kargoyu Alıcı Öder Biçimde Yollarlar İmiş Geri Kalan Hiçbirşeyine Karışmazlarlarmış Ve Fiyatı Sorduğumda Da Bana (Öğrenciyim Extradan Giderlerim Var Vsr Dediğim Yada Demediğim Halde) Bana Verdikleri Fiyat Yenilenmiş Telefon İle Aynı Fiyata Sunuyor Diyorum Abi Bu Ürün 2. El Diyorum Sıfırına Yakın Fiyat Veriyorsun Bak Olmaz Böyle Diyorum Ekonomi Böyle Yok Efendim Şimdilerde Dolar Arttı Şu Arttı Bu Arttı Diyerek Bahane Ediyorlar Ki Ben 1 Senedir Takip Ediyorum Bu Dediğiniz Siteleri Belkidee 1 Seneden Fazladır Ama Genel Durum Bu Yani Diğer Yazılarımda Anlamamış Olanlar İçin Tekrardan Anlatmak İstedim Durum Bu yenilenmiş Ürün Fiyatına Gelirken Ben Neden 2. Kaç Kişinin Elinden Geçtiğini Bilmediğim Bütün Teknik Zımbırtılarını Benim Halledeceğim Kargosunu Benim Ödeyeceğim Garantisiz Bir Telefonu Alayım..

Hee Garantili Birkaçtane Denk Geldi Onlar Sıfırla Aynı Fiyata Koymuşlar Max 100-/-200 ₺ Düşeriz Dediler kargoyu kabul Eden Falan da Geldi Ama Onlarda İşte sırf Kargo Ödüyolar Diye 150-/-250 TL Fazla Para Alıcaklardı

Fiyat yenilenmiş Altı Gözükenlere Tmm Dedim Birkaç Kere Onlarda "Bak Kardeşim Fiyat X₺" Diye Yine Belirttiğinin Üstünde Bir Fiyat Gönderdi Dedim Burada Böyle Yazmıyor Onu Değiştiremedik, Bizim Oğlan Yaptı, Vsr Vsr Bişeyler uyduruyorlardı Bana
Senin için en iyisi sıfır telefon almak olur. Yenilenmiş telefona garanti veriyorlar ama arkasında duracakları ne malum bir şey olsa kullanıcı hatası diyip çıkacak gibi durum var. Sonra tüketici Hakem heyeti ile uğraşcaksın. Paranı geri almaya çalışacaksın. Almak istediğin cihazın özellikleri ne ?Telefon alıyım sorunsuz bir şekilde 3-4 yıl kullanıyım dersen yada 1 yıl kullanıp satarım dersen ona göre seçim yap. Piyasada aldın aldın zamanı. Bir daha denk gelmiyor .

Senin için en iyisi sıfır telefon almak olur. Yenilenmiş telefona garanti veriyorlar ama arkasında duracakları ne malum bir şey olsa kullanıcı hatası diyip çıkacak gibi durum var. Sonra tüketici Hakem heyeti ile uğraşcaksın. Paranı geri almaya çalışacaksın. Almak istediğin cihazın özellikleri ne ?Telefon alıyım sorunsuz bir şekilde 3-4 yıl kullanıyım dersen yada 1 yıl kullanıp satarım dersen ona göre seçim yap. Piyasada aldın aldın zamanı. Bir daha denk gelmiyor .
Sıfır Telefon Almak Tabi Ki İsterim Fakat Almak İstediğim Telefon 2019 Civarı Bir Çıkışa Sahip Olan Xiaomi Redmi Note 8 Pro Ve Bu Denli bir Eski Telefonu Sıfır Almak Birazcık Saçmalık Olabilir Ki Daha Yenilerde Yaklaşık 1-/-2 Hafta Önce Xiaomi Bu Telefona Yeni Android Versiyonu Gelmeyeceğini Duyurdu Ondan Dolayı Yenilenmiş Almak İsterim Ve Ayrıca Garantinin Arkasında Durmayacaklarını Pek Sanmam (En Azından EasyCep İçin) Nedeni İse Geçenlerde EasyCep Sitesinden Telefon Alan Arkadaşım İşi Sadece Yenilenmiş Cihazları Satmak Olan Başka Bir Sitede Daha Ucuzunu Görüp Oradan Almak İstediği Zaman EasyCep Sitesi Daha 2 Gün Önce Eline Ulaşmış Ve Az Da Olsa Kullandığı Cihazın geri İadesini Seve Seve Aldı Ve O Arkadaşım İade Etmesinin Ardından Diğer Arkadaşım Arayıp O Ürünü Sorguladığında Daha Yeni Bir İade Aldıklarını İsterse (Arkadaşım) Direk Ona Gargoyu Yönlendirebileceklerini Söylediler Arkadaşım Da Onayladı Ve 5 Gün Sonra Kargo Eline Ulaştığında Tamamıyla Sıfırlanmış Kutulanmış Jelatinlenmiş Vsr Bir Kutu Teslim Aldı Hatta İçerisine Program Kurup Bakıldığında Hiçbir Dosya Bulunamadı (Kurulum Yaptıktan Sonra Kurduk tabii ki)
Hatta Dosya Çıksaydı Eski Kullanıcısı Olan Ve İadesini İsteyen Arkadaşımıza Şaha Yapacaktık O Aradığımız Dosya İle

Sıfır Telefon Almak Tabi Ki İsterim Fakat Almak İstediğim Telefon 2019 Civarı Bir Çıkışa Sahip Olan Xiaomi Redmi Note 8 Pro Ve Bu Denli bir Eski Telefonu Sıfır Almak Birazcık Saçmalık Olabilir Ki Daha Yenilerde Yaklaşık 1-/-2 Hafta Önce Xiaomi Bu Telefona Yeni Android Versiyonu Gelmeyeceğini Duyurdu Ondan Dolayı Yenilenmiş Almak İsterim Ve Ayrıca Garantinin Arkasında Durmayacaklarını Pek Sanmam (En Azından EasyCep İçin) Nedeni İse Geçenlerde EasyCep Sitesinden Telefon Alan Arkadaşım İşi Sadece Yenilenmiş Cihazları Satmak Olan Başka Bir Sitede Daha Ucuzunu Görüp Oradan Almak İstediği Zaman EasyCep Sitesi Daha 2 Gün Önce Eline Ulaşmış Ve Az Da Olsa Kullandığı Cihazın geri İadesini Seve Seve Aldı Ve O Arkadaşım İade Etmesinin Ardından Diğer Arkadaşım Arayıp O Ürünü Sorguladığında Daha Yeni Bir İade Aldıklarını İsterse (Arkadaşım) Direk Ona Gargoyu Yönlendirebileceklerini Söylediler Arkadaşım Da Onayladı Ve 5 Gün Sonra Kargo Eline Ulaştığında Tamamıyla Sıfırlanmış Kutulanmış Jelatinlenmiş Vsr Bir Kutu Teslim Aldı Hatta İçerisine Program Kurup Bakıldığında Hiçbir Dosya Bulunamadı (Kurulum Yaptıktan Sonra Kurduk tabii ki)
Hatta Dosya Çıksaydı Eski Kullanıcısı Olan Ve İadesini İsteyen Arkadaşımıza Şaha Yapacaktık O Aradığımız Dosya İle
Teşekkürler hocam. Bilgilendirme için. Sizde buradan alacaksınız herhalde. Şimdiiden hayırlı olsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,522
Üyeler
196,984
Son üye
hamzaturk
Geri