Yardım Apu ile Ekran kartı aynı anda çalışıyor ?

Reaksiyon skoru
33
ekran kartım ile apu işlemcimin grafik kartı aynı anda çalışıyor bunu nasıl düzeltebilirim ? Apu nun grafik kartıda aktif olduğu için ramden 2 gb çalıyor
1654355484019.png

1654356441582.png
1654356503285.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Furkan Karagülle @DerratiX

1654357082745.png
üsttekini kaldırayım mı ?

ekran kartım ile apu işlemcimin grafik kartı aynı anda çalışıyor bunu nasıl düzeltebilirim ? Apu nun grafik kartıda aktif olduğu için ramden 2 gb çalıyor
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

@Furkan Karagülle @DerratiX
İşlemcinin grafik birimi kullanılmıyor aslında, aktif duruyor sadece. Biostan komple kapatabilirsiniz veya Vrami 64mb falan ayarlayabilirsiniz.

nasıl yapabilirim söyler misin lütfen <3
Yukarıda en son attığınız fotoğrafta, üstteki grafik birimini devre dışı bırakabilirsiniz ama devre dısı bırakınca Vram kullaniyor mu bilmiyorum. Bende 5600g varken biostan kapatmıştım.
Anakartınız neydi ?

Yukarıda en son attığınız fotoğrafta, üstteki grafik birimini devre dışı bırakabilirsiniz ama devre dısı bırakınca Vram kullaniyor mu bilmiyorum. Bende 5600g varken biostan kapatmıştım.
Anakartınız neydi ?
Msi mpg b550 gaming edge wifi

Msi mpg b550 gaming edge wifi
WhatsApp Image 2022-06-04 at 18.46.14.jpeg

Settings >> Advanced kısmında Integrated Graphics yazan bi kısım vardı Oraya girip kapatılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Şu anki işlemci 5600 olduğu için bende gözükmüyor , tam hatırlayamadım şimdi. Siz bios ekranını fotoğrafını atın yardımcı olayım

Alıntıyı görüntüle
Settings >> Advanced kısmında Integrated Graphics yazan bi kısım vardı Oraya girip kapatılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Şu anki işlemci 5600 olduğu için bende gözükmüyor , tam hatırlayamadım şimdi. Siz bios ekranını fotoğrafını atın yardımcı olayım
bu mu hocam ?
23528890-C2FE-483E-B1F1-9CD53079D8E6.jpeg

orda game mode yaziyor sizin desiginiz seyde onu disable yapma secenegi var onu disable mi yapayim ?

bu mu hocam ?Alıntıyı görüntüle

orda game mode yaziyor sizin desiginiz seyde onu disable yapma secenegi var onu disable mi yapayim ?
Sanırım oradandı evet.Deneyin bi, korkmayın bir şey olmaz .

Bir de Game modu değiştirip Force yaparsanız Buffer Size dan Vram miktarını da ayarlayabiliyorsunz. Igpu yu kapatmayıp V rami 64 veya 128 mb ta ayaralayabilirsiniz.

Sanırım oradandı evet.Deneyin bi, korkmayın bir şey olmaz .

Bir de Game modu değiştirip Force yaparsanız Buffer Size dan Vram miktarını da ayarlayabiliyorsunz. Igpu yu kapatmayıp V rami 64 veya 128 mb ta ayaralayabilirsiniz.
hocam sen felaket kral adamsın kapattım düzeldi adamsın sen ama bir şeyi merak ettim ekran kartım 4 gb o force yapınca vram size ı 8 gb de seçebiliyorum 8gb yapsam onu kendi ekran kartımı çıkartıp apu kullansam kendi kartımdan daha iyi perfrormans mı verir ?

hocam sen felaket kral adamsın kapattım düzeldi adamsın sen ama bir şeyi merak ettim ekran kartım 4 gb o force yapınca vram size ı 8 gb de seçebiliyorum 8gb yapsam onu kendi ekran kartımı çıkartıp apu kullansam kendi kartımdan daha iyi perfrormans mı verir ?
Yok daha iyi performans vermez. RX570 her türlü daha güçlü.

Zaten Vrami 4gb ta yapsanız 8 gb ta yapsanız fps farkı olmuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,164,310
Üyeler
184,920
Son üye
Muhammeddrms
Geri