Yardım B350M-A Sistemde 8 GB RAM 4.9GB gözüküyor

kerem2492

80+
Reaksiyon skoru
13
Geçenlerde fark ettim ne zaman oldu bilmiyorum. Bilgisayarımda 8 GB Single RAM var ama görev yöneticisinde 4.9GB gösteriyor ve oyunlarda falan eski performansını vermiyor. Nasıl düzeletebilirim?

2022-06-05_04-19-28-png.399949

Ekler

• 2022-06-05_04-19-28.png
    2022-06-05_04-19-28.png
    24.8 KB · Hit: 270
Ustam kaç yapmam lazım onu. Bu zamana kadar görev yöneticisinde 8GB gösteriyordu direkt.
2GB yap bence daha altı iyi olmaz. O belleği çöpe atmıyor ekran kartına veriyor, oyunlarda dahili ekran kartı VRAM olarak kullanıyor o miktarı.

Ha sistemi şuan APU olarak kullanmıyorum harici ekran kartım var diyorsan en düşüğe çek sorun olmaz.

Ustam kaç yapmam lazım onu. Bu zamana kadar görev yöneticisinde 8GB gösteriyordu direkt.
Bence minimum 1 GB ayırmalısın.

8GB göstermesi imkansız çünkü maalesef 512 MB bile olsa böyle dahili ekran kartı kullanan sistemler ayırmak zorunda. Benim de bu şekilde. 16 GB ram kullanıyorum 14.9 GB gözüküyor çünkü 1 GB rame ayırıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2GB yap bence daha altı iyi olmaz. O belleği çöpe atmıyor ekran kartına veriyor, oyunlarda dahili ekran kartı VRAM olarak kullanıyor o miktarı.

Ha sistemi şuan APU olarak kullanmıyorum harici ekran kartım var diyorsan en düşüğe çek sorun olmaz.
Harici ekran kartı olsa bile masaüstünde ve tarayıcıda gene dahili ekran kartını kullandığından kasmalar yaşar en düşüğe alırsa. Bence 1 GB ideal.

Son düzenleme:
Ram’de sıkıntı yok usta sadece dahili ekran kartına ayrılmış 3 GB.
Windows kaynaklı yazılım problemi de olabilir. Donanıma ayırdığı miktar çok fazla BİOS güncellemesinden sonra bu ayarlarında sıfırlanması gerekiyordu. Benim laptopta 2 tane ekran kartı var. Dahili olan 500 MB yer alıyordu sadece. Şuan kullandığım bu kasa 2.1 GB donanıma ayırıyor.

Sistemde harici ekran kartı var zaten oyunlarda hariciyi kullanıyorum. Sadece 2. ekranı işlemciye bağladım discordu falan yan ekrana koyduğum için. 1GB yapsam yeter herhalde zaten çoğu zaman yan ekranı açmıyorum bile.

8GB göstermesi imkansız çünkü maalesef 512 MB bile olsa böyle dahili ekran kartı kullanan sistemler ayırmak zorunda. Benim de bu şekilde 16 GB ram kullanıyorum 14.9 GB gözüküyor çünkü 1 GB rame ayırıyor.

Harici ekran kartı olsa bile masaüstünde ve tarayıcıda gene dahili ekran kartını kullandığından kasmalar yaşar en düşüğe alırsa. Bence 1 GB ideal.
Masaüstü bilgisayarda her şeyi harici kart ile yapabilir. Dahili karta hiçbir şekilde ihtiyacı yok. Laptop İçin bu böyle değil tabi 😀

Windows kaynaklı yazılım problemi de olabilir. Donanıma ayırdığı miktar çok fazla BİOS güncellemesinden sonra bu ayarlarında sıfırlanması gerekiyordu. Benim laptopta 2 tane ekran kartı var. Dahili olan 500 MB yer alıyordu sadece. Şuan kullandığım bu kasa 2.1 GB donanıma ayırıyor.
Bios güncelledim bazı şeyler sıfırlandı bazıları sıfırlanmadı, buda onlardan biri.

Sistemde harici ekran kartı var zaten oyunlarda hariciyi kullanıyorum. Sadece 2. ekranı işlemciye bağladım discordu falan yan ekrana koyduğum için. 1GB yapsam yeter herhalde zaten çoğu zaman yan ekranı açmıyorum bile.
Yeter, hatta 512MB falan da yeter. Ben 4GB RAM var diye dahili grafiğe 512MB verdim sistemde oyun oynanmıyor hiç sorun yaşamadım.

8GB göstermesi imkansız çünkü maalesef 512 MB bile olsa böyle dahili ekran kartı kullanan sistemler ayırmak zorunda. Benim de bu şekilde 16 GB ram kullanıyorum 14.9 GB gözüküyor çünkü 1 GB rame ayırıyor.

1GB ayırıyorum o zaman dahili ekran kartına.
Yeter, hatta 512MB falan da yeter.
512MB sıkıntı yaratmayacaksa 512MB ayırayım.

Masaüstü bilgisayarda her şeyi harici kart ile yapabilir. Dahili karta hiçbir şekilde ihtiyacı yok. Laptop İçin bu böyle değil tabi 😀
Sistem genelde hafif işleri dahili, performans gerektiren işleri de harici ekran kartına yüklüyor o açıdan dedim

1GB ayırıyorum o zaman dahili ekran kartına.

512MB sıkıntı yaratmayacaksa 512MB ayırayım.
Ben 1 GB tavsiye ederim ancak istersen 512 MB deneyebilirsin baktın kasma/donma olmuyor devam edersin ha olursa arttırırsın olur biter

Sistem genelde hafif işleri dahili, performans gerektiren işleri de harici ekran kartına yüklüyor o açıdan dedim
O laptopta oluyor. Masaüstünde monitör hangi karta bağlı ise o kartı kullanır. Bir karta hiç monitör bağlamazsan ve mining, bilimsel hesaplama vs gibi işler yaptırmazsan o kart boşta yatar.

Ben 1 GB tavsiye ederim ancak istersen 512 MB deneyebilirsin baktın kasma/donma olmuyor devam edersin ha olursa arttırırsın olur biter
Usta o zaman 512MB deniyorum bir sorun olursa eğer 1GBye arttırırım. Zaten Biosta autodaymış kendisi 3GB yapmış demek ki ondan bu zamana kadar 8GB gösteriyordu.

Sorun olmaz. Hatta bir seçenek olması lazım ekran kartına 128MB veriyor ama gerektiğinde kartın istediği kadar ramden ek bellek almasına izin veriyor. Öyle bir seçenek varsa onu seç.
Autodaymış öyle 3GB almış, şimdi 512MB yapıyorum. Bir sıkıntı yaşarsam 1GBye çıkartırım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,631
Üyeler
184,956
Son üye
goteca
Geri