Vefat eden sözde hoca mahmut kimdir ?

Rakunabii

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
660
Selam, bu şahıs hakkında açtığım son konudur. Forumda açılan konuları gördükçe ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu konu benim yorumlarımdan daha çok bir galeri gibi, doğrudan konuyla alakalı içerikler bulunduruyor. Aşağıdakiler sayesinde "Hikmetli Sözler" kitabından istifade edebilirsiniz.

Burada çokomelli olan kısımlar:
- Çok acayip zamandayız, iki karı almak çok zori çok zor!
- Kadından memur olmaz, kadın mektebe gitmez, duymadık demeyin!
- Kadın sokakta gezecek, erkeğe gözükecek bir şey değildir.
- Kadın zaruret olmadıkça sokağa çıkamaz.
- Bir hanım yalnız başına taksiye binemez, bir yere gidemez.
- Bu düzen içinde kızınızı doktor yapmak, Allah'a harp açmaktır.

122347357.png
3372073297.png

529315897.png
2028424531.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

alıntıdır

Kur'an der ki, dinleri tarikatlara, gruplara bölmeyin, bir yaşayın. Bunlar dinleri tarikatlara böldüler, kendi emellerine alet ettiler. Dünya bir din tüccarından daha kurtuldu çok şükür, insanları İslam'dan soğutmaktan başka bir iş yaptıkları yok.

Cenazeme kadınlar gelmesin diyen bir güruh. Kadınların cenazeye gidememesi ile ilgili ne Kur'an'da bir söz vardır ne de Peygamber'in bir sözü vardır. Aynı şekilde üniversiteye değil de medreseye gidilmesi gerektiğini söyleyen, çağ dışı zihniyette bir insan.

Kadınları aşağılayan, hor gören, hayvan yerine koyan bu zihniyet yok olsun gitsin.

Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.

Son düzenleme:
Savunmaya gelecek arkadaşlar için söylemek istiyorum, arkadaşlar bu adam bunları sadece yazmış olabilir ama bu adamın her dediğini yapan, öğütlerine kulak asan onun için ölecek müritleri var.
Türkiye'de çoğu insan zaten bu tarz şeylere meyilli ve bunun da etkisi ile kızlarını okula göndermezler.
Bu tarz bir geri kafalılığın savunulacak tarafı yok ama neyse..

Kur'an der ki, dinleri tarikatlara, gruplara bölmeyin, bir yaşayın. Bunlar dinleri tarikatlara böldüler, kendi emellerine alet ettiler. Dünya bir dün tüccarından daha kurtuldu çok şükür, insanları İslam'dan soğutmaktan başka bir iş yaptıkları yok.

Cenazeme kadınlar gelmesin diyen bir güruh. Kadınların cenazeye gidememesi ile ilgili ne Kur'an'da bir söz vardır ne de Peygamber'in bir sözü vardır. Aynı şekilde üniversiteye değil de medreseye gidilmesi gerektiğini söyleyen, çağ dışı zihniyette bir insan.

Kadınları aşağılayan, hor gören, hayvan yerine koyan bu zihniyet yok olsun gitsin.
bazı hadisler var kendi kararı bende cenazemde erkek istemiyorum diyebilirim fakat bu yukardakiler bu herifin ne olduğunu özetliyor

peygamberimizin hanımı bile ticaret yaparken bu elemana noluyo anlamadım :D

mahmut hocam diye geçiniyor ama daha kim olduğunu açıklayamıyorlar.

Selam, bu şahıs hakkında açtığım son konudur. Forumda açılan konuları gördükçe ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu konu benim yorumlarımdan daha çok bir galeri gibi, doğrudan konuyla alakalı içerikler bulunduruyor. Aşağıdakiler sayesinde "Hikmetli Sözler" kitabından istifade edebilirsiniz.

Burada çokomelli olan kısımlar:

122347357.png
3372073297.png

529315897.png
2028424531.png

alıntıdır
Gerçek İslam bu değildir.

Bir çelişki var
peygamberimizin hanımı bile ticaret yaparken bu elemana noluyo anlamadım :D
Çelişki yok. Hatice annemiz mudarebe akdi ve vekalet yöntemiyle ticaret yapmıştır. Emek-sermaye ortaklığından ibaretti işi. Şehir dışına çıkmazdı. Biriyle ortak olurdu ve ortaya servetinin bir bölümünü koyardı. Geri kalan alım satım, kervan, yol gitme vs. gibi işçiliklerse diğer ortağa ait olurdu. Ticaret ettiği kimselerle de muhatap olmazdı, hizmetçisini görevlendirirdi. Allah resulüyle de bu şekilde tanıştı zaten. Güvenilir ve doğru sözlü bir tüccar olduğunu öğrenince güzel bir kâr oranıyla ticaret ortaklığı teklif etti. Allah resulü de kabul edince hizmetçisi ile birlikte mallarını satmak üzere Şam’a gönderdi. Bu esnada hizmetçisinden aldığı müspet bilgiler neticesinde de evlilik teklif etti. Kısacası, erkeklerin içinde kervanlarla şehirlerarası yol gidip bilfiil ticaret yapmış gibi bir durum yok.

Kaçırdığınız diğer husus ise ticaretini Allah resulüyle evlenmeden önce yapmış olması. Ortada İslam yoktu ki daha. Allah resulüyle evlendikten sonra tüm ticaret hayatını bitirmiş ve Allah resulüne devretmiştir zaten. Ticareti zorunda kaldığı için yapmıştır, güçlü kadın portreleri çizmek için değil. Tüm bunların olmadığını varsaysak bile yine ekmek çıkmaz. Velev ki ömrünün sonuna kadar erkeklerin içinde, mahremiyete dikkat etmeden, güçlü kadın portresi çizmek için bilfiil ticaret yapmış olsun. Medine'yi görmeden vefat etmiştir kendisi. Mekke döneminde yaşamıştır sadece. Mekke döneminde inen ayetler cennet, cehennem, kıyamet, küfür, şirk vs. gibi iman ayetleriydi. Ahkam ayetleri, yani bugün İslam diye bildiğiniz pek çok şer'i hüküm ve ibadetler Medine'de inmiştir. Bunların hiçbirini görmedi Hatice annemiz. Daha tesettür ve mahremiyet ayetlerinin inmediği bir dönemde bunlara dikkat etmemiş olması oldukça doğal olmaz mıydı?

Demek istediğim şu, Hatice annemizin ticaret hayatı örnek verilip bugünkü "güçlü kadın, CEO, kendi ayakları üstünde durmayı becermiş" örnekleri verilmesi oldukça abes. Hatice annemizin dünyaya bakışına da oldukça ters. Neye hizmet ettiği ise açık.

Çelişki yok. Hatice annemiz mudarebe akdi ve vekalet yöntemiyle ticaret yapmıştır. Emek-sermaye ortaklığından ibaretti işi. Şehir dışına çıkmazdı. Biriyle ortak olurdu ve ortaya servetinin bir bölümünü koyardı. Geri kalan alım satım, kervan, yol gitme vs. gibi işçiliklerse diğer ortağa ait olurdu. Ticaret ettiği kimselerle de muhatap olmazdı, hizmetçisini görevlendirirdi. Allah resulüyle de bu şekilde tanıştı zaten. Güvenilir ve doğru sözlü bir tüccar olduğunu öğrenince güzel bir kâr oranıyla ticaret ortaklığı teklif etti. Allah resulü de kabul edince hizmetçisi ile birlikte mallarını satmak üzere Şam’a gönderdi. Bu esnada hizmetçisinden aldığı müspet bilgiler neticesinde de evlilik teklif etti. Kısacası, erkeklerin içinde kervanlarla şehirlerarası yol gidip bilfiil ticaret yapmış gibi bir durum yok.
Bilgilendirme için teşekkürler.

Elindeki Bulaşık makinesi gibi çoğu İcat kadınlar tarafından bulundu. Kadınları hor gören her kimse benim gözümde değeri yoktur. Kadına hayvan muamelesi yapamazsınız. Kadın sizin tapulu malınız değildir.

Geri