Çözüldü✓ yeni bilgisayarda bios update sonrası açılmıyor

alikrdnz

80+
Reaksiyon skoru
0
Yeni topladığım pc bios update den sonra açılmıyor.
Bilgisayarı topladıktan sonra biosa girip bios update yaptım m flash yolu ile daha sonrasında pc siyah ekranda kalmaya başladı sol üst köşede tire işareti var hiçbir şekilde başka bir şey yapamıyorum biosa bile giremiyorum daha işletim sistemi kurmamıştım
ana kartım msi b550m-a pro

Bios pilini çıkarıp 10 saniye bekleyin ve tekrar takın.
Ardından tekrar bilgisayarı açıp deneyin.

Kurulumu doğru şekilde yaptığınıza ve indirdiğiniz BIOS dosyasının anakartınıza uygun olduğundan emin misiniz?

Hatalı m flash işlemi yapmış olabilir misiniz? Modeli doğru seçerek tekrar dener misiniz?

arkadaşlar doğru yaprığımı düşünüyorum ama şuan pc açılırken flash mode yazıyor sonra siyah ekran da tire kalıyor başka bişey yapamıyorum

bir zararı yoktur di mi sistemi yeni aldım ve başıma gelen şey bu cmow sıfırlamam sağlıklı mıdır acaba bilmeidğimden soruyorum
Zaten o da çözüm olmazsa sıfırdan BIOS yazılması gerekli. Siz bir Bilgisayarcıya gidin, o CMOS sıfırlama olayına bakar. Ya da @DerratiX size daha iyi yardımcı olur.

CMOS sıfırlamaya deneyebilirsiniz. işlemci modeliniz neydi bu arada? 1. nesil ryzen falansa belki desteklenmiyordur diyeceğim ama desteklenmesi lazım.

Bilgisayarı topladıktan sonra biosa girip bios update yaptım m flash yolu ile daha sonrasında pc siyah ekranda kalmaya başladı sol üst köşede tire işareti var hiçbir şekilde başka bir şey yapamıyorum biosa bile giremiyorum daha işletim sistemi kurmamıştım
@Emmree bende böyle bir şey olmasından korkuyorum.

İşletim sistemi kurulmayınca sol üst tarafta - yanıp söner. Bilgisayarı kapatın ve açın durmadan F11 tuşunu spamlayın. BİOS güncelleme sonrası bozulduysa bilgisayarda hiçbir şeyin çalışmaması gerekmez mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,537
Üyeler
185,279
Son üye
ItsOverHere
Geri