HotSpot sıcaklığı nasıl düşürülür.

reynty

80+
Reaksiyon skoru
34
Normal sıcaklığı 74-75 oluyorken bu sıcaklık düşmüyor hele ki fanlar neredeyse 3000RPM de dönüyor. Neden acaba havalar aşırı sıcak ondan kaynaklı mı? Birde 3000RPM zarar verir mi PC ye yüzde 80 de felan çalışıyor.
1660030449269.png

Normal sıcaklığı 74-75 oluyorken bu sıcaklık düşmüyor hele ki fanlar neredeyse 3000RPM de dönüyor. Neden acaba havalar aşırı sıcak ondan kaynaklı mı? Birde 3000RPM zarar verir mi PC ye yüzde 80 de felan çalışıyor.
Alıntıyı görüntüle
Kartın modeli nedir? Biraz önce sıcaklığı yanlış görmüşüm mesajı düzenledim.

Kasa içi havalandırma etkili olur.

Kartın marka modeli nedir?

Kartın modeli nedir? Biraz önce sıcaklığı yanlış görmüşüm mesajı düzenledim.
MSI RX 6900xt gaming Z Trio
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kartın marka modeli nedir?

Kasa içi havalandırma etkili olur.
Kasanın önü üstü ve metal tarafı mesh.

hotspot karttaki en sıcak yerdir ve yaz aylrına göre normaldir

Kasanın önü üstü ve metal tarafı mesh.
Kartın böyle bir sorunu var. Bu modeli inceleyenler de öyle demiş. Hem çok sesli çalışıyor fan hızı yüksek denmiş hem de normal sıcaklığı 60 derece olan kart testlerde hotspot olarak 95 derecelere vuruyor. Diğer 6900XT lerde bu durum yok.

İlginç bir durummuş cidden.

Kartın böyle bir sorunu var. Bu modeli inceleyenler de öyle demiş. Hem çok sesli çalışıyor fan hızı yüksek denmiş hem de normal sıcaklığı 60 derece olan kart testlerde hotspot olarak 95 derecelere vuruyor. Diğer 6900XT lerde bu durum yok.

İlginç bir durummuş cidden.
Aşırı fazla zarar verir mi ekran kartına bir de fan sesi fazla değil 3000RPM bile rahatsız etmiyor oda oyun oynarken kulaklık takılı olduğu için ses dahi gelmiyor bana.

Aşırı fazla zarar verir mi ekran kartına bir de fan sesi fazla değil 3000RPM bile rahatsız etmiyor oda oyun oynarken kulaklık takılı olduğu için ses dahi gelmiyor bana.
100-105 arası çok sorun olmaz da 110 civarları ve üstü orta vadede sıkıntı çıkarabilir. Fan sesi rahatsız etmiyorsa bunu fana çok zararı olmaz ama 3000rpm de ses çıkarır yav 😀

hotspot karttaki en sıcak yerdir ve yaz aylrına göre normaldir
75 derecelik kartta Hotspot genelde 90 derece civarı olur, 105 derece olmaz. Bu modelde bir sıkıntı var, büyük ihtimalle bir tasarım hatası falan yaptılar MSI AMD kartlarda sık sık böyle hatalar yapıyor.

Ben kullanıcılara bakıyorum da soğutması en üst sınıf yazıyor öyle zaten normal sıcaklıkta bir problem yok. Beni endişelendiren HotSpot şeytan diyor çek 100 e fanları 85 i geçmesin. İade de edemiyorum 3 hafta oldu.

hocam garanti ve para önemli değilse sıvı metall alın bakır termal pad alın fanları boşta bile kökleyin

hocam garanti ve para önemli değilse sıvı metall alın bakır termal pad alın fanları boşta bile kökleyin
benim garanti nitince öyle yapcam

Daha 2 sene garantisi var da. Acaba sağ camı mı çıkarsam

Ve Garanti ve para önemli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,395
Üyeler
186,883
Son üye
Sufle3448