Çözüldü✓ HDD Bad Sector sorunu

Eraxy

80+
Reaksiyon skoru
2
Bu sabahtan beri elektrik yoktu. Elektriğin gelmesi bir 9 saat falan sürdü fakat elektrik geldiğinde 0.1 salise geldi gitti aç kapa gibi bişey oldu. Bilgisayarı açtığımda ilk dakikalar sıkıntı yoktu fakat sonradan masaüstü sürekli kendini yenilemeye başladı ve kapandı. Bilgisayarı tekrar açtığımda D diskiniz onarılıyor yazısı geldi %100 olduğunda bilgisayar açıldı. Hdd yi kontrol etmek için crystal disk infoyu indirdim. Durumu DİKKAT olarak gösteriyor ve Yeniden Konumlandırılan kesim sayısı 9256 yazıyordu. Az önce Yeniden konumlandırılan kesim sayısı 11424 oldu. Bu bad sector sayısı gözüme fazla geldi napmam gerekiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3 tane sarı bildirim oldu ve Sayı yine yükseldi.

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    326.1 KB · Hit: 92
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    261 KB · Hit: 83
Bu sabahtan beri elektrik yoktu. Elektriğin gelmesi bir 9 saat falan sürdü fakat elektrik geldiğinde 0.1 salise geldi gitti aç kapa gibi bişey oldu. Bilgisayarı açtığımda ilk dakikalar sıkıntı yoktu fakat sonradan masaüstü sürekli kendini yenilemeye başladı ve kapandı. Bilgisayarı tekrar açtığımda D diskiniz onarılıyor yazısı geldi %100 olduğunda bilgisayar açıldı. Hdd yi kontrol etmek için crystal disk infoyu indirdim. Durumu DİKKAT olarak gösteriyor ve Yeniden Konumlandırılan kesim sayısı 9256 yazıyordu. Az önce Yeniden konumlandırılan kesim sayısı 11424 oldu. Bu bad sector sayısı gözüme fazla geldi napmam gerekiyor.

Bad sector onarılmaz hocam, en kısa zamanda yeni bir disk alın.

aynen çöp olmuş o

Geçmiş olsun, SSD almanıza teşvik olacak gibi. Tamamiyle ölmeden saklamanız gereken önemli dosyaları bir yere aktarın derim. :)

Bad sector düzeltilemez ama HDD regenerator kullanmayı deneyebilirsin. En azından HDD regenerator oluşan bozuk kesimleri ortadan kaldırır ve bunun sana yansıyacak dezavantajı ise depolama kaybı. Eğer ki olmadı yapmak istemezsen SSD alıp yoluna devam edebilirsin.

Şuanda pc'de ssd hdd1 hdd2 takılı öbürkülerde sıkıntı yokken malesef 2tblık hdd bozuldu. Aldığım ürünlerin belgelerine baktım fakat hdd hariç bütün garanti belgeleri duruyor. Ve şuan bad sector olan hdd sürekli %100 kullanım yapıyor sebepsizce

Bu HDD Regenator yaptığımda tam olarak ne olucak HDD ölmeyi kesicekmi yani kaybedeceğim tek şey yermi olacak ?

Şuanda pc'de ssd hdd1 hdd2 takılı öbürkülerde sıkıntı yokken malesef 2tblık hdd bozuldu. Aldığım ürünlerin belgelerine baktım fakat hdd hariç bütün garanti belgeleri duruyor. Ve şuan bad sector olan hdd sürekli %100 kullanım yapıyor sebepsizce
Siz yine de harddiskin garantisinin devam ettiğini düşünüyorsanız yetkili firmasını öğrenip gönderin. Eğer sistemleri 2000 yılından kalmadıysa seri numarası ile işlem yaparlar. Garanti kağıdına veya faturaya ihtiyaç duymazlar. Tabi firma çirkeflik yapmazlarsa.

Siz yine de harddiskin garantisinin devam ettiğini düşünüyorsanız yetkili firmasını öğrenip gönderin. Eğer sistemleri 2000 yılından kalmadıysa seri numarası ile işlem yaparlar.
Tam 1 yıl 2 ay oldu alalı hepsiburadadan almıştım aynı zamanda satıcıda hepsiburada sistem yeni 2019 fakat hdd 2021 yılında alındı. Garantisi gelmedi ya da kaybettim inş sorun çıkartmazlar mağlum 500 liraya aldığım hdd 1024 tl olmuş.

Tam 1 yıl 2 ay oldu alalı hepsiburadadan almıştım aynı zamanda satıcıda hepsiburada sistem yeni 2019 fakat hdd 2021 yılında alındı. Garantisi gelmedi ya da kaybettim inş sorun çıkartmazlar mağlum 500 liraya aldığım hdd 1024 TL olmuş.
Siparişlerim kısmına gir E-Fatura olması lazım orada. Hepsiburada ile iletişime geç aynısından var ise gönderirler büyük ihtimalle yenisini.

Geri