144 hz monitörde 200 fps ile 400 fps arasında fark olurmu?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

Aliyılmaz

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
342
merhaba cs de 300 fps e yakın alıyorum konsola fps_max 200 yazarsam işlemci ve ekran kartı daha az yorulurmu ve ekranım 144hz olduğu için 200 fps alsamda 300 fps alsamda aynı görüntüyü görürüm değilmi?

Gerek yok çünkü bazı yerlerde fps anı düşebilir 144 un altına indiğinde Drop yiyormuş gibi hissedersiniz

merhaba cs de 300 fps e yakın alıyorum konsola fps_max 200 yazarsam işlemci ve ekran kartı daha az yorulurmu ve ekranım 144hz olduğu için 200 fps alsamda 300 fps alsamda aynı görüntüyü görürüm değilmi?
300fps alsanda 144fps görüyorsun zaten PC yi boş yere 300fps de yorma bence Max FPS ayarlayabilirsin

Evet fps i sabitlersen dogal olarak kullanimlar da dusecektir ve bilgisayar rahatlayacaktir.
Goruntu olarak da ayni gorursun

vsyn aç 400 fps ile boşa yorarsın bilgisayarı + fps arttıkça görüntüde yırtılmalar meydana gelir

60 hz monitörde 60 ve 200 fps olan iki video olsun görüntü 200 fps olanda daha akıcı oluyor monitör 60 hz olmasına rağmen aradaki akıcılık farkını rahatlıkla görebiliyorsun monitöründe gsync freesync varsa aç fps düşmeden yırtılmalardan kurtulursun yoksa vsync aç akıcılıkta bi tık fark olur ama yırtılma olmadığı için daha temiz bir görüntü alırsın

Son düzenleme:
60 hz monitörde 60 ve 200 fps değerinde iki video olsun görüntü 200 fps olanda daha akıcı oluyor monitör 60 hz olmasına rağmen aradaki akıcılık farkını rahatlıkla görebiliyorsun monitöründe gsync freesync varsa aç fps düşmeden yırtılmalardan kurtulursun yoksa vsync aç akıcılıkta bi tık fark olur ama yırtılma olmadığı için daha temiz bir görüntü alırsın
monitorün modeli lg24gn600-b olup olmadıgına nerden bakabilirim?

Eğer fps ne kadar yüksekse input lag o kadar azalır ve bu rekabetçi oyunlarda işinize yarar fakat free sync açık olmasına rağmen ekranda yırtılmalar oluyorsa fpsi sabitlenmini öneririm.

Eğer fps ne kadar yüksekse input lag o kadar azalır ve bu rekabetçi oyunlarda işinize yarar fakat free sync açık olmasına rağmen ekranda yırtılmalar oluyorsa fpsi sabitlenmini öneririm.
hocam çok bi fark yoksa ekran kartını boşa yormayayım 200-300fps alıyorum zaten. ekranda yırtılma olmuyor

hocam çok bi fark yoksa ekran kartını boşa yormayayım 200-300fps alıyorum zaten. ekranda yırtılma olmuyor
Hocam niye fazladan fps almak varken düşüğe çekiyorsunuz? Sistem 300 fps kendisi veriyor, zorla vermiyor ki.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,305
Üyeler
187,315
Son üye
ucaksavar91
Geri