Yan duran anakarta SE-214 dik takılabilir mi?

KnightDavion

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
495
Merhaba.

GIGABYTE H410M H V3 2933MHz DDR4 Soket 1200 anakartım ve 10100F işlemcim var.
Stok fan kullanıyorum. Kasada önde 3, arkada 2 adet Aerocool Mirage 12 Lite 3pin fan mevcut.

İşlemci sıcaklığım istediğim aralıkta (boşta 40-45 oyunlarda 53-60) fakat işlemci fan sesinden rahatsızım. BIOS üzerinden CPU fanını yavaşlattığımda bu sefer işlemci sıcaklığı yükseliyor. İşlemci fanı veya kasa fanlarını hızlandırdığımda gürültü artıyor. Olay çıkmaza giriyor.

Daha öncesinde "ID-COOLING SE-214-XT ARGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu" aldım ve diğer bilgisayarımda şu an takılı.

Bu bilgisayarıma da bundan almak istiyorum ama şöyle bir problem var. Kasa sağdan pencereli olduğu için ve anakart yan durduğu için bunun montajını normal bir şekilde yaptığımda fan altta kalacak ve havanın yönünü aşağıdan yukarı verecek. Ses sorunumu sıcaklığı arttırmadan çözecek fakat ben görselliği de bozmadan takacağım işlemci fanını kasanın egzoz fanlarına paralel olacak şekilde havayı önden arkaya versin ve fanın ARGB'si gözüksün istiyorum.

Bu işlemci soğutucu bu şekilde montaj yapılabiliyor mu bilmiyorum. Eğer bu yapılamıyorsa bunun haricinde dediğim şekilde montajı yapılabilen (yani montaj yaparken 90 derece açılarla 4 tarafa çevrilerek de montaj yapılabilen) başka kule tipi ARGB olan işlemci soğutucusu önerilerinizi bekliyorum.

Eğer dediğim şekilde montajı yapılabilecekse almak istediğim ürün:

Ürünün montaj videosu:

WhatsApp Image 2022-10-28 at 21.33.47.jpeg

Konunun takibindeyim, yorumlarınızı bekliyorum.

Donanımla ilgili konular gerçekten az hit alıyor...

Açıkcası sorunuzun cevabını bilmiyorum fakat bende bu tarz bir kasa olan Lunatic Orkinos modelini kullanıyorum. Kule tipi soğutucuların konumlandırması yüzünden bizim kasalarımızın tahliye olmayan bir bölüme üflemesi mantıklı gelmediğinden tercihimi low profile olan IS-50X modelini alarak çözmüştüm.

https://www.gelbura.com/urun/id-cooling-is-50x-v2-low-profile-57mm-4pin-pwm-islemci-sogutucu

Alıntıyı görüntüle

Yorumunuz için teşekkür ederim. Sizin aldığınız fanı almayı ben de düşündüm sessizlik ve ısı açısından stok fandan her halükarda her anlamda daha iyidir. Almışken ARGB'sini alayım dedim o da kargo dahil 940 TL.

Bir de bu durumda sıcak havayı anakarta doğru üflüyor, anakart sıcaklığını etkiler mi bilmiyorum. Konudaki linkteki fanı alsam, fan yukarıda kalacak şekilde taksam sıcak havayı güç kaynağına, fan aşağı şekilde kalsa sıcak hava anakarta takılan kabloların oraya gidecek. Ben güç kaynağının üstüne siyah pleksi yaptırdım düz zemin oldu orası gerçi ama yine de kısmen hava tahliye edilemeyecek.

Kararsız kaldım ben de.

Bu kasa için aslında en iyi seçenek 240mm sıvı soğutucu. @KnightDavion Hava soğutucu diyorsanız yine dediğim gibi low profile soğutucu alıp yanına rgb fan alıp onu montaj yapabilirsiniz.

Bu kasa için aslında en iyi seçenek 240mm sıvı soğutucu. @KnightDavion Hava soğutucu diyorsanız yine dediğim gibi low profile soğutucu alıp yanına rgb fan alıp onu montaj yapabilirsiniz.

Hocam bu sefer de 10100F için fazla lüks olmaz mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sizin işlemciyi öğrenebilir miyim?

Hocam bu sefer de 10100F için fazla lüks olmaz mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sizin işlemciyi öğrenebilir miyim?

İleride sistemi güncelleyecekseniz iyi bir yatırım olur. Bende Ryzen 2600 var fakat 10 gün içerisinde 5600'e güncelleyeceğim.

İleride sistemi güncelleyecekseniz iyi bir yatırım olur. Bende Ryzen 2600 var fakat 10 gün içerisinde 5600'e güncelleyeceğim.

Hocam bir 3-4 sene güncellemeyeceğim.

Konu güncel ve yorumlara açıktır.

knk bende de aynı hava soğutma var senin dedğin gibi maalesef olmaz.
Çünkü anakarttaki vida yerleri belli ve soğutucudaki vida yerleride belli olduğun sen dediğn gibi maalesef takamazsın

Bunlar hakkında fikriniz nedir?

knk bende de aynı hava soğutma var senin dedğin gibi maalesef olmaz.
Çünkü anakarttaki vida yerleri belli ve soğutucudaki vida yerleride belli olduğun sen dediğn gibi maalesef takamazsın
Açıkcası sorunuzun cevabını bilmiyorum fakat bende bu tarz bir kasa olan Lunatic Orkinos modelini kullanıyorum. Kule tipi soğutucuların konumlandırması yüzünden bizim kasalarımızın tahliye olmayan bir bölüme üflemesi mantıklı gelmediğinden tercihimi low profile olan IS-50X modelini alarak çözmüştüm.

https://www.gelbura.com/urun/id-cooling-is-50x-v2-low-profile-57mm-4pin-pwm-islemci-sogutucu

Alıntıyı görüntüle

ID-COOLING SE-214-XT ARGB satın aldım hocam. İstediğim gibi montaj yapabildim. Teşekkür ederim.

WhatsApp Image 2022-11-30 at 17.33.17.jpeg

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,397
Üyeler
183,830
Son üye
tarzan19402
Geri