A1 Ehliyeti almak hakkında sorular !

2mApoo

Cezalı
80+ Silver
Reaksiyon skoru
5,075
5 aralıkta 18 yaşıma girdim ve artık ehliyet alabiliyorum. Fakat ben araba değil de motor ehliyeti almak istiyorum. Çünkü yakın bir zamanda motor satın alma ihtimalim araba almamdan daha yüksek.
A1 alacam ve kurs ücretleri ne kadar?
Nasıl bir süreç beni bekliyor ?
Zor bir sınav mı ?
Yılbaşından sonra fiyatlar artacak. Sizce şu ay içinde hemen halletmeli miyim ?

5 aralıkta 18 yaşıma girdim ve artık ehliyet alabiliyorum. Fakat ben araba değil de motor ehliyeti almak istiyorum. Çünkü yakın bir zamanda motor satın alma ihtimalim araba almamdan daha yüksek.
A1 alacam ve kurs ücretleri ne kadar?
Nasıl bir süreç beni bekliyor ?
Zor bir sınav mı ?
Yılbaşından sonra fiyatlar artacak. Sizce şu ay içinde hemen halletmeli miyim ?
Kanka A1 16 yaşına girenler için git direk a2 al.
Fiyat bilgisi al uygunsa şimdi al Türkiye'de yarına garantin yok maalesef.
Zor bir sınav değil benim abim bile hiçbirsey bilmeden girdi 1 kere kaldı sonra geçti. Direksiyon sınavı çok kolay zaten sadece ayağını yere koymaman gerekiyor.

Kanka A1 16 yaşına girenler için git direk a2 al.
Fiyat bilgisi al uygunsa şimdi al Türkiye'de yarına garantin yok maalesef.
Zor bir sınav değil benim abim bile hiçbirsey bilmeden girdi 1 kere kaldı sonra geçti. Direksiyon sınavı çok kolay zaten sadece ayağını yere koymaman gerekiyor.
;Peki A1 ile A2 fiyat arasında herhangi bir fark var mıdır sence ?

400TL fark gözüküyor internette aratınca.

Toplam 2995 TL. A1 sınıfı sürücü kursu fiyatı 2010 TL, sınav giriş ücreti 280 TL. harç ücreti 705TL. Toplam 2995 TL. a1

A2 sınıfı sürücü kursu fiyatı 2400 TL, sınav giriş ücreti 280 TL, harç ücreti 705 TL, Toplam 3385 TL. a2

Fiyat farkı bildiğim kadarı ile yoktur. Araştırabilirsiniz. Bu arada 18 yaşında A1 ehliyet düşünmek çok saçma olur. 125cc ile başlayın isterseniz ama yinede a2 alın.

Fiyat farkı bildiğim kadarı ile yoktur. Araştırabilirsiniz. Bu arada 18 yaşında A1 ehliyet düşünmek çok saçma olur. 125cc ile başlayın isterseniz ama yinede a2 alın.
knk motor hacmi farkediyor a-1 alman ufak motor kullanıcaksan yeterli ama yarın güzel bişey alabilirim diyosan a-2 al direk
Zaten düşük hacimli alacam. Maks 125-150 lik bişeyler. Üni bitene kadar daha yükseğini alacağımı sanmıyorum şahsen. Sadece yükse hacimli motor kiralarken işime yarayabilir A-2.
Bence aradaki fark o kadar fazla olmasa da boşa masrafa gerek yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

400TL fark gözüküyor internette aratınca.

Toplam 2995 TL. A1 sınıfı sürücü kursu fiyatı 2010 TL, sınav giriş ücreti 280 TL. harç ücreti 705TL. Toplam 2995 TL. a1

A2 sınıfı sürücü kursu fiyatı 2400 TL, sınav giriş ücreti 280 TL, harç ücreti 705 TL, Toplam 3385 TL. a2
Şehirden şehre değişir mi ?
Yoksa fiyatlar sabit mi ?

18 yaşındaysan a2 alsana a1 16 yaşındaki bebeler için
KNk ama alacağım motor maks 125-150lik olacak. Onun üstüne bütçem yok. Belki üniden sonra olabilir. Yani en az 6yıl

Zaten düşük hacimli alacam. Maks 125-150 lik bişeyler. Üni bitene kadar daha yükseğini alacağımı sanmıyorum şahsen. Sadece yükse hacimli motor kiralarken işime yarayabilir A-2.

Bir bilgim yok,arkadaşlarınıza fiyat sorabilirsiniz yakın zamanda alan varsa.Ama mantık olarak düşününce istanbul ile bursada fiyat farkı tabii ki olacaktır.

KNk ama alacağım motor maks 125-150lik olacak. Onun üstüne bütçem yok. Belki üniden sonra olabilir. Yani en az 6yıl
ne fark eder güzel kardeşim a2 olunca 600 cc ye kadar istediğini alırsın ama a1 de kısıtlı

ozaman al a-1 devam et kardeşim lüzumsuz masraf etme

hem a-1 alırsan vitessiz ile sınava girersin daha kolay olur

Geri