A1 Ehliyet almak zor mu?

onurwiped

80+
Reaksiyon skoru
59
Merhaba 17 yasindayim 125 cclik chopper motor almak istiyorum funrider gibi. Arabayı gayet mukemmel bir sekilde surebiliyorum 3 senedir suruyorum hakimim. Fakat şu ana kadar sanayide surdugum 80cclik kurye motorundan baska motor surmedim. 18 olmayi bekleyip A2 mi almaliyim sizce cunku 125cc bazında chopperlar iyi degil. Birde A2 alabilmek için A1 almak zorunda miyim? Kısaca A1 ehliyet zor mu nerelere dikkat etmem gerekiyor detaylıca bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Zor mu bilmiyorum ama b sınıfı ehliyet alanlar 1-2 ders alıp 125cc ye kadar olan motorların kullanabilecekler yeni geldi bence A1 boşa para verme diye düşünüyorum 1 sene beklenir bence

Gerçi sen a2 istiyorsun. A2 için A1 şart değil

Dostum senin dediğin gibi. O tarzda 125cc pek yok bence motora yönelmek istiyorsan a2 al yada dersen ben tek ehliyetle hem araba süreyim hem motor b al ama 125cc sürersin b aldıktan sonra 1,2 derse girersin direksiyon dersi o kadar a2 ile a1 arasındaki fark sadece sınavlara girmiyorsun galiba a1 aldıysan giriyorsun ama a1 in varken a2 almak istersen gerek yok diye biliyorum tek fark altındaki motor ya 150lik Çinli oluyo yada mt25 veriyorlar sürücü kursu ile ilgili birçey sana ehliyet nasıl işliyor onuda özetliyim hocam kaydını yaptıktan sonra derslere giriyorsun okulun parkında motor sürüyorsun engelden kaç zart zurt sonra yazılı sınav oluyo onu geçtikten sonra dreksiyon sınavına çıkarken sana sorular soruyorlar yada direk motoru anlat diyorlar sen herşeyini anlatıyorsun o dur diyene kadar vea anlatıcak birçey kalmayana kadar sonra parkura geçiyorsun Ayağını yere koymaman gerekiyor ani fren çizgisinde durduktan sonra sol ayağanı yere koyman gerekiyor sadece burda ayağını yere koyabilirsin 8 den taşmaman ve ön fren ani gaz kulanmaman gerek yarım debraj ufak gaz çok nazik arka fren geri kalanı denge vb

A2 almak çok zor değil. 125CC için B ehliyeti yeterli. (125CC Cruiser İnsanı tatmin etmez tork yok beygir yok ses yok fiyatı da çok pahalı.) Illaki Çinli motor alıcaksan Bendalar piyasaya giriyor V Twin Çift Silindir Su Soğutmalı blokları var eksiksiz tasarlanmış (Egzoz ayırımı yaparak sesi canlanır)

Merhaba 17 yasindayim 125 cclik chopper motor almak istiyorum funrider gibi. Arabayı gayet mukemmel bir sekilde surebiliyorum 3 senedir suruyorum hakimim. Fakat şu ana kadar sanayide surdugum 80cclik kurye motorundan baska motor surmedim. 18 olmayi bekleyip A2 mi almaliyim sizce cunku 125cc bazında chopperlar iyi degil. Birde A2 alabilmek için A1 almak zorunda miyim? Kısaca A1 ehliyet zor mu nerelere dikkat etmem gerekiyor detaylıca bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
A2 al ama 250cc alma hatası yapma.

bende bunlar var hiç uğraşmıyorum yani tümünü geçtiğim için z ehliyet verdiler :ROFLMAO: ve a2 almanı öneririm yani b alın 18 olup
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yada

Ekler

• bendeki.PNG
    bendeki.PNG
    11.6 KB · Hit: 119
Geri