Ampuller Neden Çok Isınır

DESMOND

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
313
Led ampül kullanıyorum fakat ampuller 5 dakka geçmesine rağmen çok ısınıyor. Bir zaman sonra elim yanıcak hale geliyor diyebilirim. Bu kadar fazla ısınmayla avizeler yanabilir avizeleri de yeni aldım. Neden böyle olur nasıl çözerim?

Isınır, hatta yüksek watt ise soğutucu bile koyuyorlar. LED'ler sınırında yanıyor çünkü. Elini yakması normal çünkü 50 derece bile eline sıcak gelebilir.

Isınır, hatta yüksek watt ise soğutucu bile koyuyorlar. LED'ler sınırında yanıyor çünkü. Elini yakması normal çünkü 50 derece bile eline sıcak gelebilir.
9w ampüllerim. Avize duylarına dokundum çok sıcaktı. Bir zaman sonra duylar eriyip zarar görmez mi bu şekilde?

Bunun için Edison olmaya gerek yok.
Ampullerin ışığı yaması için içindeki ince teli ısıttığını cümlealem biliyor. E ısıtma işlemi olan yerde, ısıda olur.

9w ampüllerim. Avize duylarına dokundum çok sıcaktı. Bir zaman sonra duylar eriyip zarar görmez mi bu şekilde?
dostum bütün ampuller zamanla ısınıyor, öyle olsa sürekli insanlar avize değiştirirdi

Kullanıldıkça tel incelip yanıyor. 20 senelik bir ampül mesela patlama eşiğindedir 😄
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Led ampülde de aynı durum var. Güç ve soğutma durumu da eklenir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,853
Üyeler
197,068
Son üye
dogukan077
Geri