Öneri Ryzen 5 5600 Cinebench R20'deki sıcaklık vs. değerler normal mi?

Mehmet Ali KISA

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
235
Kankalar, birkaç kere işlemcimle alakalı geçmişte konular açtım (OC, kasma vs.) bundan dolayı biraz evham yaptım kendimce; TH360 sıvı soğutmayla ve Lian Li kasamla değerler aşağıdaki gibi geldi. İşlemciye +200 MHz verdim ve Curve Optimizer'dan negatif all core 12 olarak ayarladım.
cine lianli 360.png

Değerler normal fakat puan düşük gibi. Sadece pbo açık şekilde mugen 5 soğutucu ile 4400 puan, maks 58 derece görüyorum
Ekran görüntüsü 2022-12-30 123508.png

Usta değerlerin çok iyi, hem 10 küsür derece daha serin hem de daha 100 küsür puan daha yüksek almışsın; sırrın nedir bize de anlatsana :D
İşlemci yeni geldi o yüzden sadece biostan pbo açtım o kadar. Senin soğutucun 360mm sıvı soğutma, sende bir şeyler yanlış mı acaba bendeki kule tipi soğutmadan çok daha güçlü çünkü.

1672393319362.png

Stok halde kullanıyorum çekirdekler en fazla 4450 MHz oluyor max 77w çekiyor dolayısıyla serin çalışıyor. Senin daha yüksek puan alman gerekmez mi hem 200 MHz fazla frekans vermişsin hemde işlemcin 100+ watt çekiyor

İşlemci yeni geldi o yüzden sadece biostan pbo açtım o kadar. Senin soğutucun 360mm sıvı soğutma, sende bir şeyler yanlış mı acaba bendeki kule tipi soğutmadan çok daha güçlü çünkü.
İşte ben de onu anlamaya çalışıyorum bir türlü aklım almıyor, ne yanlış olabilir sizce?
Alıntıyı görüntüle

Stok halde kullanıyorum çekirdekler en fazla 4450 MHz oluyor max 77w çekiyor dolayısıyla serin çalışıyor. Senin daha yüksek puan alman gerekmez mi hem 200 MHz fazla frekans vermişsin hemde işlemcin 100+ watt çekiyor

İşte ben de onu anlamaya çalışıyorum bir türlü aklım almıyor, ne yanlış olabilir sizce?
Sıvı soğutma montajının doğru yapıldığından emin misin? Birde işlemcin 78 dereceye çıkıyor daha fazla çıkmasın diye frekans düşüyor ve alman gerekenin altında puan alıyor olabilirsin,pbo ayarında thermal limitle alakalı bir ayar vardı sanırım onu araştır bence

Sıvı soğutma montajının doğru yapıldığından emin misin? Birde işlemcin 78 dereceye çıkıyor daha fazla çıkmasın diye frekans düşüyor ve alman gerekenin altında puan alıyor olabilirsin,pbo ayarında thermal limitle alakalı bir ayar vardı sanırım onu araştır bence
İlk defa bir sıvı soğutma kullandım ve kimseden yardım almadım ama montajı doğru yaptığımı tahmin ediyorum (emin olmamakla beraber)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ocleri kaldırıp biostan sadeceyi pboyu açıp tekrar test yapar mısın sonuçlar ne çıkacak bakalım belki yaptığın oc yanlıştır
Tamamdır, deneyeyim

@Dambıldor usta senin dediğin gibi yaptım ve 4120 puan aldım bu sefer

Son düzenleme:
İlk defa bir sıvı soğutma kullandım ve kimseden yardım almadım ama montajı doğru yaptığımı tahmin ediyorum (emin olmamakla beraber)

Tamamdır, deneyeyim

@Dambıldor usta senin dediğin gibi yaptım ve 4120 puan aldım bu sefer
Dereceler nasıldı? Düşük puan alman çok mantıksız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,172,925
Üyeler