RTX 4090 için 240hz Monitor Şartmı ?

saniye

80+
Reaksiyon skoru
65
Bütçe
21
RTX 4090 için 240hz Monitor Şartmı ?
diyelim rtx 4090 da 60 hz monitorde 300-400 fps alıosun.
ve 240hz monitorde 300-400 fps alıosun
ne farkı olur. 60hz monitorde 60hzin üstünü göremezmiyim.
500 fps gösterir ama 60hz de takılımı kalır. yani 500 fpsi boşunamı almış olurum ?
illahi yüksek hzli monitormü almak zorundayım ?

280 şart değilde 60 hzde kullanma gözünü sevem kral Bi 144 hz en azından. Ne bilim. Min 2k tercihen 4k

RTX 4090 için 240hz Monitor Şartmı ? yoksa 60 hz monitorle devam edeyimmi
Yani hocam kullandığınız ekran kartına benim düşüncem en az 4k çözünürlükte bir monitör gerekir. Rekabetçi oynuyorsanız ve bütçeniz de varsa alın bir tane 4k 240hz monitör.

Çok haklısın hocam ben bile 1050 ti ekran kartı kullanırken 165 hz monitör kullanıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

değiştiricez bunu da inşallah.
Vallaha bende RX 6600 var, daha bugün 2K 165 hz aldım.

adamın sorduğu soruya cevap olarak sadece öneride bulunmuşunuz ancak kimse cevap vermemiş :)

Ben vereyim, 60hz monitörde teknik olarak 60 fps üzerindeki görüntüyü net pürüzsüz alamazsın monitör kaç hz ise o kadar fps ye kadar görüntüdeki netlik bozulmaz ve akıcı bir şekilde kaliteli bir görüntü alırsın. 60 hz ile 500 fps alırsan görüntüde yırtılma v.s netliği bozan şeyler ile karşılaşırsın netlik bozuluncada oynadığın oyundan pek bişey anlamazsın ne kadar yüksek HZ okadar net görüntü demektirki CS go gibi oyunlarda zoom açıkken kapıdan çıkacak adamı beklerken adam seni görmeden vurulduğun olmuştur işte o kısım karşı tarafın Yüksek HZ ve FPS ile oynadığının kanıtı sen karşı tarafı Monitör sana gösteremeden kurşunu yemiş olabiliyorsun.

Bunu en güzel şu video ile görebilirsin.

Monitör 60 hz ama 240 fps de alsan monitör neyi destekliyorsa onu görürsün. Tabi kolsuz isen yüksek fps alman yada yüksek hz monitöre sahip olman hiç birşeyi değiştirmiyor. 60 hz monitör ile türkiye birincisi olmuş insanlar tanıyorum. ESKİ TÜPLÜ CRT MONİTÖR ler ile 2003 yıllarında :)

adamın sorduğu soruya cevap olarak sadece öneride bulunmuşunuz ancak kimse cevap vermemiş :)

Ben vereyim, 60hz monitörde teknik olarak 60 fps üzerindeki görüntüyü net pürüzsüz alamazsın monitör kaç hz ise o kadar fps ye kadar görüntüdeki netlik bozulmaz ve akıcı bir şekilde kaliteli bir görüntü alırsın. 60 hz ile 500 fps alırsan görüntüde yırtılma v.s netliği bozan şeyler ile karşılaşırsın netlik bozuluncada oynadığın oyundan pek bişey anlamazsın ne kadar yüksek HZ okadar net görüntü demektirki CS go gibi oyunlarda zoom açıkken kapıdan çıkacak adamı beklerken adam seni görmeden vurulduğun olmuştur işte o kısım karşı tarafın Yüksek HZ ve FPS ile oynadığının kanıtı sen karşı tarafı Monitör sana gösteremeden kurşunu yemiş olabiliyorsun.

Bunu en güzel şu video ile görebilirsin.

Monitör 60 hz ama 240 fps de alsan monitör neyi destekliyorsa onu görürsün. Tabi kolsuz isen yüksek fps alman yada yüksek hz monitöre sahip olman hiç birşeyi değiştirmiyor. 60 hz monitör ile türkiye birincisi olmuş insanlar tanıyorum. ESKİ TÜPLÜ CRT MONİTÖR ler ile 2003 yıllarında :)
teşekkür detaylı cevap için

o ekran kartına bence 360 hz gider rekabetçi oynuyursan ben bile 4070 ti alacağım 360 mönitör düşünüyorum

4090 alıp full hd monitör kullanmak nedir hocam minimum 4K monitör şart

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,691
Üyeler
184,204
Son üye
Sdem
Geri