Ram Hakkında Yardım

Reaksiyon skoru
25
Öncelikle merhaba arkadaşlar bilgisayarımın teknik özelliklerine hem internet üzerinden hemde myasus üzerinden baktığımda ramimin 8 GB 2933 MHZ olduğunu görüyorum
Ancak CMD üzerinden 'wmic memorychip get speed' bu kod ile baktığımda 3200 yazısını ekranımda görüyorum hangisi doğrudur acaba fabrikasyon olarak 3200 mhz yükseltilmiş olabilir mi yoksa o yazdığım yazı, kod başka bir şeyi mi gösteriyor bana.
Birde 8 gb ram eklemesi yapmak istiyorum aynı marka olması şart mı farklı marka aynı mhz ram takabilir miyim ?
teşekkürler.

Öncelikle merhaba arkadaşlar bilgisayarımın teknik özelliklerine hem internet üzerinden hemde myasus üzerinden baktığımda ramimin 8 GB 2933 MHZ olduğunu görüyorum
Ancak CMD üzerinden 'wmic memorychip get speed' bu kod ile baktığımda 3200 yazısını ekranımda görüyorum hangisi doğrudur acaba fabrikasyon olarak 3200 mhz yükseltilmiş olabilir mi yoksa o yazdığım yazı, kod başka bir şeyi mi gösteriyor bana.
Birde 8 gb ram eklemesi yapmak istiyorum aynı marka olması şart mı farklı marka aynı mhz ram takabilir miyim ?
teşekkürler.
Hocam tüm sistemini yazabilir misin? (RAM de özellikle marka model MHz yazarsan sevinirim.)

Ram'i bilmiyorum hocam görüntüleyebileceğim bir yer var mı kasayı arkasını açmadan laptopun
Gtx 1650
İ5 10300H
512 SSD
8 GB Ram
CPU-Z adlı programı indirip SPD sekmesinin ekran görüntüsünü atarsan sevinirim.

CPU-Z adlı programı indirip SPD sekmesinin ekran görüntüsünü atarsan sevinirim.
ram 3200 takılmış ancak anakart 2933 desteklediği için 2933 olarak mı yansıyor bu anladığım kadarıyla nasıl oluyor

Ekler

• Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    114.8 KB · Hit: 54
ram 3200 takılmış ancak anakart 2933 desteklediği için 2933 olarak mı yansıyor bu anladığım kadarıyla nasıl oluyor
Hocam sansürsüz atabilir misin? Hangi belleklerin takılı olduğuna bakacaktım.

teşekkürler.
3200 MHZ çalışabileceği en yüksek frekansı gösterir diye biliyorum.Yanlışım varsa düzeltin.

eyvallah hocam teşekkür ederim bir de hafıza düşünüyorum m2 boşluğu bilidğim kadarıyla var ama emin değilim ya m2 ssd alacağım yada 1 tb sata alacağım sencce hangisini alayım
Önemli değil hocam, laptobunun tam marka modeli nedir hocam acaba? Bir kontrol edeyim hangi diskleri takabiliyorsun diye.

Asus Tuf Gaming FX506LHB hocam
Bir M2 NVMe girişi, bir tane de HDD yuvası girişi var kullanıcı kılavunuzuna göre.
M2 girişin şuan da dolu, HDD yuvasına SSD ya da HDD takabilirsin.
Ek olarak sistemin en fazla 16+16 32 GB RAM desteği var.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,391
Üyeler
186,734
Son üye
Barbarossa34
Geri