Çağlar Yıldırım
80+
- Reaksiyon skoru
- 136
- Konu Sahibi Konu Sahibi
TeşekkürlerSıkıntısı olmaz, alabilirsin.
Evet, bant genişliği direkt olarak PCIe 3.0'ın iki katı.
TeşekkürlerSıkıntısı olmaz, alabilirsin.
şöyle yani atıyorum m2 ssd`in var 2500 yazma 2000 okuma PCle3.0 da max 2000 yazma 2000 okuma destekliyor yani PCle 3.0 anakartta 2500 okuma yı alamıcaksın ama PCle 4.0 da her türlü alıcaksın böyle mi ?Sıkıntısı olmaz, alabilirsin.
Yok tam olarak şöyle; PCIe 3.0 x4 hızında olan bir M.2 slotundan maksimum 4000 MB/saniye hız alırsın, PCIe 4.0'da 8000 MB/saniye. Eğer aldığın PCIe 4.0 SSD'yi bu PCIe 3.0 x4 hızındaki slota takarsan maksimum 4000 MB/saniye alırsın. Gerçi şöyle bir şey de var, GIGABYTE'ın PCIe 4.0 SSD'si maksimum 5000 MB/saniye görüyor. Onun sebebi diskin genel olarak hızlı olması, disk elverişli olursa 8000 MB/saniye de görürsün. Şu anki teknoloji böyle.şöyle yani atıyorum m2 SSD`in var 2500 yazma 2000 okuma PCle3.0 da max 2000 yazma 2000 okuma destekliyor yani PCle 3.0 anakartta 2500 okuma yı alamıcaksın ama PCle 4.0 da her türlü alıcaksın böyle mi ?
2 kez okudum ancak anlayabildim yani ben kendimce B550 almak için bir sebep görmüyorum zaten m.2 ssd alırsam max 2500 okuma 2000 yazma olur malum dolar sağolsunYok tam olarak şöyle; PCIe 3.0 x4 hızında olan bir M.2 slotundan maksimum 4000 MB/saniye hız alırsın, PCIe 4.0'da 8000 MB/saniye. Eğer aldığın PCIe 4.0 SSD'yi bu PCIe 3.0 x4 hızındaki slota takarsan maksimum 4000 MB/saniye alırsın. Gerçi şöyle bir şey de var, Gigabyte'ın PCIe 4.0 SSD'si maksimum 5000 MB/saniye görüyor. Onun sebebi diskin genel olarak hızlı olması, disk elverişli olursa 8000 MB/saniye de görürsün. Şu anki teknoloji böyle.
Eyvallah da tek marifeti PCIe 4.0 değil. RGB ve ARGB girişlerinde artış ve VRM'lerde çoook büyük bir gelişme var, hafife almamak lazım.2 kez okudum ancak anlayabildim yani ben kendimce B550 almak için bir sebep görmüyorum zaten m.2 SSD alırsam max 2500 okuma 2000 yazma olur malum dolar sağolsun![]()
Ama Bir O kadar'da Fiyat Gelişmesi OlacaktırEyvallah da tek marifeti PCIe 4.0 değil. RGB ve ARGB girişlerinde artış ve VRM'lerde çoook büyük bir gelişme var, hafife almamak lazım.
VRM`nin ne olduğunu hala bilmiyorumEyvallah da tek marifeti PCIe 4.0 değil. RGB ve ARGB girişlerinde artış ve VRM'lerde çoook büyük bir gelişme var, hafife almamak lazım.
En az 60 $ ekleniyor B550 chipsetli olunca xD.Ama Bir O kadar'da Fiyat Gelişmesi Olacaktır![]()
İşlemciye gücü sağlayan şeyler işteVRM`nin ne olduğunu hala bilmiyorum![]()
Adamı çok uğraşırdın be usta artık bi zahmet youtubeden izleyiverVRM`nin ne olduğunu hala bilmiyorum![]()
nolur onlar daha iyi olunca?En az 60 $ ekleniyor B550 chipsetli olunca xD.
İşlemciye gücü sağlayan şeyler işte.
Oooooo usta sende uzattıkça uzattın be tam yatacam tak bildirim okumazsam da olmaz şimdinolur onlar daha iyi olunca?
Adamı çok uğraşırdın be usta artık bi zahmet youtubeden izleyiver![]()
Daha iyi overclock yaparsın, daha iyi ve daha stabil güç sağlanmış olur işlemcine.nolur onlar daha iyi olunca?