Gereksiz para harcama sorunu

vamprikaX

80+
Reaksiyon skoru
149
Merhabalar bir sorunum var Çalışmaya başladığımdan beri gereksiz para harcıyorum ve önünü alamıyorum 8 ayda akıl almaz bi para harcadım,sizden ricam nasıl tutumlu olurum? veya parayı saklma yöntemi varmı önceden yaptığınız bi kendini tutabilme yöntemi falan hertürlü fikire acıgım

cebimde veya hesabımda para tutmuyorum kazandığın tüm parayı annene veya harcamadan biriktirecek birine at öyle yapıyorum. banka hesabımda 500 tl var zor gün parası ne olur ne olmaz diye cüzdanımda da 200 den fazla bulundurmam çünkü harcıyorum . sen istesendw vermeyecek birine ver paranı bence. attığın kişi de harcamasın . ya da 2. yol kullanmadığın papara kartın vs. varsa paranı içine yükle kartı evde bırak internet harcamalarına da kapat

şahsi düşüncem çalışma hayatına atılmış birisi az çok olgunlaşmıştır ki bu durumda bile kendine hakim olamıyorsa maddi bir sıkışıklık yaşamadan bu durumu atlatmaz. sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali

şahsi düşüncem çalışma hayatına atılmış birisi az çok olgunlaşmıştır ki bu durumda bile kendine hakim olamıyorsa maddi bir sıkışıklık yaşamadan bu durumu atlatmaz. sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali
şuan o durumu yaşıyorum ama paraya bir şekilde ihtiyaç oluyor,gerçekten zor bir vicdan içerisindeeyim

Merhabalar bir sorunum var Çalışmaya başladığımdan beri gereksiz para harcıyorum ve önünü alamıyorum 8 ayda akıl almaz bi para harcadım,sizden ricam nasıl tutumlu olurum? veya parayı saklma yöntemi varmı önceden yaptığınız bi kendini tutabilme yöntemi falan hertürlü fikire acıgım
Ailenize vermenizi öneririm. Çalışmıyorum fakat bir şey satarsam kazandığım parayı aileme veririm ki harcamayayım. Sonrasında o parayı almak istediğim "Mantıklı" şey için harcıyorum.

Paranı bir şeye yatır. Borsaya yatırabilirsin seçime kadar artacak gibi. Yatırım tavsiyesi değildir

O kadar çok çalışıyorum ki para savurmaya vaktim yok. İşteki 7. ayımda sıfır araba aldım, şimdi de param yok :)

cebimde veya hesabımda para tutmuyorum kazandığın tüm parayı annene veya harcamadan biriktirecek birine at öyle yapıyorum. banka hesabımda 500 TL var zor gün parası ne olur ne olmaz diye cüzdanımda da 200 den fazla bulundurmam çünkü harcıyorum . sen istesendw vermeyecek birine ver paranı bence. attığın kişi de harcamasın . ya da 2. yol kullanmadığın papara kartın vs. varsa paranı içine yükle kartı evde bırak internet harcamalarına da kapat
ben ne zaman anneme verdiysem geri alamadım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O kadar çok çalışıyorum ki para savurmaya vaktim yok. İşteki 7. ayımda sıfır araba aldım, şimdi de param yok :)
reis amerikada falanmısın ayda ne kadar kazanıyon

ben öğrenciyim ve genelde fakir gibi takılıyorum zaten pek dışarı çıkan birisi değilim çıksamda çok para almıyorum çünkü vermiyorlar :( . Verseler 2 hafta dayanır anca onun dışında da pek harcamam yok genelde yemek yemem 40 yılda bir kıyafet alırım minibüse binmem yani benim gibi fakir takıl ;)
( aslında ben bir yandanda böyle yetiştirildim belki sende kendini bu yöne itmelisin )

Hocam Türkiye'de mi yaşıyorsun? Ne iş yapıyorsun merak ettim.

Geri