Kasada güç var ancak monitöre yansımıyor

Emir

80+
Reaksiyon skoru
47
Olay dün patlak verdi ancak bios pilini söküp takınca düzeltmiş görüntüyü almıştım. Bugün ise yine aynısı oldu bios pilini denedim direkt ancak işe yaramadı.

-Ekran kartını söktüm taktım, diğer sokete geçirdim, işe yaramadı.
-Ramleri denedim, olmadı.

Sistem Bilgisi: XFX RX570, R3 1200, ADATA 8X2 GB RAM, ASROCK AB350 PRO4.

Olay dün patlak verdi ancak bios pilini söküp takınca düzeltmiş görüntüyü almıştım. Bugün ise yine aynısı oldu bios pilini denedim direkt ancak işe yaramadı.

Kanka görüntü kablosunu anakarta bağlasana bi görüntü gelicekmi?

No singal, diyip kapanıyor.
Eğer dahili grafik kartın olsaydı ekran kartını çıkarıp denemeni isteyecektim ama bu işlemcide yok.
ramlerin her birini teker teker takarak çalıştır belki ramden kaynaklanan bir hatadır.

.
Eğer dahili grafik kartın olsaydı ekran kartını çıkarıp denemeni isteyecektim ama bu işlemcide yok.
ramlerin her birini teker teker takarak çalıştır belki ramden kaynaklanan bir hatadır.
Konuda zaten ramleri denediğimi belirttim. Olmadı, farklı 2 sokete de taktım.

Bende 3 yıl önce anakartım birden işlemciyi görmemeye başlamıştı, çıkarıp taktığımda düzelmişti(1 hafta uğraşmıştım) bir dene istersen.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

.

Ayrıca bilgisayar çalışırken anakartın üzerindeki uyarı ışıklarının fotoğrafını çekip atabilirmisin.

Bide
.

farklı bir kablo veya farklı çıkışlar denesene. Denemişsindir bence ama yazayim dedim.

Son düzenleme:
Bende 3 yıl önce anakartım birden işlemciyi görmemeye başlamıştı, çıkarıp taktığımda düzelmişti(1 hafta uğraşmıştım) bir dene istersen.

Ayrıca bilgisayar çalışırken anakartın üzerindeki uyarı ışıklarının fotoğrafını çekip atabilirmisin.

Bide

farklı bir kablo veya farklı çıkışlar denesene. Denemişsindir bence ama yazayim dedim.
Denedim olmadı maalesef.
Anakartın üzerinde herhangi bir ışık yok sadece ekran kartının var. Kasanın üzerinde kırmızı ve mavi ışık var kırmızı sabit mavi yanıp sönüyordu şuan kapalı.

Evet farklı kablo da işe yaramadı.

Ekler

• IMG_20230425_113459.jpg
    IMG_20230425_113459.jpg
    2 MB · Hit: 37

klavye, mouse, kulaklık; bunlara elektrik geliyor mu? ışıkları yanıyor mu?

Denedim olmadı maalesef.
Anakartın üzerinde herhangi bir ışık yok sadece ekran kartının var. Kasanın üzerinde kırmızı ve mavi ışık var kırmızı sabit mavi yanıp sönüyordu şuan kapalı.

Evet farklı kablo da işe yaramadı.
Kanka derslerim bitsin yurda gelince iyice bir araştıracağım. O zamana kadar denediğin şeyler ile bilgilendirirsen sorunu tespit etmemiz kolaylaşır. Umarım büyük bir problem yoktur. BIOS u açmaya çalış belki hala açılıyordur. Güç girişlerinin tam oturduğundan da emin ol, ssd nin de yerini değiştir (yani işe yaramayacak büyük ihtimal ama bir ihtimal yani)

klavye, mouse, kulaklık; bunlara elektrik geliyor mu? ışıkları yanıyor mu?
Evet geliyor, 5-10 saniye gidiyor sonra tekrar geliyor bu sefer sönmüyor.

Kanka derslerim bitsin yurda gelince iyice bir araştıracağım. O zamana kadar denediğin şeyler ile bilgilendirirsen sorunu tespit etmemiz kolaylaşır. Umarım büyük bir problem yoktur. BIOS u açmaya çalış belki hala açılıyordur. Güç girişlerinin tam oturduğundan da emin ol, ssd nin de yerini değiştir (yani işe yaramayacak büyük ihtimal ama bir ihtimal yani)
Güç kablosunu bile değiştirdim, ancak işe yaramadı.
SSD'yi değiştiremem m2 soketi sadece 1 tane var.

Evet geliyor, 5-10 saniye gidiyor sonra tekrar geliyor bu sefer sönmüyor.

Güç kablosunu bile değiştirdim, ancak işe yaramadı.
SSD'yi değiştiremem m2 soketi sadece 1 tane var.
Kanka dediğin belirttiğin anakart ta alt kısımın sağ kısmında bir tane daha soket olması lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,169,716
Üyeler
185,792
Son üye
samuroski
Geri