Rtx 2080S PC Toplama Nasıl ?

O kadar para verdikten sonra TUF B450M-PLUS GAMING yakışmaz. Overclock yapmayacağım diyorsun ama her şey overclock değil. Bu mantıkla B450M S2H alman gerekiyor o anakartı değiştirip :P.

O kadar para verdikten sonra TUF B450M-PLUS GAMING yakışmaz. Overclock yapmayacağım diyorsun ama her şey overclock değil. Bu mantıkla B450M S2H alman gerekiyor o anakartı değiştirip :p.
Sende haklısın ama o yetiyor gönül x570 almak isterdi zaten o bütçeye en fazla o

O bütçeye en fazla bu mu? Şaka yapıyor olmalısın. Toplam "10k 750 ₺"'ymış. Ama tabii ki sorarsan "bu bütçeye en fazla bu".
Hocam ekran kartı 6400 tl zaten buyur sen topla

"Ben toplayabilirim." diye bir şey demedim, o kadar para vermişsin anakart çok iyi olmamış. Birazcık daha koyuver anakartı da yükselt. 10k 750 ₺ vermişsin yani, biraz daha ver ama düzgün bir şey al.
Hocam mesela düzgün bir şey al dediniz ney o düzgün şey o ile benim seçtiğim anakartı kıyaslar mısınız ? Çok merak ediyorum ne farkı var diye cidden dalga geçmiyorum :)

Hocam mesela düzgün bir şey al dediniz ney o düzgün şey o ile benim seçtiğim anakartı kıyaslar mısınız ? Çok merak ediyorum ne farkı var diye cidden dalga geçmiyorum :)
TUF GAMING B550-PLUS'ın, TUF B450M-PLUS GAMING'e karşı farklılıklarını sayıyorum:
Chipset farkı, daha ileriye dönük anakart.
PCIe 4.0 desteği.
VRM farkı. (Dağlar var arada.)
Toplam 3 adet M.2 slotu. (Bunların ikisi depolama için, diğeri ise Wi-Fi kartı gibi şeyler için.)
2 adet RGB, 1 adet ARGB girişi.
Daha iyi ses çipi ile birlikte 7.1 ses desteği.
2.5 GBps LAN girişi.
Daha fazla USB portu. (2 adet USB 2.0, 4 adet USB 3.2 Gen 1, 2 adet USB 3.2 Gen 2 portu, bunların birisi Type-C)
Anakarta birleşik I/O kapağı.
Form faktörü farkı. ATX bir anakart bu.
RAM frekans desteğinin 4600 MHz'e kadar çıkması.
3 adet fan girişi. (AIO_PUMP'a da fan takmak istersen toplam 4)
M.2 soğutucusu.
Daha fazla PCIe x1 girişi.
Aklıma gelmeyen daha çok şey vardır eminim.

TUF GAMING B550-PLUS'ın, TUF B450M-PLUS GAMING'e karşı farklılıklarını sayıyorum:
Chipset farkı, daha ileriye dönük anakart.
PCIe 4.0 desteği.
VRM farkı. (Dağlar var arada.)
Toplam 3 adet M.2 slotu. (Bunların ikisi depolama için, diğeri ise Wi-Fi kartı gibi şeyler için.)
2 adet RGB, 1 adet ARGB girişi.
Daha iyi ses çipi ile birlikte 7.1 ses desteği.
2.5 GBps LAN girişi.
Daha fazla USB portu. (2 adet USB 2.0, 4 adet USB 3.2 Gen 1, 2 adet USB 3.2 Gen 2 portu, bunların birisi Type-C)
Anakarta birleşik I/O kapağı.
Form faktörü farkı. ATX bir anakart bu.
RAM frekans desteğinin 4600 MHz'e kadar çıkması.
3 adet fan girişi. (AIO_PUMP'a da fan takmak istersen toplam 4)
M.2 soğutucusu.
Daha fazla PCIe x1 girişi.
Aklıma gelmeyen daha çok şey vardır eminim.
Hocam anakart konusunda çok cahilim LAN portu nedir ne işe yarar? PCle x1 girişi ne işe yarar ?

İnternetin kablosunu taktığın port LAN portu oluyor.

Ses kartı gibi şeyleri takman için gerekli olan giriş. Ekran kartı PCIe x16 oluyor, bu da x1, daha küçük ve daha az veri gönderiyor yani.
Ses kartı mesela hyperx alpha S onun için ses kartı gerekli değil mi?

İnternetin kablosunu taktığın port LAN portu oluyor.

Ses kartı gibi şeyleri takman için gerekli olan giriş. Ekran kartı PCIe x16 oluyor, bu da x1, daha küçük ve daha az veri gönderiyor yani.
Yani 2.5GBps olursa nolur alınan hız limitimi artıyor artıyorsa ne kadar ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,193,613
Üyeler
189,469
Son üye
mehmet.batkinn1
Geri