- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 18,293
eyvallah dostum.Seninde dilediğin gibi olur inşallah 3090 lı PC sahibi olursun)))))
eyvallah dostum.Seninde dilediğin gibi olur inşallah 3090 lı PC sahibi olursun)))))
Sende haklısın ama o yetiyor gönül x570 almak isterdi zaten o bütçeye en fazla oO kadar para verdikten sonra TUF B450M-PLUS GAMING yakışmaz. Overclock yapmayacağım diyorsun ama her şey overclock değil. Bu mantıkla B450M S2H alman gerekiyor o anakartı değiştirip.
O bütçeye en fazla bu mu? Şaka yapıyor olmalısın. Toplam "10k 750 ₺"'ymış. Ama tabii ki sorarsan "bu bütçeye en fazla bu".Sende haklısın ama o yetiyor gönül x570 almak isterdi zaten o bütçeye en fazla o
Hocam ekran kartı 6400 tl zaten buyur sen toplaO bütçeye en fazla bu mu? Şaka yapıyor olmalısın. Toplam "10k 750 ₺"'ymış. Ama tabii ki sorarsan "bu bütçeye en fazla bu".
"Ben toplayabilirim." diye bir şey demedim, o kadar para vermişsin anakart çok iyi olmamış. Birazcık daha koyuver anakartı da yükselt. 10k 750 ₺ vermişsin yani, biraz daha ver ama düzgün bir şey al.Hocam ekran kartı 6400 TL zaten buyur sen topla
Hocam mesela düzgün bir şey al dediniz ney o düzgün şey o ile benim seçtiğim anakartı kıyaslar mısınız ? Çok merak ediyorum ne farkı var diye cidden dalga geçmiyorum"Ben toplayabilirim." diye bir şey demedim, o kadar para vermişsin anakart çok iyi olmamış. Birazcık daha koyuver anakartı da yükselt. 10k 750 ₺ vermişsin yani, biraz daha ver ama düzgün bir şey al.
TUF GAMING B550-PLUS'ın, TUF B450M-PLUS GAMING'e karşı farklılıklarını sayıyorum:Hocam mesela düzgün bir şey al dediniz ney o düzgün şey o ile benim seçtiğim anakartı kıyaslar mısınız ? Çok merak ediyorum ne farkı var diye cidden dalga geçmiyorum![]()
Hocam anakart konusunda çok cahilim LAN portu nedir ne işe yarar? PCle x1 girişi ne işe yarar ?TUF GAMING B550-PLUS'ın, TUF B450M-PLUS GAMING'e karşı farklılıklarını sayıyorum:
Chipset farkı, daha ileriye dönük anakart.
PCIe 4.0 desteği.
VRM farkı. (Dağlar var arada.)
Toplam 3 adet M.2 slotu. (Bunların ikisi depolama için, diğeri ise Wi-Fi kartı gibi şeyler için.)
2 adet RGB, 1 adet ARGB girişi.
Daha iyi ses çipi ile birlikte 7.1 ses desteği.
2.5 GBps LAN girişi.
Daha fazla USB portu. (2 adet USB 2.0, 4 adet USB 3.2 Gen 1, 2 adet USB 3.2 Gen 2 portu, bunların birisi Type-C)
Anakarta birleşik I/O kapağı.
Form faktörü farkı. ATX bir anakart bu.
RAM frekans desteğinin 4600 MHz'e kadar çıkması.
3 adet fan girişi. (AIO_PUMP'a da fan takmak istersen toplam 4)
M.2 soğutucusu.
Daha fazla PCIe x1 girişi.
Aklıma gelmeyen daha çok şey vardır eminim.
İnternetin kablosunu taktığın port LAN portu oluyor.Hocam anakart konusunda çok cahilim LAN portu nedir ne işe yarar?
Ses kartı gibi şeyleri takman için gerekli olan giriş. Ekran kartı PCIe x16 oluyor, bu da x1, daha küçük ve daha az veri gönderiyor yani.PCle x1 girişi ne işe yarar ?
Ses kartı mesela hyperx alpha S onun için ses kartı gerekli değil mi?İnternetin kablosunu taktığın port LAN portu oluyor.
Ses kartı gibi şeyleri takman için gerekli olan giriş. Ekran kartı PCIe x16 oluyor, bu da x1, daha küçük ve daha az veri gönderiyor yani.
Ses kartı öyle ses kartı değil. Ses kartı verdiğim örnekti, PCIe x1'e ekran kartı da takabilirsin, ses kartı dediğime takılma.Ses kartı mesela hyperx alpha S onun için ses kartı gerekli değil mi?
Yani 2.5GBps olursa nolur alınan hız limitimi artıyor artıyorsa ne kadar ?İnternetin kablosunu taktığın port LAN portu oluyor.
Ses kartı gibi şeyleri takman için gerekli olan giriş. Ekran kartı PCIe x16 oluyor, bu da x1, daha küçük ve daha az veri gönderiyor yani.