r5 3600 5700xt bilgisayar oyun ortasında kapanıyor

combat5

80+
Reaksiyon skoru
12
Selamlar yakın zamanda donanım arşivinin itopyada çıkardığı 5600xt'lik kasayı yükseltip satın almıştım, 3-4 gün önce geldi. Geldiği ilk gün hiç sorun olmadan forza horizon oynamıştım, ancak aynı gece rust oynadığımda birden bire kapandı bilgisayar. Uygulamalara bakınca işlemcinin ısısının 95i geçtiği için kapandığını gördüm, bu sefer bir kaç foruma yazdım cpb kapatmamı önerdiler kapattım ısı sorunu düzeldi ancak şimdi de sebepsiz yere kapanıyor. LoL oynarken bir sorun yaşamıyorum ancak forza ya da bannerlord gibi ağır oyunlara girdiğim zaman yaklaşık 15 20 dakika sonra sistem kendini resliyor. Yazılımsaldır dedim format attım, yine düzelmedi. Ne yapmalıyım?

Güncelleme: Ekran kartı bios güncellemesinden sonra ekran kartı ısısı düştü, bu gün bir kapanma olmadı şimdilik yarın da test edip başlığa çözüldü eklerim.

Son düzenleme:
RX5700XT tuf modeli mi ?

Selamlar yakın zamanda donanım arşivinin itopyada çıkardığı 5600xt'lik kasayı yükseltip satın almıştım, 3-4 gün önce geldi. Geldiği ilk gün hiç sorun olmadan forza horizon oynamıştım, ancak aynı gece rust oynadığımda birden bire kapandı bilgisayar. Uygulamalara bakınca işlemcinin ısısının 95i geçtiği için kapandığını gördüm, bu sefer bir kaç foruma yazdım cpb kapatmamı önerdiler kapattım ısı sorunu düzeldi ancak şimdi de sebepsiz yere kapanıyor. LoL oynarken bir sorun yaşamıyorum ancak forza ya da bannerlord gibi ağır oyunlara girdiğim zaman yaklaşık 15 20 dakika sonra sistem kendini resliyor. Yazılımsaldır dedim format attım, yine düzelmedi. Ne yapmalıyım?
5700xt tuf ama evo olmayan modeli diye biliyorum çok ısınıyor o kart büyük keşke almasaydın

Stok fanla mı kullanıyorsunuz işlemciyi ?

Stok fan ?

Ekran kartından da olabilir islemciden de. O işlemciile gelen soğutucu yetmiyor o islemciye.

Ekran kartından da olabilir islemciden de. O işlemciile gelen soğutucu yetmiyor o islemciye.
Ekran kartı ile bir sıkıntı yok, ısı değerlerini kontrol ediyorum 80 85 görüyor. İşlemciye Thermaltake ux100 fanını aldım stock fandan bir farkı yok diyorlar ama zaten ısınma sorununu çözdüm oyun içerisinde işlemci 70 75 derece görüyor maks.

Kasa nasıl ? Kasa da kötüyse sauna olur sistem.

Ekran kartı ile bir sıkıntı yok, ısı değerlerini kontrol ediyorum 80 85 görüyor. İşlemciye Thermaltake ux100 fanını aldım stock fandan bir farkı yok diyorlar ama zaten ısınma sorununu çözdüm oyun içerisinde işlemci 70 75 derece görüyor maks.
Ekran kartının işlemcisi ısınmıyor zaten. VRAM'leri 100 dereceyi görüyor. iade edin sistemi. 5700XT TUF olmayan modeller aşırı kötü.

Kasa nasıl ? Kasa da kötüyse sauna olur sistem.
kasa corsair carbide spec delta. Yanını önünü açıyorum bir farkı yok, yine kapanıyor. İşlemci fanıyla beraber kasanın üstüne iki adet fan aldım çıkışlar dışarıya dönük.

Düzgün bir islemci soğutucu lazım. En iyi çözüm bu sorun islemci ise.

Ekran kartının işlemcisi ısınmıyor zaten. VRAM'leri 100 dereceyi görüyor. iade edin sistemi. 5700XT TUF olmayan modeller aşırı kötü.
VRAM'lere de bakıyorum zaten. Oyun içerisinde radeon ayarlarından açıyorum ısıyı, bir gözüm orda oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Düzgün bir islemci soğutucu lazım. En iyi çözüm bu sorun islemci ise.
İşlemci artık ısınmıyor ki, oyun içinde 75 derece gösteren işlemciyi daha da soğutmayla niye uğraşayım ben.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,445
Üyeler
186,492
Son üye
akodayi
Geri