Yardım Montaj ve temizlik sonrası kasadan ses geliyor

CptSpork

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
721
Arkadaşlar selam. Dün se-224-xts montajlamaya çalıştım kasaya ve açmışken temizlik yaptım. Bu işlemlerden sonra kasada daha önce olmayan yeni bir ses çıktı ortaya. Fanlar'a kablo değmiyor. Ses bazen azalıp artıyor. Neyden dolayı olabilir? Çok rahatsız etmeye başladı.

Ses burada (soundcloud'a yükledim)

Kasanın camını açın bilgisayar çalışır haldeyken işlemci fanlarını tek tek parmağınızla ortasından durdurup sesin kesilip kesilmediğine bakın. Eğer ses kesilmezse aynı işlemi ekran kartı fanları için de yapın. Sorunun onlardan olduğunu düşünüyorum.

Kasanın camını açın bilgisayar çalışır haldeyken işlemci fanlarını tek tek parmağınızla ortasından durdurup sesin kesilip kesilmediğine bakın. Eğer ses kesilmezse aynı işlemi ekran kartı fanları için de yapın. Sorunun onlardan olduğunu düşünüyorum.
Zarar vermez mi hocam öyle parmağımızla durdurmak? Programla felan yapamaz mıyız?

Zarar vermez mi hocam öyle parmağımızla durdurmak? Programla felan yapamaz mıyız?
Ben bu zamana kadar zarar verdiğini görmedim yada şanslıydım. Ekran kartının kapatılabilir uygulama üzerinden ama işlemci fanları hakkında emin değilim. Zaten işlemci fanınıda tek tek ve kısa süreli durduracağın için zararlı olucağını düşünmüyorum.

Arkadaşlar selam. Dün se-224-xts montajlamaya çalıştım kasaya ve açmışken temizlik yaptım. Bu işlemlerden sonra kasada daha önce olmayan yeni bir ses çıktı ortaya. Fanlar'a kablo değmiyor. Ses bazen azalıp artıyor. Neyden dolayı olabilir? Çok rahatsız etmeye başladı.

Ses burada (soundcloud'a yükledim)
HDD tam oturmamış olabilir kontrol et elinle HDD yi tut ses azalıcak mı

cpu fanı değil gibi hocam, sessiz moda alıyorum ses değişmiyor.
Ekran kartının fanlarını nasıl kapatabilirim programla?
Ekran kartı da değilse kasayı açıp hdd ve psuya bakacağım

Hocam HDD'yi çok uzun süre önce taktım tam oturtamadım biraz allaha emanet duruyordu ama yine de bu kadar ses çıkarmıyordu. HDD'den değil gibi

Tamamdır hocam birazdan video yükliyeceğim hemen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Buyrun hocam
pc çalışırken fanları teker teker sökmelisin ses gittiğinde sorunun nerede olduğun anlarsın ama bende hdd gibi titreşim sesi var baya

ortasından fazla bastırmadan durdurursan sorun olmaz ama soket fişini çıkartman daha iyi olur

Msi afterburner indirerek fanları ordan arttırıp azaltabiliyordunuz yanlış değilsem bir bakın isterseniz.
Oradan sadece ekran kartına müdahale ediliyor

Hdd yi sökücem ama bu ekran kartı fanları niye dönmüyor daha yeni farkediyorum acaba sabahtan beri mi dönmüyordu
Yük altında ısınmadıkça çalışmaz fan

Dostum dediğimi yaptın mı ? ilk hdd in fişini sök öyle çalıştır ses halen geliyorsa sırayla fanları çıkart

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,638
Üyeler
184,956
Son üye
goteca
Geri