BİLGİSAYARIM DONMAYA BAŞLADI

odemirel0

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
316
Selam beyler bir haftadır garip birşekilde bilgisayarım donmaya başladı bu sorun neyden kaynaklanabilir.
ilk valorantta oyuna giriş ekranındayken dondu sistem arka planda çalışıyor ctrl-tab ile geçiş animasyonu felanda oluyor ama işlem yapamıyorum bilgisayarda formatladım bu sefer bazen chrome da bile donuyor
sebebi ne olabilir

chrome ve discord ayarlarına girip donanım hızlandırmayı kapatmayı dener misiniz

discord kullanmıyorum reisim malesef chromda kapattım ama oyunlarda nasıl olacak
Amd Driverlarınında etkisi var son sürüm falan varsa eski sürümlerden birine dön 23.9.1 e döndüm ben sorunlarım çözüldü

Amd Driverlarınında etkisi var son sürüm falan varsa eski sürümlerden birine dön 23.9.1 e döndüm ben sorunlarım çözüldü
hem işlemci hem ekran kartı amd ikisinide geri yüklim ozaman

hem işlemci hem ekran kartı amd ikisinide geri yüklim ozaman
İşlemcin benimkiyle aynı ekran kartının sürücüsünü geri yükle ddu ile silip (aşağıya nasıl yapabileceğine dair link bıraktım) stabil olan 23.9.1 i yükle derim amd ikide bir sürüm çıkaracağına arada sırada çıkarsın adam akıllı çıkarsın artık
DDU Rehberi

İşlemcin benimkiyle aynı ekran kartının sürücüsünü geri yükle ddu ile silip (aşağıya nasıl yapabileceğine dair link bıraktım) stabil olan 23.9.1 i yükle derim amd ikide bir sürüm çıkaracağına arada sırada çıkarsın adam akıllı çıkarsın artık
DDU Rehberi
teşekkür ederim reis peki işlemcide varmıdır bi sıkıntı

teşekkür ederim reis peki işlemcide varmıdır bi sıkıntı
İşlemcide bi sorun yok anakart sitesinden chipseti güncellersin (onuda güncel tut derim arada güncellerim ben şahsen) işlemciyi overclocklu kullanıyorum ben 4.2 ghzye çıkardık sofu hocam ile çoklu çekirdekte baya bi performans artışı oldu (kule tipi soğutman varsa çok pahalı olmasada gerekli testleri yapıp sofu hocama ulaşabilirsin yardımcı olur sana)

İşlemcide bi sorun yok anakart sitesinden chipseti güncellersin (onuda güncel tut derim arada güncellerim ben şahsen) işlemciyi overclocklu kullanıyorum ben 4.2 ghzye çıkardık sofu hocam ile çoklu çekirdekte baya bi performans artışı oldu (kule tipi soğutman varsa çok pahalı olmasada gerekli testleri yapıp sofu hocama ulaşabilirsin yardımcı olur sana)
amd nin bi uygulaması ile oc yaptıydım bilgisayarı formatlayınca silindi oda

amd nin bi uygulaması ile oc yaptıydım bilgisayarı formatlayınca silindi oda
Ryzen masteri diyorsan eğer onun bi auto oc olayında çok bi esprisi yok bios üzerinden yapıldımı asıl etkili oluyor hem biosu sıfırlamadığın sürece o ayarlar kalıyor

Ryzen masteri diyorsan eğer onun bi auto oc olayında çok bi esprisi yok bios üzerinden yapıldımı asıl etkili oluyor hem biosu sıfırlamadığın sürece o ayarlar kalıyor
yeni driverı yüklüyorum birde bios güncellemesine bakayım olmassa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bios sizlere ömür mübarek 2020 versiyonu varmış 2023 güncel sürüme yükledim oc nasıl yapabilirim senin bilgin varmı

Son düzenleme:
yeni driverı yüklüyorum birde bios güncellemesine bakayım olmassa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bios sizlere ömür mübarek 2020 versiyonu varmış 2023 güncel sürüme yükledim oc nasıl yapabilirim senin bilgin varmı
Hocam benim bilgim pek yok maalesef sizi bi discorda davet edeceğim sofu hocama burdan ulaşabilirsiniz kendisi bana overclock yaptırdı
Discord Linki kendisinin profili aşağıda dcde
1697274851978.png

Selam beyler bir haftadır garip birşekilde bilgisayarım donmaya başladı bu sorun neyden kaynaklanabilir.
ilk valorantta oyuna giriş ekranındayken dondu sistem arka planda çalışıyor ctrl-tab ile geçiş animasyonu felanda oluyor ama işlem yapamıyorum bilgisayarda formatladım bu sefer bazen chrome da bile donuyor
sebebi ne olabilir
Windows diskini çok doldurma en az 50-100gb boş yer olsun,
Virus programı indir tarama yap,
Glary utilities adlı programı indir tek tıkla otomatik bakım var içinde onu kullan,
Sıcaklıklarını kontrol et

Geri