Çözüldü✓ GTA 5 az FPS sorunu yardımcı olabilir misiniz?

We_wehe-2

80+
Reaksiyon skoru
32
Herkese merhabalar. İlk önce sorunumu söyleyeyim. Sorunum GTA 5'te inanılmaz az FPS alıyorum. Düşük ayarlarda zar zor 30 FPS oluyor. Yüksek ayarlarda 20-25 civarı geziyor. V-SYNC kapalı MSAA 2X de. Sistem bilgilerim aşağıdadır.

SİSTEM:
RTX 3050
İ5 12400K
512SSD
8GB RAM

NOT: OYUNU DAHA YENİ ALDIM...

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-10-30 174629.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-30 174629.png
    2.9 MB · Hit: 121
Herkese merhabalar. İlk önce sorunumu söyleyeyim. Sorunum GTA 5'te inanılmaz az FPS alıyorum. Düşük ayarlarda zar zor 30 FPS oluyor. Yüksek ayarlarda 20-25 civarı geziyor. V-SYNC kapalı MSAA 2X de. Sistem bilgilerim aşağıdadır.

SİSTEM:
RTX 3050
İ5 12400K
512SSD
8GB RAM

Görüntü kablosunu ekran kartı yerine anakarta takmışsın hocam. Ekran kartına takıp NVIDIA sürücünü kurduktan sonra sorunun çözülecektir.

Görüntü kablosunu ekran kartı yerine anakarta takmışsın hocam. Ekran kartına takıp NVIDIA sürücünü kurduktan sonra sorunun çözülecektir.
Anakarta takarsa ekran kartı takılıyken görüntü alamaması gerekir. Driveri kurmamış olabilir direk.

Laptopum hocam sorun çözüldü sanmıştım driverlerimi güncelledim fakat yine olmadı,sadece gta5 de yaşıyorum rdr girdiğimde orta ayarlarda 65fps alıyorum

Ram kaynaklı olabilir. Oyun ayarlarını atar mısınız?

Msi afterburner yükle oradan değerleri göster

Ram kaynaklı olabilir. Oyun ayarlarını atar mısınız?
Şuan evde deilim ama hatırladığım kadar söylüyorum.

Doku kalitesi çok yüksek
Çimen kalitesi normal
Su kalitesi yüksek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Msi afterburner yükle oradan değerleri göster
Efenim attığım resimin sağ üst köşesinde fpsim yazıyor.

SİSTEM:
RTX 3050
İ5 12400K
512SSD
8GB RAM

msaa kapat o çok fps düşürüyor. 8gb ram az yapabilirsen 16 yap

Kendimi şöyle anlatayım normal ayarlara girsem bile 40fps oluyor herşeyi kapatsam bile fps artışı yok.
Sadece bu oyun da yapıyorsa ram yükseltmen lazım sonra fps farkını gör. Diğer oyunlarda da ram ile alakalı olabilir ama bütün oyunlarda yapmaz. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol et, sıkıntı yoksa ddu ile driverını sil tekrar yükle.

Şuan evde deilim ama hatırladığım kadar söylüyorum.

Doku kalitesi çok yüksek
Çimen kalitesi normal
Su kalitesi yüksek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Efenim attığım resimin sağ üst köşesinde fpsim yazıyor.
Fps değil diğer sıcaklık vb bakalım ve ekran kartı kullanımı

Geri