Monitor HZ Önemi

Dostum moba, fps tarzı oyunlar oynuyorsan hz önemli. Fakat graphic design vb işler yapıyorsan çözünürlük ve renk önemli oluyor.

Monitör alırken hz'ye Ne kadar önem verilmeli?
Monitör alınırken bakılacak noktalar paneli hz'si ve ınc boyutudur. Bana sorarsanız bunlardan en önemlisi Hz'dir. Çünkü bir oyunda 120 FPS alıyorken neden onu 60 FPS gibi hissedeyim ki?

atıyorum 60hz bir monitörün vardır ekran 60 kareye bölünür ve en fazla 60 fps alırsın eğer sistemin iyiyse 144hz idealdir sistemini yazarsan daha rahat yardımcı olabilirim. akıcılık farkı vardır.60-75hz arası pek bir fark yoktur ama 144 e geçince havalara uçmuş gibi hissedersin

mönitörlerde aldığımız ms mi daha önemli yoksa hz mi örn 60hz 1ms vs 75hz 5ms

Ekran kartınıza göre yüksek yada oyunlarda yeterli FPS veriyorsa 144 yada 165 Hz olabilir Hz sizi daha önceden görüp daha hızlı tepki vermenize olanak sağlar ????

hz = fps yani sen 75 hz bir monitörde 300 fps alsan sana 75 olarak yansır
beğenirsen sevinirim

Hz önemlidir eğer hiç yüksek Hz li monitör kullanmamışsan 144Hz bir monitör alıp oyun oynadığında gözlerin bayram edecek.

Monitor hz ne kadar yüksek olursa o kadar hızlı tepki verir. Reflex gerektiren oyunlar için önemlidir diyebiliriz.

Mesela 60Hz'de adam koşuyorsa gölgesi kalır o yüzden adamın gölgesine sıkarsın ve adamı vuramazsın. 144Hz'de gölge çok az olacağından adamı çok daha kolay vurursun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,319
Üyeler
197,430
Son üye
Can_can
Geri